Targul de Turism al Bucovinei - parte componenta a evenimentului Anul Bucovina

Primul Targ de Turism al Bucovinei, ce se va desfasura ca parte componenta a evenimentului Anul Bucovina, promovat si organizat de societatea de Targuri si Expozitii Romexpo si Camera de Comert, Industrie si Agricultura Suceava, are ca scop evidentierea potentialului turistic deosebit al zonei, a declarat pentru Rompres, George Cojocaru, presedinte Romexpo, citat de ziarul financiar electronic www.SMARTfinancial.ro.

"Continuam, astfel, politica de implicare in organizarea de targuri si expozitii in cele mai importante zone economice ale Romaniei. Targul, organizat cu scopul de a se cunoaste si valorifica potentialul turistic al Bucovinei, va reuni asociatiile de turism din zona, hotelurile, pensiunile, locurile de agrement si este destinat specialistilor in turism, agentiilor de turism din tara si din strainatate, institutiilor de invatamant superior de profil, societatilor de asigurari, reprezentantilor ambasadelor straine in Romania, oficiilor de turism externe", a precizat George Cojocaru.

Targul de Turism al Bucovinei se va desfasura in cadrul noului complex expozitional de la Suceava, in perioada 14-16 septembrie 2007. Targul de Turism al Bucovinei va avea o tematica ampla, in cadrul careia vor fi prezentate toate formele de turism existente in zona Bucovinei: ecumenic si istoric, itinerant cu valente culturale, balnear, rural, ecoturism, de tranzit, vanatoare si pescuit, echitatie, sporturi de iarna, pentru congrese si reuniuni, odihna, recreere si agrement.

Conform stastisticilor Consiliului Judetean Suceava - Info Turism, in judetul Suceava exista peste 400 de structuri de primire si 9.000 de locuri de cazare. Turismul a cunoscut o dezvoltare importanta, cu accent pe turismul ecumenic, reprezentat de manastirile din Bucovina, monumente UNESCO.

Si turismul balnear este o componenta reprezentativa, Vatra Dornei remarcandu-se prin bazele de tratament ultra-moderne. La acestea se adauga turismul ecvestru, avand in vedere ca in Suceava exista doua dintre cele mai importante herghelii din Romania, respectiv Lucina si Radauti.

Turismul de odihna, drumetiile, mountain bike-ul si sporturile de iarna completeaza paleta de oferte turistice ale Bucovinei. Resursele turistice ale judetului Suceava mai cuprind 22 de parcuri de agrement si monumente ale naturii, 23 de rezervatii naturale si 449 de monumente istorice.

"Vrem ca la acest eveniment sa fie prezenti reprezentantii marilor agentii de turism din tara, astfel incat sa ia contact direct cu oferta turistica a zonei Bucovina. in acest mod, agentiile vor putea discuta direct despre includerea in oferta lor a destinatiilor din aceasta zona a tarii. De asemenea, vrem sa avem un calendar complet al tuturor actiunilor care se desfasoara in judetul Suceava, astfel incat sa le putem cuprinde intr-o actiune generala de promovare a Bucovinei, in randul marilor agentii de turism", a declarat George Cojocaru.

La randul sau, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a aratat ca Primaria este interesata sa fie partener pentru promovarea acestui targ de turism. "Este prima editie si Primaria se va implica la cel mai inalt nivel. Vom continua demersurile referitoare la transferul parcului Sipote, la reabilitarea Cetatii de Scaun si, eventual, la realizarea unei telegondole spre Cetatea de Scaun", a declarat Ion Lungu, primarul municipiului Suceava.

Targul va fi organizat in parteneriat cu Consiliul Judetean Suceava, Prefectura Judetului Suceava, Primaria Municipiului Suceava, Centrul Economic Economic, Arhiepiscopia Sucevei si Radautiului, Primaria Vatra Dornei, Primaria Gura Humorului, Primaria Sucevita, Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC) Suceava, Organizatia Patronala a Turismului Balnear din Romania (OPTBR), Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania (ANAT) Suceava si Asociatia pentru Turism Bucovina, Centrul de Informare Turistica - Info Turism, Complexul Muzeal Bucovina si Ministerului pentru IMM, comert, turism si profesii liberale.

Totodata, in cadrul targului, vor fi prezentate unele programe de dezvoltare a infrastructurii din regiune (partia de schi Voronet, dezvoltarea zonei Vatra Dornei). Vizitatorii vor beneficia pe intreaga perioada a targului de un program special "Info Tour", care va cuprinde vizite la principalele puncte turistice bucovinene, participarea la evenimente cultural artistice.

Targul de Turism al Bucovinei face parte dintr-un amplu eveniment, denumit Anul Bucovina care va incepe odata Serbarile orasului Suceava, in iunie 2007, si se va desfasura pe durata unui an calendaristic cu includerea tuturor actiunilor prevazute in judetul Suceava, dintre care amintim: Festivalul medieval - Complexul muzeal Suceava, iulie 2007, Festivalul pastravului - Ciocanesti, august 2007, Targul mesterilor populari -august 2007, Festivalul de la Cacica.

 

Articol bazat pe un material furnizat de agentia de presa Rompres.
SMART financial - www.SMARTfinancial.ro
©