Signal Gold, prima asigurare din Romania cu componenta investitionala in aur
Asigurarea Signal Gold de la Signal Iduna reprezinta o premiera pe piata asigurarilor din Romania. Prin Signal Gold, Signal Iduna Asigurari de Viata pune la dispozitia asiguratului primul produs care ofera posibilitatea incasarii beneficiilor din asigurare in aur, se precizeaza intr-un comunicat de presa transmis publicatiei online de business www.SMARTfinancial.ro.

Acest produs se va oferi impreuna cu Hansa Invest si Donner&Reuschel, ambele fiind membre ale GrupuluI Signal Iduna si unele dintre cele mai mari si mai experimentate companii de administrare a fondurilor de investitii din Germania. In ultimii 10 ani, toate fondurile de investitii administrate de catre Hansa Invest au avut o evolutie pozitiva, in ciuda conditiilor economice mai putin favorabile, tocmai datorita politicii sale responsabile. HANSAgold este un fond de investitii orientat catre dezvoltare, cu plasamente în aur, sub forma fizica, valori mobiliare sau argint.

In vederea contracararii efectelor inflatiei, polita de asigurare se incheie in Euro, iar clientul are posibilitatea de a opta pentru indexarea automata a primelor de asigurare.

Produsul inovator Signal Gold care va fi lansat de compania de asigurari Signal Iduna, alaturi de investitiile in aur ofera si certitudinea unor garantii atat din punct de vedere financiar, cat si in cazul aparitiei unor evenimente mai putin dorite pentru beneficiar si familia acestuia.

“Noi stim deja ca fiecare asigurat este o persoana ce are un rol decisiv in activitatea sa profesionala, iar acasa familia se asteapta ca acesta sa-I sustina in indeplinirea visurilor. Pentru persoane dinamice ce urmaresc imbunatatirea calitatii vietii, siguranta financiara si protectie maxima, Signal Gold reprezinta unicul produs de acest gen de pe piata asigurarilor din Romania, care le ofera tot ceea ce le este necesar”, a declarat presedintele companiei, domnul Leslie Breer.

Cu Signal Gold, fiecare dintre beneficiarii Signal Iduna se afla mai aproape de indeplinirea aspiratiilor personale si profesionale. In plus fata de protectia de baza oferita, asiguratii pot opta pentru un modul suplimentar asigurarii de baza, care cuprinde cel putin una dintre urmatoarele componente: despagubire in urma unei invaliditati permanente rezultata in urma unui accident, scutire de la plata primelor de asigurare pe toata perioada invaliditatii, despagubire suplimentara pentru deces ca urmare a unui accident, indemnizatie zilnica pentru mai mult de 3 zile de spitalizare sau in urma unei interventii chirurgicale.

In afara de asistenta oferita de Signal Iduna pe partea de asset management, asiguratii au posibilitatea investirii in oricare dintre fondurile puse la dispozitie de catre Signal Iduna prin instrumentele de realocare a primelor de asigurare sau de transfer a uniturilor existente.

Cele doua companii originare, care au format in 1999 grupul Signal Iduna, au o experienta de mai bine de o suta de ani in asigurarile de sanatate. IDUNA NOVA a luat fiinta la initiativa unor mestesugari independenti si a unor oameni de afaceri, care au infiintat la Hamburg, in 1906 un fond pentru despagubiri in caz de boala sau deces.

SIGNAL s-a dezvoltat in 1907 din dorinta mestesugarilor din Dortmund de a se ajuta intre ei. Urmand exemplul omologilor lor din Hamburg, ei au creat un fond pentru ajutorarea bolnavilor. De-a lungul deceniilor urmatoare Dortmund si Hamburg au devenit centre vitale de servicii de asigurari pentru grupurile profesionale.

Astfel, timp de un secol, cele doua companii originare, care au format grupul Signal Iduna, au devenit parteneri de incredere pentru intreprinderile mici si mijlocii, asociatiile mestesugaresti si de comert din Germania.

Din 1999 grupul de asigurari Signal din Dortmund si Iduna Nova din Hamburg si-au unit fortele devenind Signal Iduna, un asigurator integrat pentru orice segment de populatie. In intentia de a patrunde pe piata Europei Centrale si de Est, operatiunile grupului au fost extinse in Ungaria si Polonia, iar acum si in Romania. Signal Iduna este de asemenea prezenta si in Elvetia cu o companie de reasigurari.

Conceptul original al fondatorilor, "Securitate prin increderea in propriile forte", a ramas semnificativ pana in prezent si devine din ce in ce mai folosit in sistemele publice de asigurari. Acesta este unul din motivele pentru care Signal Iduna are o imagine foarte buna pe piata asigurarilor.

Activitatea principala a grupului Signal Iduna este producerea si vanzarea de polite de asigurare pentru persoane fizice si corporatii, managementul activelor si servicii bancare pentru acumularea de capital. In sectorul financiar compania detine o banca privata, o asociatie de economisire – creditare in domeniul imobiliar, o companie de investitii si o companie pentru managementul activelor.

In Romania, Signal Iduna are 70 de angajati si 92 de colaboratori. Grupul Signal Iduna este deosebit de puternic atat din punct de vedere al capitalizarii cat si al resurselor financiare, ocupand o pozitie de top pe piata germana ; cei peste 13.000 de angajati serviseaza peste 13 milioane de clienti (echivalentul unei jumatati din populatia Romaniei) dintre care peste 2 milioane numai in segmentul asigurarilor de sanatate.

In 2009, Grupul german de asigurari a avut o crestere de 14,2%, incasarile Signal iduna ridicandu-se la 5, 27 miliarde de euro, fata de 4,6 miliarde in 2008. Investitiile managementului grupului Signal Iduna (incluzand si subsidiarelele financiare) au crescut cu mai mult de 10 miliarde in 2009. Signal Iduna continua si in 2010 strategia orientata inspre dezvoltarea companiei, grupul SIGNAL IDUNA fiind la sfarsitul anului 2009 cel de-al 8-lea furnizor de asigurari in Germania.

Numarul angajatilor grupului atinge in acest moment 13,000, iar pana la sfarsitul acestui an Signal Iduna va numara 13.600 de angajati. In primele 5 luni ale acestui an, incasarile din primele de asigurari au inregistrat o crestere cu 15.6%, vanzarile crescand cu peste 11%, confirmandu-se astfel parcursul pozitiv al grupului SIGNAL IDUNA.