transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 22-05-2024 4.5756 lei 4.9746 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 02-12-2010

RCA 2011 - prime mai mici decat in 2011, in medie, la mai multe societati de asigurare

RCA 2011 - prime mai mici decat in 2011, in medie, la mai multe societati de asigurare
 Alte stiri la aceasta categorie
Până în prezent, 7 societăti de asigurare au notificat CSA cu privire la tarifele de primă stabilite pentru 2011 aferente asigurărilor obligatorii RCA si criteriile proprii de corectie a acestora, acestea detinând peste 50% din piata asigurărilor RCA.

"Inca 3 societăti de asigurare au notificat Comisia de Supraveghere a Asigurărilor cu privire la tarifele de primă RCA pentru 2011 si reducerile pe care le vor acorda asiguratilor la aceste tarife conform criteriilor proprii. După aplicarea reducerilor proprii, si care, cumulate, pot fi de maximum 25% din tariful de bază, societătile de asigurare au obligatia de a aplica si sistemul bonus-malus", spun reprezentantii CSA.

În acest fel, soferii care vor încheia asigurarea în 2011 pe un an de zile si nu au provocat accidente doi ani consecutivi, adică nici în 2009, dar nici în 2010, vor beneficia de un bonus de 20% (reducere a valorii primei care a rezultat după aplicarea de către asigurător a propriilor reduceri).

Directorul General al Directiei Generale Asigurări Obligatorii din cadrul CSA, Mona Cucu, a declarat: „Din analiza tarifelor notificate până în prezent de 7 societăti de asigurare rezultă faptul că, în cazul gamei medii de asigurati persoane fizice, primele pe care asiguratii le vor achita în 2011 vor fi mai mici decât în 2010 în cele mai multe cazuri. Aceasta se explică nu doar prin aplicarea sistemului bonus-malus, ci si prin faptul că societătile si-au propus să acorde reduceri în functie si de alte criterii decât cele utilizate până acum”.

"În cazul ultimelor 3 societăti de asigurare care au notificat CSA, tarifele de bază pentru gama medie de asigurati persoane fizice înregistrează o scădere cuprinsă între minus 14% si 0%. Prin gama medie de asigurati persoane fizice ne referim la cei care detin autoturisme având capacităti cilindrice între 1200 – 1600 cmc si vârste între aproximativ 30 si 50 ani".

“Cifrele la 9 luni din acest an privind activitatea de asigurări obligatorii RCA arată faptul că prima medie subscrisă pe contract a fost doar cu 5% mai mare decât în perioada similară a anului anterior, crestere care a fost erodată de inflatie.
Aceasta este practic cresterea medie resimtită de asigurati, chiar dacă scumpirile vehiculate la sfârsitul anului trecut făceau referire la valori mult mai mari”, a declarat presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, Angela Toncescu.

CSA - Comisia de Supraveghere a Asigurărilor este singura autoritate împuternicită prin lege cu atributii de autorizare, supraveghere prudentială si control a activitătii de asigurare în România, precum si cu atributii de emitere a normelor de aplicare a legii.

Potrivit legii, scopul întregii activităti a CSA este apărarea drepturilor asiguratilor si promovarea stabilitătii activitătii de asigurare în România. CSA este membru cu drepturi depline al CEIOPS - Comitetul European al Supraveghetorilor din Asigurări si Pensii Ocupationale, EIOPC – Comitetul European pentru Asigurări si Pensii Ocupationale si IAIS - Asociatia Internatională a Supraveghetorilor în Asigurări, reprezentând astfel România din perspectiva aportului tehnic de specialitate la elaborarea si amendarea reglementărilor europene specifice domeniului asigurărilor..


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Carol
Samantha / 08 septembrie 2011 a făcut cinoampa de stat de asigurare a fost acolo vina sau a ta? şi een mod normal aveţi doar o anumită cantitate de timp (care cred ca este de 12 luni) la dosar ceva, Daca de asigurare le-a trecut ca şi cealaltă parte de vină, atunci acest Peron alte eempinge rahat pe un deal .... cen mod normal, atunci ce2nd companiei de asigurări trebuie să facem ceva ce ei obiceiul de a ajunge acolo cap la cap, nu o fac. Ea mi-a fost, cealaltă parte nu m-ar contacta din nou, asiguraţi-vă că această persoană nu cunoaşte alte griji. ! dar serios, 4 ani mai te2rziu, această persoană alte nevoi pentru a obţine o viaţă ... Răspuns
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar