Aproximativ 90% din pensiunile agro - turistice vor fi ocupate la vara

Pensiunile agro-turistice vor înregistra un grad de ocupare de circa 80 - 90 la suta în perioada de vara, cele mai cautate zone fiind Bran, nordul Olteniei, Delta Dunarii, Maramures si Sibiu, a declarat marti, pentru Rompres, presedintele de onoare a Asociatiei Nationale pentru Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC), Maria Stoian, citata de ziarul financiar electronic www.SMARTfinancial.ro.

"Pentru sezonul de vara gradul de ocupare se va duce si spre 90 la suta, românii îndreptându-si atentia si spre alte zone precum Nordul Olteniei, Carpatii de Curbura. Ramân însa în preferintele turistilor Maramuresul si Bucovina", a spus Maria Stoian.

Vremea extrem de calda a determinat tot mai multi români sa faca rezervari la pensiunile de la munte, alaturi de turistii straini care prefera România pentru preturile accesibile si diversitatea culturala si geografica.

Potrivit ANTREC, 25 la suta dintre turistii care vor veni în aceasta vara la pensiunile din România sunt straini, în special din Isarel, Franta, Germania si tarile scandinave. "Majoritatea turistilor straini prefera în acest an Sibiul si Sudul Transilvaniei. Pâna acum vedetele erau Bucovina si Maramures-ul", a explicat presedintele Antrec.

Stoian a spus ca turistii straini încep sa faca rezervari prin Internet, în special cei din Danemarca, Suedia si Olanda. Aproximativ 60 la suta dintre cele peste 3.500 de pensiuni din România respecta standardele europene din domeniu, însa, cu investitii minime, procentul poate urca pâna la 80 la suta, potrivit estimarilor Antrec. În prezent, ANTREC are 3.500 - 4.000 de pensiuni, majoritatea fiind situate în Bucovina (Vama, Gura Humorului, Poiana Stâmpei, Ciocanesti si Sadova), Brasov (Bran, Moeciu, Poiana Marului, Râsnov), Sibiu (Orlat, Rasinari, Gura Râului, Sibiel) si Neamt.

"Zonele mentionate au ajuns undeva la un nivel maxim de dezvoltare, iar în viitor investitiile se vor îndrepta catre Nordul Olteniei - Vâlcea, Gorj, Mehedinti si Banat", a explicat Maria Stoian.

 

Articol bazat pe un material furnizat de agentia de presa Rompres.
SMART financial - www.SMARTfinancial.ro
©