transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 29-03-2024 4.6085 lei 4.973 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 26-01-2012

Pensiile private facultative: deductibilitate fiscala totala pentru angajatori

Pensiile private facultative: deductibilitate fiscala totala pentru angajatori
 Alte stiri la aceasta categorie
Pensiile facultative si-au consolidat, incepand cu 1 ianuarie 2012 statutul de cel mai atractiv beneficiu extra-salarial care poate fi acordat de companii angajatilor lor, avand cel mai favorabil regim fiscal, se precizeaza intr-un material transmis catre www.SMARTfinancial.ro.

Modificarea Codului fiscal a instituit de la aceasta data deductibilitatea fiscala totala (atat de la impozitul pe venit/profit, cat si de la toate contributiile sociale obligatorii) pentru contributiile platite de companii in beneficiul salariatilor lor la fondurile de pensii private facultative (Pilonul III), in limita a 400 de euro pe an (circa 144 de lei pe luna). In acelasi timp, este in continuare valabila deductibilitatea fiscala partiala (doar de la impozitul pe venit) pentru contributiile individuale (efectuate de fiecare persoana fizica in contul sau personal de pensie facultativa).

Comparativ cu oferirea unei prime (bonus in „cash”) sau a unei majorari salariale, o contributie platita de companie la un fond de pensii facultative (in beneficiul unui salariat) este cu 6,4% mai eficienta din punct de vedere al obligatiilor suplimentare de plata ale companiei (contributii in sarcina angajatorului). Ca urmare, oferirea unui beneficiu sub forma unei pensii facultative, comparativ cu oferirea unui bonus sau unei majorari salariale, reduce cu 1,4% cheltuielile totale de personal si poate creste profitul companiei cu 7%-8%. In acelasi timp, salariatul castiga la venitul sau net 2,7% (salariu net + beneficiu) daca accepta o pensie facultativa in locul unui bonus in cash.

Pentru mai multe detalii, consultati modelul furnizat in attach. Datele arata o imbunatatire semnificativa a finantelor companiei care acorda pensii facultative salariatilor sai dupa 1 ianuarie 2012, odata cu extinderea caracterului deductibilitatii fiscale pentru angajatori.

Pe langa un regim fiscal foarte atractiv, pensiile facultative sunt un beneficiu eficient si in vederea motivarii, stimularii si retentiei fortei de munca, intrucat creaza o relatie de incredere pe termen lung intre companie si salariat, fiind vorba despre o legatura de durata.
Este previzibil ca extinderea deductibilitatii fiscale de la 1 ianuarie 2012 va majora interesul companiilor pentru a oferi beneficii salariatilor sub forma unei contributii la un fond de pensii facultative, mai ales odata cu revenirea la conditii economice mai bune.

Potrivit celor mai recente statistici, la finalul anului 2011 un numar de peste 260.000 de romani contribuiau pentru o pensie mai buna in sistemul pensiilor private facultative (Pilonul III). In 50,3% dintre cazuri, contributia este suportata exclusiv de angajator, care ofera pensia facultativa ca parte a pachetului de beneficii salariale.

In 37,3% dintre cazuri, participantii individuali isi suporta singuri contributia, iar in 12,4% dintre cazuri contributia este mixta (angajator + angajat). Deducerea fiscala se acorda in aceeasi masura (in limita a 400 de euro pe an) atat pentru companie, cat si pentru angajat, astfel ca in situatia contributiei mixte se ajunge la o deductibilitate cumulata de 800 de euro pe an (totala pentru angajator si partiala pentru angajat).

In cursul anului 2011, un numar de aproape 38.800 de romani au inceput sa economiseasca pentru o pensie facultativa, numarul acestora fiind cu 12,6% mai mare decat cel al noilor intrati in sistem in anul 2010. De asemenea, participantii la fondurile de pensii facultative au virat in 2011 in conturile lor personale contributii totale in valoare de 108,3 milioane de lei, in crestere semnificativa fata de valoarea din 2010 (103,8 milioane de lei) si din 2009 (105 milioane de lei).

De la lansare (luna mai 2007) si pana in prezent (finele anului 2011), cele 11 fonduri de pensii facultative de pe piata din Romania au atras un total de peste 260.000 de clienti, administreaza active nete in valoare de peste 436 de milioane de lei (depasind in premiera cifra de 100 mil. EUR la finele anului 2011) si au inregistrat un randament mediu anual de 7,3%, superior inflatiei medii anuale de 6,1% pentru aceeasi perioada.

La nivelul UE, in cea mai mare parte a statelor membre, sistemele private de pensii sunt supuse regimului de taxare EET (exempt-exempt-taxed: contributiile virate la fondurile de pensii sunt deductibile integral, castigurile din investitii ale fondurilor de pensii sunt deductibile integral, iar beneficiile obtinute sub forma de pensii de la aceste fonduri sunt impozitate, la finalul perioadei de acumulare).

Modelul, sustinut de altfel la nivel de recomandare si de catre Uniunea Europeana, prevede un sistem de impozitare amanat, care incurajeaza cetatenii sa economiseasca pe termen lung in vederea pensionarii. De asemenea, aceasta politica ajuta statele sa se pregateasca pentru criza demografica, intrucat reduce necesarul asistentei sociale pe termen lung din partea statului, din moment ce populatia isi creaza din timp rezerve financiare pentru pensie..


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
high quality backlinks
FSNwJy Hey, thanks for the article.Thanks Again. Awesome.
link building
o28lTG Thank you ever so for you blog post. Really Cool.
online business
1S1WYV Awesome post.Much thanks again. Want more.
the best seo service
ohf27z I appreciate you sharing this blog. Much obliged.
Isa
Romz Bonjour, De9je0 bravo pour ce site, il est vraiment bien fait. Je viens de m abnoner e0 vos podcast vide9o ^^Voile0, j ai installe9 le plugin buddypress et BuddyPress Template Pack pour utiliser mon the8me (TheSource via Elegant Theme).Tout fonctionne e0 priori bien, mais j ai du mal e0 comprendre le fonctionnement de buddypress bon, pour le moment, je n ai pas d utilisateur sur le site, mais ce que je ne comprends pas c est l utilite9 de certain lien et le placement de ces liens dans l interface utilisateur.Ceux d en haut, sous la barre, c est bon je vois e0 quoi ils servent, mais les autres, lorsqu on se retrouve sur une page ge9ne9re9e par buddypress, je ne vois pas e0 quoi ils servent. Ou si je pense savoir e0 quoi ils servent, mais e7a ne fait pas tout le temps le re9sultat escompte9.Est-ce que vous avez un tutoriel d utilisation ? pour que je puisse changer leurs emplacements (par exemple) ou meame changer leur nom en changeant le .po en frane7ais (si c est possible).Merci d avance !
Damian
Eu zic ca este asecali engine, daca te uiti atent se observa aceeasi succesiune de meta taguri, sunt perfect identice si inclusiv structura site-ului este asemanatoare in ceea ce priveste dispozitia layoutului. Oricum nu este drupal sau joomla,altceva dar cred ca-i tot ceva pe PHP.
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar