AIG a strans 17,9 miliarde USD prin introducerea AIA pe bursa de la Hong Kong
AIA, divizia asiatică a grupului de asigurări American International Group, a strâns 17,9 miliarde de dolari printr-o operaţiune de cotare publică iniţială demarată la bursa de la Hong Kong, au declarat, pentru Reuters, o serie de surse din apropierea tranzacţiei.

AIA a plasat 5,86 miliarde acţiuni la un preţ de 19,68 dolari Hong Kong per titlu, fiind posibil ca acest IPO să devină al treilea ca mărime din lume.
Datorită cerererii puternice din partea investitorilor, AIA a decis să mai plaseze pe piaţă un pachet suplimentar de 1,17 miliarde titluri, au informat sursele citate de Reuters.

Grupul AIG va utiliza sumele rezultate de pe urma IPO-ului pentru a rambursa o parte din ajutoarele acordate de statul american, care de la debutul crizei financiare şi până în prezent a injectat 182,3 miliarde de dolari pentru a salva AIG de la faliment.

În urma acestui IPO, AIA este evaluată la 30,5 miliarde dolari.

AIG va conserva o participaţie de 41,6%, care va scădea la 33% dacă opţiunea de supra-alocare va fi exercitată în totalitate.

Potrivit Reuters, cotarea acţiunilor AIA ar urma să genereze comisioane de până la 355 milioane de dolari pentru băncile implicate în vânzare, Citigroup Inc., Deutsche Bank AG, Goldman Sachs Group Inc şi Morgan Stanley.

Material furnizat de Agerpres si citat de SMARTfinancial.ro