Google va vinde publicitate prin sistemul eBay

Motorul de cautare Google va vinde publicitate pe web prin intermediul site-ului de licitatii online eBay, introducand sistemul click-to-call, informeaza AP si Rompres, citate de www.SMARTfinancial.ro.

Sistemul presupune conectarea potentialilor cumparatori cu agentiile de publicitate printr-un click într-o pagina web. La 11 ani de la înfiintarea sa de catre un programator din Silicon Valley, eBay si-a continuat expansiunea prin achizitionarea, in 2005, a companiei de telefonie prin Internet Skype, pentru suma de aproximativ patru miliarde dolari. În prezent, eBay are aproximativ 200 milioane de utilizatori în întreaga lume si peste 30 milioane de utilizatori în Asia.

În luna iulie a anului trecut, eBay a lansat sistemul de plati on-line PayPal în China, urmând sa investeasca 100 milioane dolari în aceasta tara. Rivalii Yahoo Inc. si Google Inc. sunt interesati de extinderea pe piata chineza, unde au investit sau cumparat firme chineze care detin site-uri web de licitatii on-line.

În iunie 2006, grupul american Google a lansat serviciul Google Checkout, propria sa platforma de plati pentru cumparaturile online, analistii considerând ca miscarea este destinata sa ofere un rival la serviciul PayPal oferit de grupul eBay Inc.

În prezent, Google Checkout autorizeaza cumparaturile online doar cu carduri bancare Visa, MasterCard, American Express si Discover (grupul Morgan Stanley). În prima faza, serviciul va fi disponibil doar consumatorilor americani, dupa care va fi disponibil si la nivel international.

 

Sursa: Rompres & SMART financial - www.SMARTfinancial.ro ©