transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 27-05-2024 4.594 lei 4.9744 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 04-05-2014

BCR Pensii - 1 miliard de lei active nete in administrare

BCR Pensii - 1 miliard de lei active nete in administrare
 Alte stiri la aceasta categorie

BCR Pensii a depăsit, la începutul acestei luni, pragul de un miliard de lei active nete ale fondurilor de pensii private pe care le administrează, având totodată 575.000 de participanti ce detin conturi de pensie administrate privat sau facultative.

Fondul de Pensii Administrat Privat BCR, fond din categoria celor cu grad de risc Mediu, a înregistrat în Decembrie 2013 o rată de rentabilitate anualizată de 11,3054%, comparativ cu rata medie ponderată de rentabilitate a tuturor fondurilor de pensii private cu acelasi grad de risc pentru ultimele 24 de luni care a fost de 10,4535% (sursa: site-ul ASF), iar Fondul de Pensii Facultative BCR PLUS, ocupă în prezent locul 2 pe piată pensiilor facultative din punct de vedere al activelor administrate si al numărului de participanti.

“Scăderea populatiei si îmbătrânirea acesteia produc trei efecte economice majore – încetinirea cresterii economice, mentinerea dependentei României de capitalurile străine si cresterea presiunii asupra bugetului de stat pe termen lung. Evolutia atipică a numărului de nasteri din perioada 1967-1970 va amplifica presiunea asupra sistemelor publice de sănătate si pensii în jurul anului 2035, ceea ce impune reformarea  sistemului de sănătate si mentinerea reformelor cheie deja implementate în cadrul sistemului de pensii“, a declarat Lucian Anghel, Presedinte Directorat al BCR Pensii.

Conform studiilor făcute de Comisia Europeana rata de înlocuire a castigului salarial prin pensia publica în 2010 a fost de 41,6% si se estimează că se va reduce la 28,6% până în anul 2060. (Sursa: Raportul privind îmbătrânirea populatiei în 2012, Proiectii economice si bugetare pentru cele 27 de state membre ale Uniunii Europeene, 2010-2060).

„În aceste conditii economisirea individuală a fiecăruia dintre noi devine o necesitate majoră pentru asigurarea resurselor financiare la bătrânete. În caz contrar, ne vom confrunta cu o reducere abrupta a resurselor financiare după momentul pensionarii si implicit o schimbare a standardului de viată, pe care nu multe persoane sunt dispuse să o accepte.

Solutia în această situatie, pentru stabilitate financiară la bătrânete, o reprezintă sistemul de pensii private“, a declarat Melania Mirea, Director Executiv al BCR Pensii.  

Statul încurajează economisirea prin scutirea contributiei la pensia facultativă de la plata taxelor, acordând astfel pentru angajatori deducere de la impozitul pe profit si de la plata taxelor de asigurari sociale, în limita a 400 de Euro/an/angajat. In aceeasi limită, de 400 de Euro/an, beneficiază de scutire de la plata impozitului pe venit si angajatul care contribuie individual în vederea obtinerii unui venit suplimentar la pensie.

„De la lansarea sistemului de pensii facultative, prin nefructificarea avantajelor fiscale acordate de stat, potentialii beneficiari ai acestor avantaje au piedut o sumă cumulată de aprox. 2 miliarde lei, sumă care a fost virată la stat sub formă de impozit si nu în conturile individuale de pensie facultativă ale acestora. (calcul bazat pe urmatoarele estimari: 1.500.000 de potentiali participanti la sistemul de pensii facultative, avand un  salariu mediu pe economie)”, a precizat Lucian Anghel, Presedinte Directorat al BCR Pensii.

Fondul de Pensii Facultative BCR PLUS si Fondul de Pensii Administrat Privat BCR sunt administrate de BCR PENSII, SAFPP SA, iar depozitarul celor doua fonduri este BRD GSG SA., site www.pensiibcr.ro.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Arun
Bonjour,Pour un blog, du 125*125 c'est ge9nial et pratique mais quand vous soueaithz utiliser le service AD42 pour vendre de l'espace pub sur un site complet par exemple et que le format 125*125 ne suffit plus c'est dommage, e0 quand d'autres formats graphique comme du 468*60, du 728*90, du 300*250 ou 250*250 ??En espe9rant avoir une re9ponse Cordialement,Julien.
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar