Radisson Blu - partener si sustinator al initiativei Ora Pamantului
Hotelul Radisson Blu din Bucureşti este unul dintre partenerii şi susţinătorii proiectului Ora Pământului 2010, participând pentru al doilea an consecutiv la această iniţiativă globală care îşi propune să atragă atenţia asupra efectelor încălzirii globale.

Sâmbătă, 27 martie, la ora 20.30, Radisson Blu va stinge, pentru o oră, cea mai mare parte a luminilor din clădire, fără a afecta însă siguranţa oaspeţilor şi angajaţilor. Radisson Blu îşi va informa oaspeţii despre această acţiune şi îi va încuraja să se alăture iniţiativei, stingând luminile în camere. Pe durata evenimentului, iluminatul în hotel va fi asigurat cu lumânări, iar în jurul piscinei din curtea interioară vor fi aprinse torţe. Oaspeţii sunt invitaţi să guste cocktail-ul special “Ora Pământului” la Bla Lounge Bar amplasat în holul hotelului.

Angajaţii hotelului vor fi informaţi cu privire la proiectul Ora Pământului şi vor fi încurajaţi să participe la rândul lor, inclusiv individual, în cazul celor care se vor afla în afara orelor de program.

Iniţiativa Ora Pământului este promovată de hotelul Radisson Blu pe parcursul întregii săptămâni prin intermediul reţelei TV interne din spaţiile publice din hotel şi pe monitorul uriaş amplasat la intrarea în cazino.

Acţiunea iniţiată de Radisson Blu cu ocazia Orei Pământului se integrează în programul de responsabilitate socială al companiei. Radisson Blu face parte din grupul Rezidor, care a implementat primele politici de protecţie a mediului în urmă cu mai bine de 20 de ani. Începând cu anul 1996, Radisson Blu are propriul program de protecţie a mediului, care include măsuri de reducere a consumului de energie şi apă.

În anul 2008, grupul Rezidor a fost printre primele grupuri hoteliere care a aderat la United Nations Global Compact, o iniţiativă ONU care reuneşte companii, organizaţii şi societatea civilă în vederea sprijinirii unor principii universale sociale şi de mediu. În 2009, Rezidor a semnat convenţia “Caring for Climate”, o iniţiativă a guvernelor, mediului de afaceri şi a cetăţenilor, împotriva schimbărilor climatice.