GECAD ePayment si ANAT - parteneriat pentru dezvoltarea comertului electronic in turism
GECAD ePayment si ANAT (Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism) au anuntat încheierea unui parteneriat în vederea impulsionarii dezvoltarii comertului electronic în domeniul turismului, prin facilitarea achizitiei de bilete de avion si pachete de vacanta prin plata online cu card bancar, direct de pe site-urile agentiilor.

Ca parte a acestui parteneriat, GECAD ePayment ofera un pachet special de servicii de comert electronic, cu toate instrumentele si facilitatile de care are nevoie o agentie de turism pentru a accepta plati online si pentru a gestiona comenzile web. Oferta este valabila pentru toti membrii ANAT.

"Asociatia agentiilor de turism are peste 800 de membri, iar majoritatea nu ofera clientilor în momentul de fata posibilitatea de a plati online cu cardul pentru pachetele de vacanta pe care le achizitioneaza sau pentru biletele de transport. Prin acest parteneriat, ne dorim sa îi încurajam pe cât mai multi dintre ei, inclusiv pe cei aflati la început de drum sau pe cei care nu au înca o prezenta online, sa îsi diversifice modalitatile de plata pe care le ofera clientilor – în special acele agentii care se adreseaza atât pietei interne, cât si celei internationale", a declarat Carmen Sebe, CEO al GECAD ePayment.

"Suntem multumiti de faptul ca, prin parteneriatul cu GECAD ePayment, membrii ANAT vin în întâmpinarea nevoilor clientilor cu modalitati de plata diversificate, accesibile si sigure în acelasi timp. Astfel, agentiile de turism faciliteaza unui numar cât mai mare de calatori accesul la serviciile lor. Campania "Alege Agentia de Turism - Calatoreste cu ANAT", declansata zilele acestea de Asociatia noastra, are în vedere – printre multe alte obiective destinate cresterii calitatii prestatiei catre client – si diversificarea serviciilor oferite turistilor de catre agentiile membre ANAT. Ne asteptam ca tot mai multe agentii sa implementeze serviciul de plata online cu cardul", a afirmat si Carmen Botez, Secretar General ANAT.

În prezent, turismul este unul dintre domeniile care au o pondere semnificativa în comertul electronic românesc cu plata online prin card bancar. Potrivit ultimelor rapoarte, turismul si serviciile de transport reprezinta nu mai putin de 38% din numarul tranzactiilor înregistrate prin platforma ePayment în primele 9 luni ale acestui an.

"Urmare a parteneriatului încheiat cu ANAT, ne asteptam ca numarul agentiilor de turism care folosesc platforma ePayment sa ajunga la finalul anului 2010 la 200", a adaugat Carmen Sebe