Athenee Palace Hilton Bucuresti, cel mai eco-friendly hotel Hilton din regiunea Europa Centrala, de Est & Turcia
Athenee Palace Hilton a reuşit să economiseasă cea mai multă energie în anul 2009, devansând toate celelalte hoteluri Hilton din Europa Centrală, de Est şi din Turcia. Pentru efortul de a proteja mediul înconjurător, membrii echipei hotelului au fost premiaţi cu câte o bicicletă fiecare.

Competiţia “Win a Bike” face parte din programul “Hilton Sustenability Challenge”, demarat de lanţul hotelier pentru a reduce consumul de energie şi de apă. Direcţia ecologică abordată de Hilton Worldwide a fost adoptată de peste 180 de hoteluri din Europa.

Athenee Palace Hilton va marca evenimentul de premiere a echipei pentru nivelul redus de consum din 2009 printr-un brunch. Acesta va avea loc sâmbătă, 15 mai, într-o atmosferă destinsă, unde sunt invitaţi toţi cei interesaţi de iniţiativa Hilton şi de protejarea mediului.

Friedrich Niemann, General Manager al hotelului Athenee Palace Hilton, declară: “Suntem încântaţi să fim câştigătorii competiţiei de economisire a energiei “Win a Bike”. Bicicletele primite sunt un mod excelent de a premia echipa hotelului pentru implicarea deosebită în acest proiect. Ne bucurăm că le-am putut răsplăti cum se cuvine încercarea de a face notă discordantă în societatea de astăzi, în care toţi sunt prea ocupaţi să se mai gândească la mediul înconjurător.”

În ultimii patru ani, Hilton Worldwide a reuşit să reducă emisiile de dioxid de carbon cu 110.000 de tone, adică echivalentul a 33.000 de maşini care circulă timp de un an. În ceea ce priveşte consumul de apă, Hilton a economisit o cantitate care ar putea umple 320 de bazine olimpice.

Până în 2014, obiectivele proiectului Hilton de sustenabilitate sunt reducerea cu 20% a emisiilor de dioxid de carbon, a consumului de energie şi a volumului de reziduri şi reducerea cu 10% a consumului de apă. Modalităţile prin care lanţul hotelier încearcă să atingă aceste obiective sunt folosirea becurilor fluorescente, eficientizarea consumului computerelor şi al imprimantelor, reciclare şi debit mai mic de apă la toalete.


Hilton Hotels este liderul global în domeniul ospitalităţii, care oferă oaspeţilor săi stil şi servicii de înaltă clasă în mai multe ţări decât orice alt brand hotelier full-service. Athenee Palace Hilton se află situat de aproape 100 de ani în inima oraşului Bucureşti. Astăzi, a devenit un hotel cu facilităţi moderne, cum sunt cele trei restaurante exclusiviste sau cazinoul, dar încă mai pastrează farmecul vremurilor demult trecute.

Hilton Worldwide este liderul mondial în ospitalitate, cu acoperire completă a segmentelor începând de la hoteluri de lux şi resorturi full-service până la hoteluri cu apartamente pentru şederi prelungite şi hoteluri mid-priced pentru bugete medii. De peste 90 de ani, Hilton Worldwide oferă călătorilor de afaceri şi de agreement servicii de cazare de înaltă calitate. Compania este dedicată continuării tradiţiei de a oferi oaspeţilor săi experienţe excepţionale în toate locaţiil,e la nivel global. Portofoliul de branduri conţine peste 3.500 de hoteluri şi include Waldorf Astoria Hotels & Resorts, Conrad Hotels & Resorts, Hilton, Doubletree, Embassy Suites Hotels, Hilton Garden Inn, Hampton Hotels, Homewood Suites by Hilton, Home2 Suites by Hilton şi Hilton Grand Vacations. Compania desfaşoară, de asemenea, programul global Hilton HHonors de recompensare a oaspeţilor.