Produsul se adreseaza tuturor proprietarilor de animale de companie (caini, pisici si cai) si are doua sectiuni: asigurarea facultativa de accidente a animalelor de companie si asigurarea pentru raspunderea proprietarilor si detinatorilor temporari de animale de companie (respectiv persoanele care tin in custodie pentru o perioada determinata animale de companie, de exemplu: prieteni, hotel/pensiuni pentru caini sau pisici).
Se poate opta pentru oricare dintre sectiuni sau pentru ambele.
Limita maxima a raspunderii pentru fiecare eveniment este de 5.000 de euro, iar cea corespunzatoare limitei pentru intreaga perioada asigurata este de 25.000 de euro.
Primele de asigurare pleca de la 30 de euro/an, in functie de varsta si sanatatea animalului de companie, de riscurile asigurate si de conditiile de adapost (in interiorul locuintei, adapost in tarc, in afara localitatii, adapost in grajd pentru cabaline).
Sunt acoperite riscuri precum: spitalizarea animalelor ca urmare a unui accident, tratamentele in clinici veterinare, vatamarea sau decesul cauzate direct cat si ca urmare a distrugere a adapostului, accidente rutiere, dar si avarii/pierderi la bunuri, culturi, plante dentrologice sau de apartament apartinand tertilor, cheltuieli adiacente pentru evaluarea si dimensionarea prejudiciilor, cheltuieli de judecata la care este obligat asiguratul in procesul civil, daunele materiale etc. Se pot asigura si puii animalelor.
Iulius Alin Bucsa, presedinte directorat Astra Asigurari: In contextul celor mai recente evenimente, cred ca iubitorii de animale au nevoie de un produs atat de complex. Am testat piata, iar in prima zi din momentul lansarii produsului am vandut primele 40 de polite.
In definirea acestui produs ne-am inspirat din polite existente in alte tari din Europa. Mai mult, exista zone din Germania, de exemplu, in care acest tip de asigurare este chiar obligatorie. Consideram ca acest produs de asigurare ar putea fi solutia si pentru rezolvarea problemelor cainilor comunitari, aratandu-ne disponibilitatea pentru adaptarea politei, astfel incat aceasta sa acopere necesitatile concrete ale pietei..