Oferte turistice de Paste - Bulgaria si Grecia, la concurenta cu turismul rural
Cele mai căutate destinaţii interne pentru sărbătorile de Paşte sunt cele din turismul rural, în zonele Bran - Moeciu, Bucovina, Maramureş şi Mărginimea Sibiului, a declarat purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Traian Bădulescu.

Totodată, cele mai interesante oferte externe pentru sărbătorile pascale sunt în Bulgaria, Grecia, Israel şi Turcia. "Din solicitările anunţate de agenţiile de turism reiese că românii preferă de obicei să se relaxeze, dar şi să se afle într-o ţară ortodoxă sau unde pot găsi o biserica ortodoxă pentru a participa la slujba de înviere. Tocmai de aceea, pe lângă România, în topul preferinţelor sunt Bulgaria şi Grecia", a spus Traian Bădulescu.

În funcţie de destinaţia aleasă, preţurile se încadrează între 250 de euro fără transport (Bulgaria, Grecia) şi 400-500 de euro pentru city break-uri (oraşe), transport cu avionul. Pentru România, preţurile sunt cuprinse între 50 şi 150 de euro de persoană pentru un mini-sejur de 3-4 nopţi.

Conform ANAT, aproximativ 80 la sută dintre cei 60.000 de românii care au cumpărat pachete turistice pentru perioada sărbătorilor de Paşte au ales staţiunile de pe Valea Prahovei, zona Bran Moeciu, litoralul românesc şi Bucovina.

Cele mai scumpe oferte interne de Paşte se ridică la 300-400 de euro pe sejur, all inclusive sau cu toate mesele incluse, la pensiuni, vile şi hoteluri de 5 stele, iar cele mai ieftine oferte interne se ridică la 40-50 de euro de persoană în week-end, cu cazare la pensiuni şi mic dejun inclus.

Pe de altă parte, cele mai scumpe oferte în străinatate se ridică la 1.200-1.500 de euro şi sunt pentru circuite în Israel, Egipt, Spania (Tenerife), Portugalia şi Madeira, în timp ce Grecia şi Bulgaria sunt cele mai ieftine, unde se poate ajunge cu 80-120 de euro cu mic dejun inclus pentru 3-4 nopţi.

"Anul acesta numărul turiştilor români ce vor pleca în străinătate de Paşte va stagna sau chiar va înregistra o uşoară creştere faţă de anul precedent datorită ofertelor speciale, a early booking-urilor şi a altor reduceri de preţuri. Cele mai căutate destinaţii exotice au fost în Cuba, Republica Dominicană, Maldive, Mauritius, Seychelles, Bali), dar şi Mexic şi Thailanda. De asemenea, au fost căutate şi croazierele în zona Caraibelor. Toate agenţiile de turism membre ANAT dispun de oferte şi prin negociere directă se pot crea propriile intinerarii", a subliniat Traian Bădulescu.

Material furnizat de Agentia Nationala de Presa Agerpres.