transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 16-07-2024 4.555 lei 4.97 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 19-06-2018

Ce este Split TVA si la ce foloseste o asigurare de bunuri

Ce este Split TVA si la ce foloseste o asigurare de bunuri
 Alte stiri la aceasta categorie

Toti cei care pornesc o afacere trebuie sa stie ce este o asigurare de bunuri si ce este asa-numitul split TVA .

Asigurarea de bunuri este destinată proprietatilor care pot fi distruse de calamitati naturale, accidente sau incendii. Este vorba atat de bunuri mobile cat si imobile, de bunuri personale (automobile, tablouri, bijuterii, aparatura electronica si, bineinteles, locuinte) cat si de patrimoniul unei firme: cladiri de birouri, hale de productie, spatii de depozitare, masini, echipamente, instalatii, marfuri, materii prime etc.

La incheierea unei asigurari de ia in considerare viteza de uzura: o instalatie de aer conditionat, de exemplu, va ceda dupa cativa ani, in timp ce un imobil poate rezista si sute de ani daca este intretinut corespunzator.

Exista asigurari obligatorii cum ar fi PAD (Polita de Asigurare impotriva Dezastrelor naturale) si asigurari facultative, care se incheie pentru locuinte, autivehiculele proprietate personala etc.

Pe langa situatii cum ar fi efectele ploilor torentiale si al avalanselor, spargerea unor tevi, caderea unor corpuri pe autovehicule (copaci daramati de furtuna, de exemplu), incendii, explozii, traznete, caderea unor aeronave pe imobile, acestea acopera si cazurile de furt insotit de intrare prin efractie. In general, astfel de asigurari se incheie pe o perioada de un an, existand insa si posibilitatea de prelungire a contractului.Cat priveste Split TVA, acesta a intrat in vigoare la inceputul acestui an prin Ordonanta 23 din 2017 si permite plata defalcata a taxei pe valoare adaugata. Pana anul trecut, valoarea unei facturi se platea integral firmei care emitea factura, aceasta încasand TVA.

La sfarsitul lunii, firma respectiva facea diferenta intre TVA incasat (prin intermediul facturilor platite de catre clientți) și TVA platit (prin platile făcute furnizorilor), dupa care  platea statului valoarea datorata sau (daca era cazul) făcea o cerere de rambursare a TVA de la stat.

Acum insa efectuarea platii se face prin doua tranzactii separate: prima reprezinta valoarea produselor sau serviciilor si este platită în contul bancar curent al firmei, iar a doua reprezinta valoarea TVA-ului aferent sumei respective si se plateste intr-un cont bancar deschis special pentru TVA de catre firma furnizoare.

 

.


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar