transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 22-06-2024 4.6535 lei 4.9771 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 14-10-2015

Calculator de pensii facultative - aplicatie online lansata de Certinvest

Calculator de pensii facultative - aplicatie online lansata de Certinvest
 Alte stiri la aceasta categorie

Certinvest lansează cel mai complex calculator de pensii facultative, o aplicatie online care oferă informatii personalizate despre valoarea pensiei facultative acumulate. Această dezvoltare face parte din demersul Certinvest de informare a pietei asupra importantei gândirii anticipate pentru pensie si de constientizare a nevoii de planificare a viitorului financiar. În prezent, peste o treime dintre pensionarii români sunt încadrati de Comisia Europeană ca având risc de sărăcie si excludere socială iar pentru anul 2050, Banca Modială estimează un număr de 6,6 milioane de pensionari, fată de cele 5,3 milioane de acum.

Astfel, populatia activă va fi nevoită să trăiască după ce îsi încheie activitatea cu doar o treime din venitul actual, la care se va adăuga 10%1 (pentru cei care ies la pensie în 2030) din salariu sau de 26%2 (pentru cei care ies la pensie în anul 2050), acumulati la pensia privată obligatorie.

În acest context, o sursă de sporire a venitului poate fi pensia facultativă, încurajată de legislatia din România, contributia atât din partea angajatului cât si din cea a angajatorului fiind scutită de impozit. Iar economisirea unei sume minime de 60 lei/lună poate avea un impact important asupra viitorului nostru financiar.

Pentru a afla suma acumulată la vârsta pensionării, calculatorul dezvoltat de Certinvest solicită introducerea datelor privind contributia dorită la pensia facultativă, cât contribuie angajatorul - dacă e cazul, vârsta, randamentul mediu anual al fondului de pensii si salariul net.

Aplicatia va afisa valoarea pensiei pe cei trei piloni: pensia de stat, pensia privată obligatorie si pensia facultativă. In acelasi timp, calculatorul afisează informatii despre cum poti sa-ti maximizezi pensia si ce contributie lunară ar fi necesară.La o simulare a contributiei de 60 lei/lună pentru o persoană de 25 de ani care câstigă salariul minim pe economie, la care nu contribuie angajatorul, si un randament mediu anual de 5%, valoarea pensiei va fi compusă din:

Pensia de stat lunară de 574 lei.

Banii acumulati la pensia privată obligatorie care vor genera o pensie lunară de 669 lei.

Suma acumulată din contributia la pensia facultativă ce va fi de 89.150 lei, adică un plus de 371 lei la pensia lunară timp de 20 de ani. În total: 1.614 lei/ lună timp de 20 de ani.


Dacă se ia în calcul salariul mediu net pe România de 1.813 lei3 si o contributie de 100 lei/lună, a unui adult de 25 de ani, la un randament mediu anual de 5%, valoarea pensiei va fi structurată astfel:

Pensia lunară primită de la stat de 1.339 lei.

Banii acumulati la pensia privată obligatorie care vor genera o pensie lunară de 1.561 lei.

Contributia la pensia facultativă care va suplimenta cu 619 lei suma lunară timp de 20 de ani. În total: 3.519 lei/lună timp de 20 ani.

„Timpul si matematica sunt cei mai puternici aliati când vorbim de economiile noastre pe termen lung. În ceea ce priveste timpul, nu există niciodată prea devreme ci doar prea târziu iar un procent în plus de randament în fiecare an determină un activ cu minimum 25% mai mare pe termen lung. Calculatorul dezvoltat de Certinvest oferă un calcul personalizat asupra viitorului financiar al tinerilor si un argument în plus în privinta beneficiilor unei pensii facultative”, a declarat Corina Cucoli, Membru Fondator Pensia Mea, fond de pensii private facultative administrat de Certinvest Pensii.

Aplicatia de calcul a pensiei este integrată în noul site dezvoltat de Certinvest, structurat pe cele două linii principale de business ale grupului: investitii si pensii.

„Orice persoană are nevoie de informatii relevante pentru a lua decizii, iar demersul nostru de a oferi mijloace suplimentare de informare si suport face parte din strategia Certinvest pe termen lung de îmbunătătire a situatiei financiare a clientilor nostri. Noua structură a grupului Certinvest permite dezvoltarea de instrumente financiare personalizate, adaptate cerintelor noilor generatii de clienti”, a declarat Horia Gustă, Director General Certinvest.

În prezent, Certinvest administrează pensiile viitoare ale celor peste 10.000 de participanti la fondul de pensie privată facultativă Pensia Mea.

Certinvest a fost înfiintată în anul 1994 si s-a impus ca una dintre cele mai inovatoare companii de pe piata românească de administrare de active, oferind clientilor săi alternative profitabile pentru economiile lor, precum si o gamă largă de solutii de investitii, pe clase de active.

În prezent, Certinvest activează pe piata investitiilor si pensiilor private, fiind cel mai mare administrator independent de active de pe piata românească, cu active administrate de peste 65 de milioane de EUR de la investitori institutionali, investitori privati cu disponibilităti financiare ridicate si de retail.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar