Grupul Generali isi extinde operatiunile si in Vietnam
Grupul Generali a primit autorizaţia preliminară pentru a desfăşura operaţiuni pe segmentul de asigurări de viaţă în Vietnam. Ministerul Finanţelor din Hanoi a oferit permisiunea de începere a procedurilor pentru înfiinţarea Generali Vietnam Life Insurance Company Ltd.

Compania îşi va începe operaţiunile în maxim şase luni, în acord cu calendarul stipulat în legea locală pentru finalizarea tuturor procedurilor necesare în domeniul asigurărilor. Noua companie va fi deţinută integral de Generali, iar sediul central va fi situat în oraşul Ho Chi Minh.

Cu această ocazie, Sergio Balbinot, Managing Director Generali Group, a fost primit la Hanoi de către Ministerul Adjunct de Finanţe, Tran Xuan Ha, alături de Comisarul pentru Asigurări Trinh Thanh Hoan şi Ambasadorul Italiei în Vietnam, Andrea Perugini.

“Noua companie va constitui un impuls proaspăt pentru strategia noastră de extindere în ţări cu mare potenţial de dezvoltare”, a declarat Balbinot.

“Economia vietnameză este a doua după cea chineză, în termeni de creştere a PIB-ului, dar cheltuielile cu asigurările de viaţă se situează la doar 0,7% din PIB. Cu alte cuvinte, ne aflăm pe o piaţă care oferă oportunităţi remarcabile pentru industria asigurărilor. Am finalizat toate pregătirile necesare pentru ca Generali să devină un jucător cheie pe această piaţă.”

Cu o populaţie de peste 85 de milioane de locuitori, cu o vârstă medie de 27 de ani, o creştere medie a PIB de 8% şi o creştere de 15% a primelor de asigurare în 2009, Vietnam este una dintre cele mai promiţătoare pieţe ale Asiei, în ceea ce priveşte potenţialul de dezvoltare.

Mai mult, până în 2012, guvernul vietnamez urmăreşte să tripleze cheltuielile cu asigurările pe cap de locuitor, în prezent în valoare de 16 dolari, prin creşterea ponderii volumului total de prime brute subscrise in PIB, de la 1,6% în prezent, la 4,2%.

Vietnam va fi a opta piaţă asiatică pe care operează Generali, după China, Hong Kong, India, Filipine, Indonezia, Tailanda şi Japonia.