|
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie |
|
|
Adaugat in data de 14-02-2013 |
ING Asigurari de Viata si ING Pensii: evolutii pozitive in 2012 si angajament pe termen lung fata de piata romaneasca
Alte stiri la aceasta categorie
ING Asigurari de Viata si ING Pensii au anuntat evolutii pozitive in anul 2012. Pe segmentul de asigurări de viată, portofoliul de contracte noi realizat în 2012 este mai mare cu 6% fată de anul precedent. Valoarea activelor financiare în administrare a ajuns la nivelul de 2,3 miliarde RON la sfârsitul anului 2012, în crestere cu 11% fată de 2011.
Portofoliul de asigurări încheiate în 2012 a fost cu 6% mai mare fată de cel realizat în 2011, preferinta clientilor pentru produsele traditionale generând, per ansamblu, un volum de prime brute subscrise similar celui din 2011 (produsele traditionale au o primă medie anuală mai redusă decât asigurările unit-linked). Astfel, volumul de prime brute subscrise de ING Asigurări de Viată în 2012 se ridică la 544,5 milioane RON, comparativ cu 554,4 milioane RON în 2011.
Interesul clientilor pentru produsele traditionale s-a consolidat pe parcursul anului, acest tip de contracte reprezentând 75% din numărul total de polite noi subscrise, comparativ cu 67% în 2011.
Utilizarea în cadrul procesului de consiliere financiară a unor instrumente îmbunătătite a avut un impact pozitiv asupra nivelulului de constientizare a clientilor privind necesitatea de planificare pe termen lung. Astfel, nivelul de protectie pentru politele de viată încheiate la ING a crescut: suma asigurată medie pentru portofoliul de asigurări noi din 2012 s-a majorat cu 5% fată de anul precedent, ajungând la 49.501 RON.
În 2012, ING Asigurări de Viată a plătit clientilor beneficii pentru evenimente asigurate si contracte ajunse la maturitate de 95,6 milioane RON, cu 51,3% mai mult fată de 2011. Peste trei sferturi din această sumă, respectiv 72,75 milioane RON, au reprezentat beneficii pentru contracte ajunse la maturitate.
Marja de solvabilitate disponibilă a ING Asigurări de Viată este de 1,25 fată de nivelul minim cerut de lege de 1, iar coeficientul de lichiditate este de 4,65 comparativ cu nivelul minim cerut (1).
Activele nete din administrarea fondurilor ING de pensii facultative au crescut cu 40% în 2012.
Cele două fonduri facultative din administrarea ING - ING Activ si ING Optim - însumau 118.338(1) de participanti la sfârsitul anului 2012, cu circa 14% mai multi fată de anul precedent (sursa: CSSPP).
La aceeasi dată, valoarea activelor nete aferente celor două fonduri ale ING era de 279,4(1) milioane RON, în crestere cu circa 40% fată de 2011. Astfel, la finele lunii decembrie 2012, ING Asigurări de Viată detinea pe piata Pilonului III o cotă cumulată, în functie de active, de 46,65% (sursa: CSSPP).
În ceea ce priveste sumele alocate de participanti în fondurile de pensii facultative, contributia medie la fondul ING Activ în 2012 a fost de 86,5 RON, iar la ING Optim de 91 RON - ambele valori fiind in usoară scădere comparativ cu cele din 2011, în conditiile în care resursele populatiei disponibile pentru economisire au fost limitate.
De la înfiintare (2007) si până la finalul lunii decembrie 2012, fondul ING Activ, fond din categoria celor cu grad de risc dinamic, a obtinut o performantă anualizată de 8,6%, iar ING Optim, fond din categoria celor cu grad de risc echilibrat, a înregistrat o performantă anualizată de 9,5% - comparativ cu media anualizată a tuturor fondurilor din piată de 7,74%, (sursa: calcule ING, pe baza statisticilor CSSPP).
"Si în 2012 contextul economic international instabil a întârziat revigorarea economiei românesti, cu consecinte asupra încrederii si nivelului de trai ale consumatorilor si, implicit, a resurselor alocate obiectivelor de planificare financiară a viitorului. Atât industria de asigurări de viată, cât si Pilonul III de pensii au evoluat într-un context mai degrabă limitativ, înregistrând evolutii sub potentialul real – situatie care, în absenta unei revigorări economice mai puternice, se va perpetua si în 2013. La ING ramânem însă convinsi că, odată ce situatia economică se va îmbunătăti, asigurările de viată si pensiile facultative vor deveni tot mai importante în planurile pentru protectia financiară a familiei si suplimentarea venitului la pensie si continuăm să investim într-o activitate eficientă, păstrându-ne angajamentul si perspectiva pe termen lung fată de piata românească", spune Bram Boon, Director General ING Asigurari de Viata.
"Rezultatele ING pe segmentul de asigurări de viată în 2012 reflectă deja rezultatele proiectelor majore de investitii, pe care le continuăm, pentru cresterea beneficiilor oferite clientilor si consolidarea profesionalismului consultantilor nostri: portofoliul de contracte, realizat în conditiile restrângerii cu 25% a fortei de vânzare, este cu 6% mai mare fată de anul precedent, numărul de contracte reziliate si răscumpărate este mai mic cu 12% fată de 2011, iar Scorul Net Promoter a fost de 23%, peste nivelul de 21% pe care ni l-am propus pentru 2012".
"Si pe pilonul facultativ de pensii evolutia activitătii ING a fost una pozitivă, numărul de participanti crescând cu 14% fată de 2011, iar volumul de active administrate cu circa 40%. Per ansamblu însă, efectele tratamentului fiscal favorabil de care se bucură Pilonul III sunt încă limitate de presiunile pe care realitatile economice le pun asupra companiilor si veniturilor individuale pentru economisire, iar implicarea pozitivă a autoritătilor prin măsuri de eficientizare în continuare a mecanismelor acestei piete – prin posibilitatea de subscriere online, de a realiza plăti suplimentare sau în avans, asa cum se întâmplă în alte tări – ar impulsiona dezvoltarea mai rapidă a acestei piete".
În anul 2012 ING Asigurări de Viată a obtinut un profit brut estimat de 29 milioane RON - dintre care 11,1 milioane RON reprezintă profit obtinut din operatiuni curente, iar 17,9 milioane RON profit exceptional obtinut pe fondul eliberării unor rezerve excesive - comparativ cu 17,8 milioane RON în 2011.
Pe segmentul de pensii obligatorii, ING Pensii SAFPAP administra la finele anului 2012 active nete de 3,65 miliarde RON.
La sfârsitul lui 2012, fondul de pensii administrat privat ING detinea active nete de 3,65 miliarde RON(1), în crestere cu 48,6% fată de nivelul înregistrat la finele lui 2011. Astfel, cota de piată a ING Pensii la sfârsitul lui 2012 era de 37,9%(1) din piata pensiilor private obligatorii (sursa: CSSPP).
La aceeasi dată, ING avea 1.729.058 (1) participanti în Pilonul II, dintre care aproape 97% au plătit cel putin o contributie de la începutul colectării în sistem (sursa: CSSPP).
Contributia medie netă pe participant la Fondul de pensii administrat privat ING a fost de 66,1 RON în 2012, în crestere cu 22% fată de anul precedent.
De la înfiintare (mai 2008) si până la finalul lunii decembrie 2012, fondul de pensii obligatorii al ING a obtinut o performantă anualizată de 12,2%(1), comparativ cu media anualizată a tuturor fondurilor din piată de 11,45% (sursa: calcule ING, pe baza statisticilor CSSPP).
"Pentru Pilonul de pensii private obligatorii si participantii nostri, vestile bune ale începutului de an sunt majorarea contributiei virate la 4%, cuprinsă în bugetul pentru 2013 si, totodată, rezultatele investitionale remarcabile obtinute de Pilonul II în anul 2012. Ambele duc la o acumulare mai rapidă de fonduri în conturile personale ale participantilor, bani care – spre deosebire de contributiile din sistemul public, ce sunt redistribuite partial actualilor pensionari – se vor întoarce la ei în viitor, constituind un venit suplimentar la vârsta pensionării", spune Marius Popescu, Director General ING Pensii.
"În ceea ce ne priveste, la ING prioritătile anului 2012 au avut în centru continuarea demersurilor de educare si informare a publicului cu privire la pensiile private - în contextul cărora am desfăsurat o nouă campanie dedicată “stii de la ING” -, îmbunătătirea constantă a serviciilor pe care le oferim participantilor nostri si, nu în ultimul rând, adaptarea politicii noastre de investitii astfel încât să ne permită identificarea combinatiei optime între risc si randament, în beneficiul participantilor nostri"..
|
|
» Adauga comentariul tau |
Comentarii |
|
|
Marlien
That's an expert answer to an inteetrsing question
|
Demarlo
Lerannig a ton from these neat articles.
|
Zelito
Ahoj Marek, rad by som napisal, ale pinrzam sa bolo by to velmi zaujate, nakolko moj postoj k ukrajincom je uz znacne radikalizovany. Myslim, ze bude lepsie ak to napise clovek, ktory sa s faktami letmo stretne a nema na ociach neustalu ukrajinsku propagandu. Tych studii je viac, kazdopadne zda sa minimalne podla DNA, a tiez podla histor. zdrojov ze biely chorvati boli sarmatsky narod ktory sa slovanizoval. Skus pohladat su o tom studie, zial vsetko v anglictine. Tu ako keby sa to ani nedostalo, niektore officialne organizacie rusinov siria nepravdy a potom si ja doma od mamy vypocujem ze sme vlastne ukrajinci na slovensku
|
Evaldo
Your post has lefitd the level of debate
|
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie |
|
Recomanda aceasta pagina |
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat. |
|
|
|
|