transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 19-04-2024 4.6625 lei 4.9763 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 14-03-2008

Pilonul III are nevoie de stimulente fiscale serioase

Pilonul III are nevoie de stimulente fiscale serioase
 Alte stiri la aceasta categorie
Nivelul de deductibilitate aferent pensiilor facultative, de 200 de euro, este aproape nesemnificativ în România comparativ cu alte ţări, unde acesta se situează la 2.000-3.000 euro. Reticenţa angajatorilor de a contribui la fondurile de pensii facultative (Pilonul III), fie în numele salariaţilor, fie alături de aceştia, este motivată de o serie întreagă de factori, dintre care cel mai important ţine de nivelul deductibiliăţii fiscale.

"Stimulentul fiscal pentru pensiile facultative nu este atât de atractiv, astfel încât să intereseze angajatorul să facă acest lucru. Pentru că, atunci când va decide să contribuie la un fond, el îşi va lua o obligaţie operaţională faţă de angajaţi. Deductibilitatea fiscală este atât de redusă, încât mulţi dintre angajatori consideră că salariaţii nu vor fi interesaţi de o sumă atât de mică", a explicat directorul general al ING Fond de Pensii, Radu Vasilescu.

Conform legislaţiei, atât angajatorul, cât şi angajatul beneficiază de deductibilitate în limita a 200 de euro anual la calculul impo-zitului pe profit, respectiv pe venit.
Potrivit reprezentantului subsidiarei de pensii private a grupului ING, în alte ţări est europene, stimulentul fiscal depăşeşte de peste zece nivelul stabilit în România.

"Toţi banii care pleacă din buzunarele participanţilor către fondurile de pensii facultative contribuie la creşterea gradului de economisire. Sunt bani care pleacă din zona de consum în cea de economisire, cu efecte benefice asupra întregii economii, mai ales într-un an ca 2008, în care problemele legate de creşterea ratei inflaţiei sunt destul de acute.
Efectele unei deductibilităţi fiscale mai mari sunt de departe mult mai importante decât pierderile pe care le-ar înregistra bugetul de stat, prin necolectarea impozitului pentru acele sume", consideră Radu Vasilescu. Potrivit acestuia, nivelul de deductibilitate pentru contribuţiile aferente pensiilor facultative ar trebui să crească la 1.000 de euro anual, pentru ca această sumă să devină relevantă pentru participanţii la sistem.

"România are nevoie de creşterea gradului de economisire şi doar depozitele bancare nu sunt suficiente pentru a atinge această ţintă. În plus, produsele bancare sunt instrumente pe termen scurt, cu scadenţe de până la un an. Pe când banii investiţi într-o pensie facultativă rămân în fondul ales de participant pe termen lung", a precizat Vasilescu.

În cazul în care un angajator alege să folosească pensia facultativă ca instrument de motivare a angajaţilor, contribuţiile pot fi plătite fie în numele angajaţilor, fie împreună cu aceştia. Decizia depinde de înţelegerile dintre angajatori şi sindicate sau chiar de ceea ce se stabileşte prin negociere directă cu fiecare salariat.

"Apare însă o altă problemă în cazul în care una dintre părţi nu contribuie. Firesc ar fi ca, dacă per total – angajat şi angajator - sunt deductibili fiscal 400 de euro, atunci cel care alege să contribuie singur ar trebui să beneficieze de întreaga deductibilitate fiscală", a arătat Vasilescu.

În opinia acestuia, ar trebui prevăzută şi o perioadă minimă în care angajatul trebuie să rămână la angajatorul plătitor de contribuţii la un fond de pensii facultative. Dacă sala-riatul alege un alt loc de muncă, în această perioadă minimă, stabilită de comun acord cu angajatorul, atunci va trebui să returneze acestuia sumele plătite ca şi contribuţie.

O astfel de măsură ar creşte interesul companiilor pentru produsele de pensii facultative, este de părere reprezentantul ING Fond de Pensii. "Astfel, angajatorul va avea certitudinea că plăţile efectuate pentru Pilonul III îi determină pe salariaţi să rămână în cadrul societăţii un anumit interval de timp, mai ales dacă acesta alocă fonduri în pregătirea şi perfecţionarea profesională a angajatului", a arătat Radu Vasilescu.

Legislaţia care reglementează pensiile facultative ar trebui modificată în sensul relaxării limitelor investiţionale şi introducerea altor tipuri de instrumente financiare, cum ar fi obligaţiunile ipotecare, a explicat reprezentantul ING Fond de Pensii. Nivelul de deductibilitate în sistemul pensiilor facultative (pilonul III) ar putea creşte de la 200 de euro la 500-600 euro într-o primă fază, pentru ca tot mai mulţi angajaţi să beneficieze de pensii facultative, a declarat preşedintele Comisiei de Buget-Finanţe a Senatului României, Aron Popa.

"Nivelul de deductibilitate în ce priveşte pensiile facultative este foarte mic în România comparativ cu alte ţări, unde acesta se situează la nivelul de 2.000-3.000 euro. Prin urmare, este nevoie de o creştere a acestei deductibilităţi", a declarat Popa.

Dana Dobre, revista Financial Director,
partener www.SMARTfinancial.ro
.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Farah
Allo Dolly, C e9tait e0 l exte9rieur que j ai appris de tes novlulees. Ruff! Ruff!, c est b en Ruff passer quatre jours chez le ve9te9rinaire. J espe8re bien que tu retombes sur tes pattes.Derek
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar