transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 30-05-2024 4.5851 lei 4.9762 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 23-11-2010

Piata asigurarilor la 9 luni din 2010 - analiza, date provizorii

Piata asigurarilor la 9 luni din 2010 - analiza, date provizorii
 Alte stiri la aceasta categorie
Piata asigurărilor din România a încheiat cel de-al treilea trimestru din 2010 cu un volum de prime brute subscrise de 6.315.316.628 lei, din care 5.092.053.518 lei din asigurări generale (80,63% din total) si 1.223.263.110 lei din asigurări de viată (19,37% din total), se precizeaza intr-un material transmis catre www.SMARTfinancial.ro.

Volumul de prime brute subscrise din asigurări generale a înregistrat o scădere cu 6,79%, în timp ce asigurările de viată au consemnat o crestere cu 2,92%, ceea ce face ca la nivelul întregii piete de asigurări să fie înregistrată o scădere cu 5,05%. Evolutia volumului total de prime brute subscrise în perioada analizată este comparabilă cu cea înregistrată în semestrul I 2010 fată de semestrul I 2009.

“În contextul economic actual, este îmbucurător faptul că piata de asigurări nu s-a contractat în cel de-al treilea trimestru si subscrierile totale au fost comparabile cu cele din trimestrul anterior”, a declarat presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, Angela Toncescu.

Analiza în dinamică a primelor subscrise pe clase de asigurări de viată arată faptul că, în primele 9 luni ale anului curent, cele mai importante cresteri au fost înregistrate de asigurările de sănătate (crestere cu 123,75%), asigurările unit-linked (crestere cu 18,94%) si asigurările de accidente (cu 18,76%).

În cazul asigurărilor generale, se evidentiază asigurările de garantii (cu o crestere cu 90,46%) si asigurările de răspundere civilă a mijloacelor de transport naval (cu 57,67%), chiar dacă aceste două clase detin, cumulat, o pondere de numai 1% în totalul asigurărilor generale.

În ceea ce priveste indemnizatiile brute plătite asiguratilor, beneficiarilor contractelor si păgubitilor, în primele 9 luni ale anului curent, acestea au fost în valoare de 3.990.172.
006 lei, în scădere cu 10,08% fată de perioada similară din 2009. Raportate la primele brute subscrise, indemnizatiile plătite au reprezentat 63%, procent care este similar celor înregistrate în perioadele anterioare.

În temeiul contractelor de asigurări generale, asigurătorii au plătit indemnizatii în valoare de 3.496.859.737 lei, din care circa 54% pentru asigurările CASCO si circa 35% pentru clasa de asigurări de răspundere civilă auto.

Pentru asigurările de viată, asigurătorii au plătit indemnizatii brute, precum si sume reprezentând răscumpărări partiale, răscumpărări totale si maturităti în valoare de 493.312.269 lei, în scădere cu 3,67% fată de 30.09.2009. Referitor la plătile efectuate de asigurători pentru răscumpărările totale se observă un trend descendent comparativ cu 2009, scăderea consemnată în perioada analizată fiind de circa 10%.

“Anticipăm că vânzările de asigurări RCA din decembrie nu vor influenta semnificativ volumul de prime brute subscrise pe total piată la nivelul întregului an, întrucât vânzările de astfel de polite nu mai sunt concentrate în decembrie, ci s-au disperat pe parcursul anului a urmare a renuntării la anul calendaristic de subscriere.

În plus, asigurătorii si-au propus să aplice o serie de coeficienti proprii de corectie a tarifelor de primă RCA, care, împreună cu aplicarea clauzei de bonus din sistemul bonus-malus vor conduce la reduceri importante ale tarifelor pe care asiguratii le vor achita”, a mai declarat Angela Toncescu.

CSA - Comisia de Supraveghere a Asigurărilor este singura autoritate împuternicită prin lege cu atributii de autorizare, supraveghere prudentială si control a activitătii de asigurare în România, precum si cu atributii de emitere a normelor de aplicare a legii.

Potrivit legii, scopul întregii activităti a CSA este apărarea drepturilor asiguratilor si promovarea stabilitătii activitătii de asigurare în România. CSA este membru cu drepturi depline al CEIOPS - Comitetul European al Supraveghetorilor din Asigurări si Pensii Ocupationale, EIOPC – Comitetul European pentru Asigurări si Pensii Ocupationale si IAIS - Asociatia Internatională a Supraveghetorilor în Asigurări, reprezentând astfel România din perspectiva aportului tehnic de specialitate la elaborarea si amendarea reglementărilor europene specifice domeniului asigurărilor..


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Kelli
Very true! Makes a change to see somoene spell it out like that. :)
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar