transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 22-07-2024 4.567 lei 4.9709 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 09-04-2010

Castigurile fondurilor de pensii private: 9% in primul trimestru 2010, 24% in ultimul an

Castigurile fondurilor de pensii private: 9% in primul trimestru 2010, 24% in ultimul an
 Alte stiri la aceasta categorie
Fondurile de pensii private au inregistrat rezultate investitionale remarcabile si in primul trimestru al acestui an, continuand evolutia pozitiva de pana acum. Castigurile tuturor fondurilor de pensii private au depasit rata inflatiei si dobanzile bancare medii oferite pentru depozitele populatiei. Performantele au diferit in functie de profilul de risc asumat si de structura investitiilor din portofoliile fondurilor.

Fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II), la care contribuie peste 5 milioane de salariati, au inregistrat un randament mediu de 9,5% pe primul trimestru al anului 2010 si de 24,2% pe ultimul an (martie 2009 - martie 2010). Castigul mediu anual de la lansare si pana in prezent al tuturor fondurilor de pensii obligatorii este de 17,7%.

Pentru comparatie, tinta de inflatie pentru intreg anul 2010 a Bancii Nationale a Romaniei este de 3,5%. In ultimul an (martie 2009 - martie 2010), rata estimata a inflatiei se situeaza intre 4%-5% (datele oficiale nu au fost inca publicate de INS). In cursul anului 2009, dobanda bancara medie pentru depozitele in lei ale populatiei a fost de 12,5%.

In acelasi timp, fondurile de pensii private facultative (Pilonul III), la care contribuie peste 193.
000 de participanti, au inregistrat o performanta investitionala medie de 9,1% pe primul trimestru din 2010 si de 23% in ultimul an. Castigul mediu anual de la lansare si pana in prezent al tuturor fondurilor de pensii facultative este de 10,2%.

Principalele motoare de crestere a randamentelor au fost actiunile si obligatiunile corporative detinute de fondurile de pensii private. In acelasi timp, reducerea semnificativa a dobanzilor pe piata interna a dus la aprecierea valorii reale a titlurilor de stat (adica la cresterea preturilor acestor titluri) din portofoliile fondurilor de pensii.

„Fondurile de pensii private au mai marcat un trimestru de crestere puternica, valorificand oportunitatile de piata in beneficiul celor peste 5 milioane de contributori la sistem. Rezultatele investitionale deosebite au venit din echilibrul reusit de administratori in alocarea activelor intre actiuni si obligatiuni, in conditiile in care ambele clase au performat foarte bine in perioada analizata. Randamentele solide reprezinta cea mai buna carte de vizita a sistemului de pensii private, in demersul nostru continuu de crestere a gradului de informare si incredere a populatiei cu privire la aceasta metoda de economisire”, a comentat Crinu Andanut, presedintele APAPR..


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Acay
cateva din prostiile retpdei,care ne-au adus la dezastru actual:-destructualizarea agentiei de licitatii publice electronice vs licitatiile organizate manual,trucate-incepand cu caietul de sarcini,samd.-risipirea fondului de dezvoltare si a banilor din privatizarea bcr(miliarde de euro) la tot felul de revendicari, inclusiv a machidonilor, care, se stie, oricum sunt "putrezi" de bogati, in loc sa construiasca autostrazi,de ex.se spune ca in ultimii 5 ani ministerul transporturilor a ventilat cca.13 mld de euro,cu niste rezultate modeste: finalizarea a 42 km autostrada,un pasaj si alte cateva obiective care nu justifica aceasta suma.-a liberalizat limitarea maximului de puncte la 5/an,cum era initial in legea 19/2000,in calculul pensiei pe puncte,dand frau la dezmatul pensiilor nesimtite-"panaceul" cotei unice este fals.dovada veniturile bugetare s-au redus drastic. a fost valabil,doar, imediat dupa aderare la ue,pt a culege cei bogati roadele "tsunami"-ul pozitiv al investitiilor straine.dovada: cei 3 moguli, care sunt mai multi de fapt, in aceasta perioada si-au inzecit averile,pe cand restul popoolatiei este somat,in prezent, prin tot felul de actiuni "non cota unica",sa dea inapoi o parte din acesti bani.fata de aceata situatie reala, rasuna poetic lozinca cotei unice fluturate de profesorasi, care au ajuns lideri. mai bine ne-ar vb de herodot, manifestul lui marx, lucruri pe care le-au invatat si difuzat un timp.-teoria statului minimal,care e falsa si asa a fost contrazisa de ei prin angajarea in plus a peste 500 mii bugetari-birocrati(o marire cu 50% fata de 2004, anul preluarii de la stanga), care capuseaza si blocheaza administratia.-alta lozinca, cum ca legea cererii si a ofertei, ar regla de la sine pt orice situatie, este falsa.ea face acest lucru numai in jurul unor pozitii de echilibru.in caz de mari dezechilibre ca: restructurare,cum e la noi, de 20 ani, sau criza din prezent, actioneaza alte legi sistemice cum ar fi: teoria catastrofelor,sa, rolul statului devenind primordial. aceasta s-a vz si recent, cand unii ziceau " nu va agitati, ca statele mari o sa ne scoata din criza si pe noi".da de unde,se vede cu ochiul liber ca ele ies singure,prin masuri autoprotectioniste,iar pe noi ne lasa sa ne salvam singuri.
bucur diana georgiana
am nevoie de niste pensii.numarul meu de telefon este 0763110915.
bucur diana georgiana
am nevoie de niste pensii.numarul meu de telefon este 0763110915.
bucur diana georgiana
am nevoie de niste pensii.numarul meu de telefon este 0763110915.
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar