RCA cu plata in rate si dobanda 0% - prin BCR si BCR Asigurari
Banca Comerciala Romană (BCR) împreună cu BCR Asigurări VIG oferă RCA cu plata în 6 rate şi dobândă 0%, clienţilor care plătesc cu cardul de credit BCR.

Posesorii de carduri BCR care vor achiziţiona de la BCR Asigurări o asigurare RCA cu valabilitate de an de zile şi vor plăti la POS-urile instalate în agenţiile şi punctele de lucru ale BCR Asigurări cu cardul de credit BCR, vor avea posibilitatea de achitare a poliţei de asigurare în 6 rate egale cu dobândă 0%.

"Oferim clienţilor o noua facilitate - posibilitatea să plătească în rate fără dobândă orice produs cumpărat de la unul dintre partenerii noştri. În Program sunt înscrişi în mod automat şi gratuit, toţi clienţii persoane fizice care deţin unul dintre cardurile de credit BCR şi care, la momentul efectuării tranzacţiei solicita facilitatea de a plăti produsele/ serviciile în Rate cu 0% dobanda”, a declarat Igor Zganjer, directorul executiv al Direcţiei Carduri din cadrul BCR.

Cardurile de credit BCR înrolate automat în Programul de Rate cu 0% dobândă sunt: Visa POWERCARD Standard BCR - lei; Mastercard POWERCARD Standard BCR - lei; BCR Wizz Air - lei; Visa POWERCARD Gold - lei; Mastercard POWERCARD Gold - lei; BCR Mastercard GOLD - EUR.

Valoarea tranzacţiei efectuată în Programul de Rate cu 0% dobândă va fi împărţită automat într-un număr de rate lunare egale pentru care bancă va calculă un procent de 0% dobândă numai dacă deţinătorul de card respectă condiţiile de rambursare integrală a ratelor lunare.

Numărul de rate fără dobândă variază de la un agent economic la altul, în intervalul minim 2 - maxim 12 rate şi este afişat în locaţia Comerciantului Partener BCR inclus în program. Numărul de rate cu 0% dobândă pentru care a optat deţinătorul de card apare tipărit pe chitanţă POS la autorizarea tranzacţiei. Tranzacţia efectuată conform acestui Program va diminua disponibilul cardului de credit imediat, iar sumă aferentă ratei lunare rambursate va majoră acest disponibil.

Comercianţii Parteneri BCR incluşi în program sunt: Real - maxim 12 rate (hypermarket); Bellona - maxim 12 rate (mobilă); Staer - maxim 12 rate (mobilă), Kalenda - maxim 12 rate (mobilă), Sevda - maxim 3 rate (bijuterii), Sortem - maxim 12 rate (mobilă), Norada - maxim 6 rate (îmbrăcăminte), Pandora - maxim 3 rate (încălţăminte), Mass Global Company - maxim 12 rate (mobilă), Mida Moblux - maxim 12 rate (mobilă), Mirror Com - maxim 12 rate (mobilă), Docada Plus - maxim 3 rate (încălţăminte), Micemi - maxim 3 rate (încălţăminte), BCR Asigurări, Neoset - maxim 12 rate (mobilă).

„In perioadă imediat următoare vom extinde această facilitate de plată şi către alte segmente de maxim interes pentru clienţi, cum ar fi: electronicele, articole de îmbrăcăminte, zona farma şi servicii medicale, agenţii de turism, s.a.”, a adăugat Igor Zganjer.

Banca Comerciala Romana (BCR), membra a Erste Group, este cel mai important grup financiar din Romania, incluzand societatile de profil de pe piata leasingului, managementului activelor, pensiilor private si a bancilor de locuinte. BCR este banca Nr.1 in Romania dupa valoare activelor (peste 16 mld EUR), banca Nr.1 dupa numarul de clienti si banca Nr.1 pe segmentele de economisire si creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din Romania, dupa gradul de incredere al clientilor si dupa numarul celor pentru care BCR este principala institutie cu care fac banking.

BCR ofera gama completa de produse si servicii financiare prin intermediul unei retele de 48 de centre de afaceri dedicate companiilor si 668 de unitati retail localizate in majoritatea oraselor din intreaga tara cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr.1 din Romania pe piata cardurilor si a tranzactiilor bancare, clientii BCR avand la dispozitie cea mai mare retea nationala de ATM – peste 2.000 de bancomate si POS – peste 18.000 de terminale pentru plata cu cardul la comercianti, precum si servicii complete de Internet banking, phone-banking si e-commerce.

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din Europa Centrala si de Est. Mai mult de 50.000 de angajati deservesc peste 17,4  milioane de clienti in cadrul a 3.200 de filiale din 8 tari (Austria, Republica Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia si Ucraina). La 30  septembrie 2010, Erste Group detinea active totale in valoare de 206,5  miliarde EUR, inregistrand un profit net de 736,8  milioane EUR si un raport cost/venituri de 48,7%.