Investitii de 10 milioane de euro in baze turistice din Timis
Trei baze turistice din Timis si Hunedoara vor cunoaste o revigorare, dupa ce un grup privat autohton a anuntat o infuzie de capital de zece milioane de euro in aceste locatii, care ii apartin, a declarat intr-o conferinta de presa, vicepresedintele Bega-Grup, Emil Cristescu. Investitiile vizeaza ample procese de reamenajare a trei hoteluri din Timisoara, Sannicolau Mare si Orastie.

"Dorim sa pastram trendul investitional ascendent in domeniul turismului si in acest an. Dorim sa imbunatatim activitatea si serviciile oferite de grupul nostru in domeniul turismului local", a spus Emil Cristescu. Lucrarile de renovare la hotelul de trei stele din Sannicolau Mare au fost finalizate in aceasta saptamana, acesta avand o capacitate de 45 de camere, care au fost complet modernizate, la hotelul cu 80 de camere din Timisoara lucrarile sunt in derulare, aici impunandu-se si respectarea arhitecturii primare, deoarece cladirea a fost ridicata de fostul arhitect-sef al Timisoarei, Laszlo Szekely, in urma cu un veac.

Lucrarile se vor finaliza anul viitor, iar locatia va fi primi rang de patru stele. "Amenajarea hotelului din Orastie, care se intinde pe o suprafata de 80 de hectare si e amplasat in apropierea vestigiilor dacice, este inedita pentru Romania. Va avea 200 de locuri functionale si va fi data in folosinta in 2009, impreuna cu un poligon de tir pentru armele cu glont", a mentionat Emil Cristescu.

Aceste investitii sunt binevenite pentru turismul timisean, deoarece, in prezent, locurile de agrement in timpul vacantelor sunt rare. O investitie asemanatoare s-a realizat, in urma cu doi ani, in statiunea balneara Buzias, unde functioneaza unicul strand cu apa minerala din Europa.

Material furnizat de Agentia de Presa AGERPRES

SMART financial - www.SMARTfinancial.ro
©