transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 25-05-2024 4.594 lei 4.9744 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 18-11-2010

Allianz - rezultate solide in Europa Centrala si de Est

Allianz - rezultate solide in Europa Centrala si de Est
 Alte stiri la aceasta categorie
Grupul Allianz a publicat rezultatele în regiunea Europei Centrale şi de Est (ECE) pentru primele nouă luni ale anului 2010. Veniturile din prime brute subscrise în ECE1 s-au majorat cu 3%, atingând nivelul de 2,8 miliarde de euro în primele nouă luni ale anului curent, faţă de valoarea de 2,7 miliarde de euro atinsă în aceeaşi perioadă a anului precedent, se precizeaza intr-un comunicat de presa transmis catre www.SMARTfinancial.ro.

Dacă luăm în considerare ajustarea cu efectele ratei de schimb valutar, nivelul primelor a scăzut cu 2%. Profitul operaţional în primele trei trimestre a înregistrat valoarea de 66 milioane de euro, ceea ce corespunde unei scăderi de 70 de procente comparativ cu primele nouă luni ale anului 2009. În afara efectelor singular manifestate în special în cel de-al treilea trimestru, o taxă nou introdusă pe fondul crizei pentru instituţiile financiare din Ungaria a avut un impact negativ de 24 milioane de euro asupra profitului operaţional.

"Am reuşit să evoluăm în aceeaşi direcţie de creştere a afacerilor din prima jumătate a anului. Per total, suntem pe drumul cel bun în regiunea ECE. În primele nouă luni, impactul evenimentelor generate de condiţiile meteorologice extreme a afectat semnificativ rezultatele obţinute în regiune, suma de 60 de milioane de euro a fost utilizată pentru a plăti daunele clienţilor noştri afectaţi de inundaţii şi furtuni. Încă o dată am demonstrat că suntem un partener stabil şi de încredere pentru clienţii noştri, atunci când aceştia au nevoie mai mult”, a spus Werner Zedelius, membru al Consiliului Director al Allianz SE, responsabil cu activitatea desfăşurată pe pieţele în dezvoltare.


Pe segmentul asigurărilor generale, primele brute subscrise în primele nouă luni ale anului 2010 în Europa Centrală şi de Est au depăşit încă o dată plafonul celor 2 miliarde de euro, rămânând la nivelul înregistrat în perioada similară a anului anterior. Luând în considerare ajustarea cu efectele ratelor de schimb valutar, nivelul primelor pe segmentul asigurărilor generale a scăzut cu 5%. Profitul operaţional s-a redus cu 87% în Europa Centrală şi de Est în primele trei trimestre ale anului 2010, atingând valoarea de 21 milioane de euro.

Afacerile derulate de Grupul Allianz în regiunea ECE au fost afectate de diferiţi factori. Profitul operaţional s-a diminuat ca urmare a efectelor inundaţiilor şi ploilor înregistrate în multe dintre ţările din regiune. De asemenea, nivelul scăzut al vânzărilor de autovehicule noi în regiune, introducerea taxei de criză pentru instituţiile financiare în Ungaria şi o anulare a creanţelor din reasigurări pentru anul 2009 în cazul unei daune de proporţii în Rusia au afectat rezultatul financiar.

“În primele trei trimestre, evenimentele meorologice din regiunea ECE au reprezentat o provocare pentru noi. Cu toate acestea, inundaţiile produse în regiune au demonstrat că mulţi dintre cei care au suferit pagube nu erau asiguraţi. În unele ţări din Europa Centrală şi de Est, doar 40% din locuinţe sunt asigurate. O astfel de asigurare a proprietăţilor este crucială pentru protecţia în cazul unor astfel de evenimente precum cele din acest an", a declarat Manuel Bauer, CEO regional al Grupului Allianz în Europa Centrală şi de Est.

În Slovacia, compania membră a Grupului Allianz a fost realeasă “Compania de Asigurare a anului 2010” de către săptămânalul “TREND”. Criteriile publicaţiei au făcut referire la cota de piaţă şi la stabilitatea financiară a fiecărei companii de asigurări. Şi în Polonia, Allianz a fost nominalizată ca fiind “Cea mai bună Companie de Asigurări pe segmentul asigurărilor generale în anul 2010” de către respectata publicaţie financiară “Gazeta Bankowa”. Topul companiilor de asigurări a fost realizat pe baza datelor privind serviciile pentru clienţi, informaţii furnizate de Comisia pentru Supraveghere Financiară şi de Insurance Ombudsman.

Soliditatea şi expertiza Allianz au continuat să atragă un număr în creştere de clienţi în Europa Centrală şi de Est, clienţi care doresc un partener de încredere în vederea planificării financiare pentru vârsta pensionării. În primele trei trimestre ale anului 2010, valoarea primelor a atins un maxim record. Nivelul primelor a crescut cu 13%, până la valoarea de 831 milioane de euro, comparativ cu 735 milioane de euro în perioada similară a anului 2009. Ajustate cu efectele ratei de schimb valutar, primele subscrise au crescut cu 7%.

Factorii determinanţi ce au susţinut această evoluţie pozitivă în primele trei trimestre ale anului 2010 au fost cererea stabilă de produse tradiţionale de asigurări de viaţă şi campanile de vânzări de succes ce au vizat produsele cu primă unică (aşa cum a fost cazul Ungariei şi Republicii Cehe). Pentru a susţine afacerile în Europa Centrală şi de Est, Allianz a intensificat colaborarea cu băncile. În plus, au fost stabilite noi parteneriate cu instituţii bancare în regiunea ECE, aşa cum este cazul Poloniei şi Rusiei.

Profitul operaţional aferent primelor trei trimestre ale anului curent s-a situat la 45 milioane de euro, evidenţiind astfel o scădere comparativ cu valoarea de 58 milioane de euro înregistrată în aceeaşi perioadă a anului anterior. În ciuda unei performanţe operaţionale solide generată de activitatea de bază, taxa de criză impusă instituţiilor financiare în Ungaria, precum şi ajustarea cheltuielilor de achiziţie reportate în Slovacia au cauzat declinul.

“Segmentul asigurărilor de viaţă şi sănătate continuă să aibă o evoluţie bună. Vom miza şi pe viitor pe obţinerea unei creşteri conservatoare şi stabilă. Această abordare se reflectă atât în cele nouă trimestre consecutive în care am realizat creşteri, cât şi în oferta noastră pentru clienţi, acolo unde remarcăm cererea mare de produse cu garanţii ale capitalizării”, a comentat Manuel Bauer.

Allianz îşi continuă succesul pe segmentul fondurilor de pensii şi al administrării activelor în regiunea Europei Centrale şi de Est. Până la finalul lunii septembrie a anului curent, valoarea activelor aparţinând terţilor în administrarea Allianz a crescut cu 19,4%, atingând valoarea de 8 miliarde de euro, comparativ cu valoarea de 6,7 miliarde de euro corespunzătoare finalului anului 2009. Această evoluţie a fost susţinută de relativa stabilitate a pieţelor de capital şi de atragerea continuă a unor fluxuri nete de numerar pozitive, ceea ce reflectă încrederea în experienţa Allianz şi calitatea serviciilor oferite în domeniul investiţiilor..


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar