transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 08-06-2023 4.635 lei 4.9578 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Inele de logodna

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Transport caini Anglia

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 06-08-2011

Asigurarea obligatorie a locuintei: PAID a platit prima dauna totala, in valoare de 20.000 de euro

Asigurarea obligatorie a locuintei: PAID a platit prima dauna totala, in valoare de 20.000 de euro
 Alte stiri la aceasta categorie
Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale – PAID – a platit la Avrig, in judetul Sibiu, prima dauna totala, in valoare de 20.000 de euro. Polita de asigurare obligatorie a fost incheiata in data de 28 decembrie 2010, cu intrare in vigoare in data de 1 ianuarie 2011, pentru o locuinta de tip A, situata pe Valea Avrigului.

Despagubirea a fost platita ca urmare a distrugerii totale a locuintei, in urma inundatiei produse in localitatea Avrig in data de 10 spre 11 iunie 2011.
Avizarea dosarului de dauna s-a realizat in data de 14 iunie si instrumentarea acestuia a fost finalizata in urma cu o saptamana.

Compania care a vandut polita de asigurare in numele PAID si care s-a ocupat de instrumentarea dosarului de dauna este Credit Europe Asigurari.

“Despagubirea acordata de PAID pentru dauna totala de la Avrig vine sa sublinieze faptul ca riscurile de dezastre la care este supusă România pot fi gestionate, iar sistemul de asigurare obligatorie a locuintelor reprezinta un instrument important si sigur in reducerea gradului de expunere a populatiei la aceste riscuri”, a declarat directorul general al PAID, Marius Bulugea.

Inundatia produsa pe valea raului Avrig in data de 10/11 iunie a afectat cinci locuinte, dintre care doua au fost distruse in totalitate. Una dintre aceste doua locuinte era asigurata printr-o polita obligatorie, pentru care PAID a achitat despagubirea in valoare de 20.000 de euro. Locuinta a fost construita in anul 1995 si avea toate autorizatiile necesare.
Potrivit celor inscrise in dosarul de dauna si declaratiilor reprezentantilor Primariei Avrig, proprietarul nu va mai putea reconstrui locuinta in aceeasi zona, care este expusa riscului de inundatii.

“Riscul de inundatii s-a transformat în certitudine, în România ultimilor ani. Nu ne mai punem problema dacă vom avea inundatii, ci când anume se vor produce acestea. Cred, în continuare, că principalul obstacol în dezvoltarea portofoliului PAID constă în asimilarea politei de asigurare cu sanctiunile prevăzute de legislatie. Scopul Legii 260/2008 este protejarea locuintelor împotriva celor trei riscuri de catastrofe naturale si nicidecum sanctiunile ce vor fi aplicate neasiguratilor”, a subliniat directorul general al PAID, Marius Bulugea.

Majoritatea proprietarilor de locuinte asteaptă termenul de aplicare a sanctiunilor pentru a se asigura, fara a lua in calcul ca unul dintre cele trei riscuri s-ar putea produce inainte de această dată.

„În zonele cu expunere mare la diverse riscuri, această asigurare este privită în continuare ca o taxă si nu ca un instrument de protectie. Mizăm pe sprijinul autoritătilor locale în demersul nostru de popularizare a politei PAD, pentru că obiectivul este comun – degrevarea bugetului de stat si a bugetelor locale de cheltuieli semnificative în cazul unui dezastru”, a precizat Marius Bulugea.

In orasul Avrig sunt 5.979 de locuinte, insa polite PAD au fost incheiate doar pentru 201 dintre acestea.

In perioada 15 iulie 2010-01 august 2011, au fost avizate 55 de dosare de dauna, iar PAID a platit despagubiri pentru 23 dintre acestea. Valoarea totala a despagubirilor achitate de Pool depaseste 172.000 de lei.

Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale – PAID - este o componentă esentială a programului român de asigurare a catastrofelor, gestionat de Ministerul Administratiei si Internelor. Conform prevederilor legii, PAID administrează asigurarea obligatorie a locuintelor, care acoperă trei riscuri de bază specifice României - cutremur, inundatii si alunecări de teren.

Pool-ul s-a constituit ca societate comercială, în luna noiembrie 2009, prin efortul comun a 13 societăti de asigurare (ABC Asigurări, Astra Asigurări, Ardaf, Carpatica Asig, Certasig, City Insurance, Credit Europe Asigurări, Euroins România, Generali, Grawe România, Groupama România, Platinum Asigurări si Uniqa Asigurări). Activitatea efectivă a PAID a început în luna februarie 2010, iar prima zi de emitere a asigurărilor obligatorii pentru locuinte a fost 15 iulie 2010.

Acoperirea PAID este una de tip prim risc si functioneaza pe principiul solidaritatii, adica se aplica acelasi nivel de prima de asigurare pentru orice locuinta, independent de gradul de vulnerabilitate specific acesteia. Primele de asigurare pentru PAD sunt de 20 de euro, pentru o sumă asigurată de 20.000 de euro, si de 10 euro, pentru o sumă asigurată de 10.000 euro..


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Marcio
Logic Posted on Zona etnofolclorica Avrig-Cartisoara,cu prunontat caracter sasesc.Porumbacu-comuna de origine a poetesei Veronica Porumbacu,contemporana cu Mihai Beniuc,Alexandru Sahia,A.Toma si alti cantatori ai izbanzilor puterii populare,ai unitatii clasei muncitoare,taranimii cooperatiste si paturii progresiste a inteletualitaii,sub conducerea Pardidului:-)).Altfel o zona geografica interesanta,cu vechi traditii,ca intreaga zona depresionara din nordul Carpatilor Meridionali.
Lawanda
You are so awesome for helping me solve this msyetry.
Rock
Okay I'm convinced. Let's put it to aoctin.
Keyon
A good many vluaabels you've given me.
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar