transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 02-10-2023 4.6864 lei 4.9746 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Inele de logodna

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro

Ce sanse de castig ai cu diferite maini


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 19-10-2019

Ce este Second Opinion și de ce am nevoie de acest serviciu

Ce este Second Opinion și de ce am nevoie de acest serviciu
 Alte stiri la aceasta categorie

Accesul la servicii medicale de sănătate reprezintă o condiție fundamentală a oricărei societăți dezvoltate, în care fiecare persoană să poată beneficia de servicii de diagnosticare și tratament la cele mai înalte standarde. Acest lucru este realizabil și cu ajutorul instrumentelor moderne de asigurare medicală pe care le oferă furnizorii precum MediHelp International.

De cele mai multe ori, un diagnostic grav lasă impresia unei sentințe și devine un element definitoriu pentru viața unei persoane. Sistemul medical are datoria să asigure cele mai bune condiții pacienților, în așa fel încât aceștia să aibă încredere că o boală cu un grad ridicat de dificultate poate fi depășită și că tratamentele recomandate sunt cele potrivite.

Statele cu un grad mare de dezvoltare oferă un cadru medical dinamic, în care cetățenii pot alege între o mulțime de spitale, clinici sau medici. Practica cererii unui second opinion devine tot mai răspândită și în România, oferindu-le pacienților certitudine în contextul unei afecțiuni medicale, iar o asigurare medicală poate acoperi costurile aferente.

Ce este second opinion?   

Prin second opinion înțelegem dorința pacientului de a consulta un al doilea medic în legătură cu afecțiunile sale.

Cu ajutorul acestui second opinion, diagnosticul inițial poate fi confirmat sau contrazis, dar pot exista diferențe de viziune și în privința abordării tratamentului.

Când este indicat să ceri second opinion?

În primul rând, cei mai mulți specialiști susțin faptul că, în situația în care o persoană are nevoie urgentă de tratament, a cere second opinion poate fi riscant pentru că se pierde timpul care poate face diferența între vindecarea sau agravarea bolii. Dacă nu este cazul unui tratament de urgență, există o serie de situații în care a cere un second opinion poate fi cea mai bună soluție:

suferi de mai multe probleme medicale

diagnosticul tău este neclar

tratamentul recomandat este riscant, controversat sau experimental

diagnosticul constă într-o afecțiune extrem de rară care îți pune viața în pericol

tratamentul pe care îl urmezi nu are rezultatele dorite

Toate aceste situații pot reprezenta motive îndeajuns de puternice pentru a căuta opinia unui al doilea medic specialist care să îți ofere un grad mai ridicat de siguranță față de diagnosticul stabilit inițial.  În cele din urmă, a cere o a doua părere are o urmare clară – te ajută să iei cea mai bună decizie pentru sănătatea ta.

Ce avantaje oferă un second opinion?

1. Pacienții sunt mai bine informați – prin căutarea unei a doua păreri, pacienții primesc mai multe detalii despre afecțiunile lor, care ulterior îi vor ajuta să ia decizii informate cu impact pe termen lung.

2. Confirmă dacă diagnosticul este corect – ulterior efectuării celui de-al doilea set de investigații, se pot compara diagnosticele, pacientul având o imagine mai clară a situației.

3. Confirmă dacă tratamentul propus este cel potrivit – în cazul în care și al doilea set de investigații confirmă diagnosticul inițial, urmează să se analizeze ce efect are planul de tratament propus inițial. Astfel, se ia în calcul dacă acesta dă rezultatele dorite, dacă este complet sau dacă au fost luate în calcul toate potențialele alternative.

4. Posibilitatea de a compara cele două tratamente sugerate. În unele cazuri, un second opinion oferă pacientului oportunitatea de a primi două planuri de tratament diferite, pe care acesta le poate compara și apoi alege opțiunea pe care o consideră optimă. Uneori, un second opinion oferă alternativă pentru operații sau proceduri invazive care nu sunt necesare.

Rolul pe care îl joacă o asigurare medicală în dezvoltarea acestui fenomen este uriaș pentru că de cele mai multe ori, oferta de asigurare medicală include și acoperirea costurilor investigațiilor pentru second opinion.

Deși a cere second opinion este un fenomen tot mai răspândit, iar pacienții sunt încurajați să facă acest lucru, unii dintre ei consideră că astfel le vor aduce o ofensă medicilor care i-au consultat sau tratat inițial. Nu este neobișnuit ca în cazul diagnosticelor extrem de rare sau de complexe, chiar medicii să apeleze la expertiza unor colegi. Tehnicile și tehnologia medicală evoluează tot mai rapid, iar medicii nu pot fi întotdeauna la curent cu ultimele noutăți. Din această cauză, o a doua opinie îi poate oferi pacientului acces la modalități de tratament noi, diferite de cele sugerate inițial.

.


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar