transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 28-03-2024 4.5892 lei 4.971 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 04-10-2007

Fondurile de pensii private obligatorii: mai mult de doua treimi din active in instrumente cu risc redus

Fondurile de pensii private obligatorii: mai mult de doua treimi din active in instrumente cu risc redus
 Alte stiri la aceasta categorie

Un numar de 16 din cele 17 fonduri de pensii private obligatorii autorizate pana acum in România au grad de risc mediu si si-au propus, conform prospectelor schemelor de pensii, sa plaseze intre 67,5 la suta si 82 la suta din active in instrumente financiare cu risc redus, informeaza Rompres, citata de ziarul financiar electronic www.SMARTfinancial.ro.

Exceptia o constituie fondul Aripi, administrat de Generali, care are un grad de risc ridicat si isi propune sa ofere cel mai ridicat randament de pe piata, urmand sa plaseze numai 55 la suta din active in instrumente cu risc scazut, iar 36 la suta in actiuni listate.

Conform prospectului, fondul Aripi va plasa 51 la suta din active in titluri de stat din România si Uniunea Europeana, unu la suta in titluri de stat din SUA, Canada si Japonia, trei la suta in obligatiuni neguvernamentale straine cu rating ridicat, doi la suta in obligatiuni si doi la suta in fonduri mutuale. in functie de conditiile de piata, plasamentele in actiuni pot creste ca pondere dar nu pot depasi un plafon maxim de 50 la suta.

Cele mai prudente fonduri sunt AIG si Omniforte (administrat de Omniasig), care vor plasa 82 la suta din active in instrumente cu risc scazut, urmate de Interamerican - 75 la suta, AZT Viitorul Tau (Allianz), BancPost, ING, KD, Pensia Viva (Aviva), Prima Pensie, Vital (BT Aegon), Marfin, Alfa (AG2R) - câte 70 la suta, BRD - 67,5 la suta, OTP - 66 la suta.

Titlurile de stat emise in Romania si UE sunt preferate de AIG, AZT Viitorul Tau, ING, Omniforte, Prima Pensie - 67 la suta din structura plasamentelor in portofoliul-tinta, in timp ce Alfa, Marfin, Pensia Viva, KD, BancPost vor plasa numai 55 la suta in astfel de instrumente.

Titlurile de stat emise in SUA, Japonia si Canada sunt atractive mai ales pentru AIG, BancPost, Interamerican, KD, Omniforte, Vital, Marfin si Alfa - 10 la suta din plasamente, in timp ce Aripi (Generali), AZT Viitorul Tau, ING si Prima Pensie vor plasa numai unu la suta din active.

Obligatiunile emise de organisme neguvernamentale straine, cu rating ridicat, vor avea cote, in general, intre doi si cinci la suta din plasamentele fondurilor de pensii. In ceea ce priveste plafonul maxim de investitii in actiuni listate, acesta a fost stabilit la 50 la suta in cazul fondurilor Aripi si Marfin, 45 la suta la Fiducia (Romexterra), 35 la suta la AIG, AZT Viitorul Tau, BCR, Interamerican, KD, Pensia Viva, 33 la suta la OTP, 30 la suta la Prima Pensie, Omniforte si ING, 25 la suta la BancPost, 25,5 la suta la Vital si numai 20 la suta la BRD.



La comisioane, nu exista practic nicio diferenta intre cele 17 fonduri, acestea practicând un comision de administrare initial de 2,5 la suta din contributiile platite si unul anual de 0,6 la suta din active, iar comisionul de penalizare a retragerii inainte de doi ani este de cinci la suta din activul net.

Perioada initiala de aderare la fondurile de pensii private obligatorii a demarat pe 17 septembrie, va dura patru luni, iar dupa doua saptamâni s-au inscris deja 450.000 de persoane, potrivit Casei Nationale de Pensii. Fondurile de pensii private obligatorii vor avea un randament mediu anual de opt la suta, pe o structura de investitii prudenta, estimeaza consultantii in domeniu. O structura de plasamente prudenta, de tipul 70 la suta in obligatiuni, 15 la suta in actiuni si 15 la suta in depozite bancare, ar asigura un astfel de randament, apreciaza expertii.

Pentru anul 2008 este estimat un numar de 2,67 milioane persoane participante in sistem, iar in 2012 - 3,55 milioane persoane. Valoarea contributiilor va insuma 710 milioane lei in 2008 (0,17 la suta din PIB), 7,9 miliarde lei in perioada 2008-2012 (2,5 miliarde euro), iar valoarea capitalizata a activelor va ajunge in 2020 la 75 miliarde lei (22 miliarde euro), respectiv sapte la suta din PIB.

Pentru ca participantii in sistem sa fie protejati au fost instituite o serie de garantii pentru pilonul II de pensii - un fond de pensii nu poate da faliment, exista fond de garantare, participantilor li se garanteaza cel putin suma contributiilor minus comisioanele legale, activele fondului sunt separate de activele administratorului, supravegherea zilnica de catre CSSPP, existenta depozitarului si a auditorului independent, crearea obligatorie a unor provizioane tehnice, calculul periodic al ratei de rentabilitate, obligatia administratorilor de a informa anual sau la cerere, in scris, participantii despre activul personal.

 

SMART financial - www.SMARTfinancial.ro ©

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Affinity
AKAIK you've got the aswner in one!
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar