transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 22-05-2024 4.5756 lei 4.9746 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 27-01-2011

Fondul de Garantare va prelua creantele de asigurari ale Delta Asigurari si Delta Addendum Asigurari Generale

Fondul de Garantare va prelua creantele de asigurari ale Delta Asigurari si Delta Addendum Asigurari Generale
 Alte stiri la aceasta categorie
Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) a analizat rezultatele controalelor efectuate la Delta Asigurări S.A. și Delta Addendum Asigurări Generale S.A, societăți de asigurare aflate în lichidare voluntară, și a hotărât retragerea autorizațiilor de funcționare ale acestora.

În vederea protejării intereselor asiguraților, Consiliul CSA a hotărât, de asemenea, declanșarea procedurilor de faliment la aceste două societăți, potrivit dispozițiilor Legii nr.503/2004 privind redresarea financiară și falimentul societăților de asigurare.

“Am decis declanșarea falimentului pentru că numai în acest fel dosarele de daună nelichidate de cele două societăți din cauza lipsei resurselor financiare vor putea fi preluate și plătite de către Departamentul Fondul de Garantare din cadrul CSA. Fondul își dovedește utilitatea și de această dată. De altfel, România este una dintre puținele țări din Uniunea Europeană în care funcționează fonduri destinate protejării asiguraților, fapt care vine în întâmpinarea dorinței Comisiei Europene de a elabora o directivă prin care să impună tuturor statelor membre să implementeze scheme de garantare în caz de faliment al asigurătorilor“, a declarat președintele CSA, Angela Toncescu.

Societatea Delta Asigurări are un număr de 3 dosare de daună nelichidate, pentru care a constituit o rezervă de daună de 19.000 lei.


Societatea Delta Addendum Asigurări Generale S.A. are un număr de circa 800 dosare de daună nelichidate, valoarea pretențiilor formulate de asigurați aferente acestor dosare fiind de circa 1.900.000 lei. Niciuna dintre aceste două societăți nu mai are contracte de asigurare în vigoare.

Potrivit legislației în vigoare, sumele cuvenite creditorilor de asigurări în temeiul unui contract de asigurare încheiat cu societatea (persoane asigurate, deţinători de poliţe de asigurare, beneficiari ai contractelor de asigurare, precum şi oricare alte terţe persoane prejudiciate prin nerespectarea condiţiilor de asigurare ale contractelor, ale căror creanţe nu au fost onorate de societatea de asigurare) vor fi recuperate de la Fondul de Garantare.

La data de 31.12.2009, cele două societăți menționate mai sus dețineau împreună o cotă totală de piață de 0,18% în funcție de primele brute subscrise.
Deciziile CSA nr.21/2011 privind retragerea autorizației de funcționare și declanșarea procedurii falimentului S.C. Delta Asigurări S.A. și respectiv Decizia CSA nr.24/2011 privind retragerea autorizației de funcționare și declanșarea procedurii falimentului S.C. Delta Addendum Asigurări Generale S.A. au fost comunicate societăților în cauză și transmise spre publicare Monitorului Oficial al României.

CSA - Comisia de Supraveghere a Asigurărilor este singura autoritate împuternicită prin lege cu atribuții de autorizare, supraveghere prudenţială și control a activității de asigurare în România, precum și cu atribuții de emitere a normelor de aplicare a legii.
Potrivit legii, scopul întregii activităţi a CSA este apărarea drepturilor asiguraţilor şi promovarea stabilităţii activităţii de asigurare în România.

CSA este membru cu drepturi depline al EIOPA - Autoritatea Europeană de Asigurări şi Pensii Ocupaţionale (care a substituit CEIOPS de la 1 ianuarie 2011), EIOPC – Comitetul European pentru Asigurări și Pensii Ocupaționale și IAIS - Asociaţia Internaţională a Supraveghetorilor în Asigurări, reprezentând astfel România din perspectiva aportului tehnic de specialitate la elaborarea și amendarea reglementărilor europene specifice domeniului asigurărilor..


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar