transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 13-04-2024 4.6645 lei 4.9714 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 05-04-2011

Asigurarea obligatorie a locuintei: ritmul de susbscriere a PAD a urcat la o medie de 1000 de polite pe zi, in martie 2011

Asigurarea obligatorie a locuintei: ritmul de susbscriere a PAD a urcat la o medie de 1000 de polite pe zi, in martie 2011
 Alte stiri la aceasta categorie
Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale – PAID – a emis, in intervalul 15 iulie 2010 – 31 martie 2011, peste 481.000 de polite de asigurare obligatorie - PAD.

“Portofoliul PAID de la sfarsitul lunii martie arata ca au fost incheiate asigurari obligatorii pentru 5,74% din locuintele din Romania, prin raportarea numarului total de polite la fondul locativ existent, de aproximativ 8,4 milioane de locuinte”, a declarat directorul general al Pool-ului, Marius Bulugea.

In ceea ce priveste ritmul de subscriere a PAD, acesta a revenit pe un trend ascendent in luna martie 2011, ajungand la o medie de 1.000 de polite/zi. In perioada ianuarie - februarie 2011, ritmul de subscriere s-a diminuat semnificativ, ajungand la sub 400 polite/zi, de la un varf de peste 10.000 de polite/zi inregistrat in ultimele doua luni ale anului trecut.

România este expusă la o serie de dezastre naturale, in special la riscurile de cutremur, inundatii si alunecări de teren, ce pot cauza pierderi economice si umane în întreaga tară. Hazardul din cutremure este unul dintre cele mai mari în Europa, iar inundatiile au provocat pierderi semnificative. In intervalul 2005-2010, inundatiile au provocat pagube totale de peste 3 miliarde euro (locuinte, poduri, diguri, drumuri afectate).


Au fost afectate aproape 62.000 de locuinte, din care 15.600 au fost distruse in totalitate. Guvernul a aprobat, in cei cinci ani, eliberarea de la rezervele de stat a unor ajutoare umanitare de urgenta in valoare totala de peste 233 milioane de euro.

„Asemenea evenimente pot genera probleme sociale, iar finantarea pierderilor este dificil de realizat din resurse publice, mai ales în contextul existentei unor constrângeri bugetare. In plus, potrivit legii, in cazul unui dezastru provocat de unul dintre cele trei riscuri acoperite prin PAD, cei care nu si-au asigurat locuintele nu vor mai beneficia de niciun fel de despagubiri de la bugetul de stat sau de la bugetul local pentru prejudiciile produse locuintelor”, a precizat Marius Bulugea.

Acesta a subliniat ca exista o confuzie intre asigurarea obligatorie si sanctiunile ce vor fi aplicate celor care nu isi asigura locuintele. „Legea 260/2008 este in vigoare si produce efecte. Nu exista un termen limita pentru incheierea asigurarii PAD, ci un termen de la care autoritatile locale vor aplica sanctiuni pentru cei neasigurati. Consider ca protejarea prin asigurare a locuintelor are o importanta deosebita, avand in vedere riscurile mari la care sunt expuse acestea, iar populatia nu trebuie sa astepte termenul de aplicare a sanctiunilor pentru ca dezastrele naturale se produc aleatoriu si nu dupa un anume calendar”, a spus directorul general al PAID.

Potrivit unui studiu recent al Swiss Re, in ultimii 20 de ani, doar 20-40% din pierderile cauzate de dezastre au fost acoperite prin asigurare, in mod special in tarile in curs de dezvoltare si in pietele emergente. In tarile in curs de dezvoltare, penetrarea asigurarilor, adica masurarea primelor de asigurare ca procent din PIB, arata ca sectorul asigurarilor non-life detine o pondere de 2,9%, comparativ cu una de 8,6% in tarile industrializate.

Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale – PAID - este o componentă esentială a programului român de asigurare a catastrofelor, gestionat de Ministerul Administratiei si Internelor. Conform prevederilor legii, PAID gestionează asigurarea obligatorie a locuintelor, care acoperă trei riscuri de bază specifice României - cutremur, inundatii si alunecări de teren.

Pool-ul s-a constituit ca societate comercială, în luna noiembrie 2009, prin efortul comun a 13 societăti de asigurare (ABC Asigurări, Astra Asigurări, Ardaf, Carpatica Asig, Certasig, City Insurance, Credit Europe Asigurări, Euroins România, Generali, Grawe România, Groupama România, Platinum Asigurări si Uniqa Asigurări). Activitatea efectivă a PAID a început în luna februarie 2010, iar prima zi de emitere a asigurărilor obligatorii pentru locuinte a fost 15 iulie 2010.

Acoperirea PAID este una de tip prim risc, iar polita PAD functioneaza pe principiul solidaritatii, adica se aplica acelasi nivel de prima de asigurare pentru orice locuinta, independent de gradul de vulnerabilitate specific acesteia. Primele de asigurare pentru PAD sunt de 20 de euro, pentru o sumă asigurată de 20.000 de euro, si de 10 euro, pentru o sumă asigurată de 10.000 euro..


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Niekto
normal era daca platim aaseurirga la stat sa beneficiem la nevoie de ea dar din pacate platim degeaba, eu nu am reusit sa beneficiez de nimic in contul asigurarii, daca am avut nevoie de ceva a trebuit sa platesc(sa dau atentii )
Yamary
Son of a gun, this is so hepulfl!
Nume sau Nickname ...
Introduceti mesajul ...
Ruby
Pentru ca e masurabila nu ar truebi sa stea ca motiv de sine statator. Daca e masurabila si nu aduce rezultate nu rezolvi nimic. Trebuie sa unesti Pentru ca e masurabila si asta poate duce la rezultate, daca e facuta cum truebie .
Donte
I went to tons of links bfeore this, what was I thinking?
Irish
Wlaking in the presence of giants here. Cool thinking all around!
Cristian
Introduceti mesajul ...Asiguratorii astia care au spaguit guvernul pentru a da o lege care sa ii oblige pe toti romanii, indiferent daca au parte de riscuri sau nu... sa plateasca o taxa obligatorie care sa le umfle buzunarul, sunt niste ticalosi. De ce sa se asigure impotriva inundatiilor cineva care locuieste la etajul 10 pe un deal si intr-o zona fara risc seismic? Ca sa aiba un profit mai mare firmele de asigurari? Nu conteaza ca este vorba despre 1 leu sau 1 miliard de euro, ci conteaza ca sunt bani furati in baza unei legi anormale.
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar