transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 25-05-2024 4.594 lei 4.9744 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 28-01-2011

Platinum Asigurari - Reasigurari - polita de asigurare de nisa dedicata companiilor: Asigurarea de Garantii

Platinum Asigurari - Reasigurari - polita de asigurare de nisa dedicata companiilor: Asigurarea de Garantii
 Alte stiri la aceasta categorie
Identificand nevoia de a acoperi o piata care nu este suficient dezvoltata pe acest segment, Platinum Asigurari-Reasigurari ofera clientilor sai persoane juridice un produs de nisa, polita de asigurare de Garantii. Acest produs sprijina segmentul corporate, prin oferirea unui produs care, pe langa protectia in asigurare, aduce o relaxare financiara, atat de necesara in contextul economic actual.

Asigurarile de GARANTII se adreseaza tuturor societatilor comerciale care doresc sa participe la proceduri de achizitie publica, dar si persoanelor juridice care stabilesc relatii contractuale cu institutii publice sau cu entitati care, desi nu sunt autoritati contractante, sunt obligate conform legii sa deruleze procedura de achizitie publica. Achizitiile publice implica constituirea de garantii privind indeplinirea obligatiilor contractuale ce constau in executie de lucrari publice, furnizarea de produse si servicii (lucrari de constructie, furnizare de servicii IT, turism, consultanta in managemant, consiliere juridica, achizitii de bunuri etc).

Anca Babaneata Deputy CEO & Insurance Vicepresident, a declarat: "Ne bucuram sa oferim clientilor nostri un produs de asigurare, care pe langa protectia prin asigurare, ofera “o gura de aer proaspat” intr-un climat economic sufocat, in care lichiditatile sunt atat de importante. Asigurarile de garantii sunt propulsate in prezent atat de contextul legislativ favorabil in domeniul achizitiilor publice (HG 834 din 2009 care integreaza expres garantiile emise sub forma unei POLITE DE ASIGURARE in categoria garantiilor eligile pentru depunerea ofertelor, incheierea si derularea contractelor de achizitie publica)- , cat si datorita contextului economic actual".

"Asistam, la o accesibilitate redusa a companiilor romanesti la scrisori de garantie bancara datorita scaderii nivelului lichiditatilor dar si inconvenientului de a avea activele lichide blocate pe perioada garantiilor. Pe de alta parte, cresterea gradului de prudenta investitionala privata care a determinat ca unicul segment activ investitional important sa fie cel public sau cel al fondurilor europene, programe care pot fi accesate doar cu depunerea unei garantii. Astfel, produsul de asigurare de tip Garantii (Bonds) reprezinta o oportunitate si un sprijin real in accesarea contractelor de achizite publica.
In plus, politele de asigurare de garantii pot inlocui scrisorile de garantie bancara, la un cost total optimizat fata de cel atasat scrisorilor de garantie bancara, lasand societatilor comerciale flexibilitatea de a-si optimiza gestionarea lichiditatilor, fara a le bloca pentru perioade ce pot ajunge, in anumite cazuri, de chiar pana la 3-4 ani".

Garantiile asigurative se regasesc in gama de garantii financiare, emise de banci, societati de asigurare sau institutii specializate ale statului sau institutii private. In prezent cota majoritara de piata este detinuta de banci, dar competitia dintre acestea si asiguratori este in crestere. Tendinta pe plan international cat si local este de crestere a cotei de piata a garantiilor emise de asiguratori, avind in vedere avantajele acestora comparativ cu garantiile emise de banci.

Asigurarile de garantii (“Contract Bonds”) sunt garantii accesorii la un contract de baza incheiat intre beneficiar si contractant / asigurat, prin care Asiguratorul (garantorul) isi asuma efectuarea platii/satisfacerea oricaror solicitari indreptatite de despagubire in favoarea beneficiarului, in conditiile producerii unui caz de culpa dovedit/certificat, in cazul in care executantul (contractorul) nu isi indeplineste, indeplineste cu intarziere sau indeplineste necorespunzator obligatiile contractuale asumate prin contractul de baza incheiat cu Beneficiarul.

Principalele tipuri de garantii ( bond-uri ) incheiate de PLATINUM Asigurari-Reasigurari sunt: Participare la licitatie (Bid Bond), Returnare Avans (Advance Payment Bond), Buna Executie (Performance Bond), Pentru perioada de garantie/ notificare a defectelor (Maintenance Bond).

Avantajele produsului de asigurare GARANTII (Bond-uri) versus Scrisoarea de Garantie Bancara (SGB) - Incepand cu finele anului 2009 cadrul legislativ permite furnizarea garantiilor solicitate de autoritati si sub forma politelor de asigurare, aceasta prevedere aducand beneficiarilor avantaje majore:

1. O mai buna administrare a resurselor financiare evitand blocarea unor sume mari pentru emiterea Scrisorii de Garantie Bancarea (SGB) la un cost per total mai redus decat cel al SGB-urilor;

2. Politele de asigurare de garantii au ca scop protectia maxima a contractantului / asiguratului de executari nefondate ale garantiei, plata si acoperirea in asigurare fiind conditionata de dovada producerii unui caz de culpa adica a neindeplinirii de catre contractantul garantat a unei obligatii stipulate in contractul incheiat cu beneficiarul. Acest lucru nu se intampla la SGB, banca nesolicitand nici o dovada a incalcarii unei obligatii;

3. In cazul SGB-urilor plata se face la cererea beneficiarului neconditionat, pe cand in cazul Bond-urilor plata este conditionata de dovedirea producerii unui caz de culpa, a neindeplinirii de catre contractantul a unei obligatiuni stipulate in contractul de baza;

4. Garantii colaterale: SGB-ul presupune garantii colaterale de minimum 100% (cash colateral 100 %, linii de credit si garantii materiale de 120-150%) iar in cazul politelor de asigurare garantiile colaterale solicitate de garantor sunt intre 25 si 100%, in functie de tipul garantiilor oferite, de solvabilitatea executantului si de conditiile de garantare inscrise in bond. Bond-urile nu presupun blocarea integrala a resurselor contractantului emitandu-se in conditii mai avantajoase si din perspectiva garantii colaterale constituite in favoarea Asiguratorului la emiterea politelor de asigurare;

5. One stop shop: optimizarea tuturor costurilor cu asigurările contractantului / asiguratului, acesta beneficiind de pachete avantajoase pentru restul formelor de asigurări destinate protectiei activelor sale implicate in derularea contractelor de achizite publica si nu numai.

"Pe langa serviciile direct legate de produsul de asigurare, Platinum ofera un serviciu unic pe piata din Romania caracterizat prin flexibilitate, clauze de garantare adaptate legislatiei in vigoare precum si consiliere juridica a clientului, in vederea identificarii oportunitatilor de diminuare a elementelor de risc din contractele incheiate cu beneficiarii, prin parteneriatul semnat cu Casa de Avocatura Pacuraru, Iliescu, Mazareanu & Partners, companie de avocatura specializata in domeniul asigurarilor si al achizitiilor publice, serviciu unic pe piata", a mai spus Anca Babaneata.

Cosmin Iliescu, senior Partner la Pacuraru, Iliescu, Mazareanu & Partners: "Majoritatea autoritatilor contractante solicita societatilor care participa la licitatii scrisori de garantie bancara, si nu asigurari de garantie, cu toate ca garantiile emise de asiguratori sunt integrate expres in categoria garantiilor eligibile. Companiile care participa la licitatii de atribuire trebuie sa stie ca autoritatile contractante nu au dreptul sa aleaga sau sa impuna modalitatea de garantare (SGB sau asigurare de garantie)".

Platinum Asigurări-Reasigurări este o companie de asigurări generale care promovează produse pe toate liniile de asigurări, mai putin auto, fiind concentrată preponderent pe asigurări de locuinte, asigurări de proprietăti incl. Property All Risks, Răspunderi Civile fată de Terti inclusiv, D&O, răspunderi profesionale si răspunderea prestatorilor de servicii (inclusiv complited operations liability), garantii (de licitatie, bună executie, plată a avansului, etc.) dar si asigurări maritime, cargo, accidente persoane si asigurări medicale pentru călătorii în străinătate..


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
mattew crorkz
EU5N6Z Im grateful for the blog article. Much obliged.
cheap seo services
cGwhN3 I really enjoy the article post.Much thanks again. Really Great.
awesome seo
FXO7b6 Really appreciate you sharing this article.Really looking forward to read more. Really Great.
seo cheap
db78Wu Say, you got a nice blog.Much thanks again. Much obliged.
best prices
Zqjyps Appreciate you sharing, great article post. Really Great.
stunning seo guys
WPwE8P I think this is a real great blog.Much thanks again. Really Great.
seo for cheap
bhkJyz wow, awesome post.Really thank you!
best prices
kCFa91 Major thanks for the blog post.Much thanks again. Great.
check it out
D4MiH4 Im thankful for the post.Thanks Again. Great.
nice seo guys
MdkaQU Thanks again for the article post.Really thank you! Keep writing.
awesome seo thing
mGeZNa Say, you got a nice article post.Really looking forward to read more. Want more.
great things to know
WX9WCI I appreciate you sharing this blog post.Thanks Again. Want more.
top seo guys
ljoHiu Muchos Gracias for your article post.Really thank you! Really Cool.
Robinson
Action requires knglewdoe, and now I can act!
Blondie
Great coommn sense here. Wish I'd thought of that.
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar