transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 19-07-2024 4.5468 lei 4.9692 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 04-10-2010

Fondurile de pensii private obligatorii: randament mediu 13,3% pe primele 9 luni din 2010

Fondurile de pensii private obligatorii: randament mediu 13,3% pe primele 9 luni din 2010
 Alte stiri la aceasta categorie
Fondurile de pensii private au continuat sa inregistreze randamente investitionale excelente in perioada de recesiune, performanta medie pe primele 9 luni ale anului ajungand la 13,3% pentru toate fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II), respectiv 10,2% pentru toate fondurile de pensii private facultative (Pilonul III), se precizeaza intr-un comunicat de presa remis www.SMARTfinancial.ro.

Pentru comparatie, rata medie a tuturor dobanzilor bancare la depozitele in lei, aferenta unei perioade de 9 luni, a fost de circa 6%, conform unor calcule pe baza datelor publicate de BNR. In acelasi timp, inflatia estimata pentru primele 9 luni ale anului este de aproximativ 6%.

Pentru perioada de la lansare si pana in prezent, randamentele investitionale medii anuale sunt de 16,2% pentru fondurile de Pilon II (lansate in luna mai 2008) si de 9,3% pentru fondurile de Pilon III (lansate in luna mai 2007), mult superioare ratei inflatiei din aceleasi perioade.

Aceste rezultate au fost obtinute de fondurile de pensii printr-o strategie investitionala prudenta si diversificata, care a permis administratorilor sa profite de oportunitatile oferite de volatilitatea pietelor financiare. Randamentele inregistrate pe primele 9 luni din 2010 sunt cu atat mai atractive cu cat au fost realizate pe fundalul unei recesiuni economice prelungite, a tensiunilor de pe pietele financiare interne si internationale si a unor presiuni inflationiste puternice (cauzate de majorarea TVA).

La sfarsitul primelor 9 luni ale acestui an, activele fondurilor de pensii de Pilon II au ajuns la circa 3,89 miliarde de lei, iar ale fondurilor de Pilon III la aproape 300 de milioane de lei. Astfel, activele cumulate ale tuturor fondurilor de pensii private au depasit 4,18 miliarde de lei, adica echivalentul a 980 de milioane de euro.

„In pofida recesiunii prelungite si a conditiilor nefavorabile de pe pietele financiare, fondurile de pensii au continuat sa investeasca prudent si profitabil, consolidandu-si rezultatele pozitive de pana in prezent.
Acest fapt nu face decat sa demonstreze caracterul viabil pe termen lung al sistemului de pensii private, care a traversat cu succes aceasta perioada de riscuri si incertitudini economice si financiare”, a comentat Crinu Andanut, Presedintele APAPR, rezultatele fondurilor de pensii private..


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar