transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 28-03-2024 4.5892 lei 4.971 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 13-02-2015

Rezultate pozitive pentru ING Asigurari de Viata si ING Pensii in 2014, inainte de trecerea la brandul NN

Rezultate pozitive pentru ING Asigurari de Viata si ING Pensii in 2014, inainte de trecerea la brandul NN
 Alte stiri la aceasta categorie

Pe segmentul de asigurări de viată, volumul primelor brute subscrise a fost mai mare cu 10% fată de anul 2013. Valoarea activelor financiare în administrare a ajuns la nivelul de 2,8 miliarde de lei la sfârsitul anului 2014, în crestere cu 12% fată de 2013. În aceeasi perioadă, volumul de prime brute subscrise s-a ridicat la 614 milioane de lei, înregistrând o crestere de aproape 10% fată de anul 2013 (559,6 milioane de lei).

Portofoliul de contracte noi din 2014 a fost similar celui realizat în anul precedent, cresterea volumului de prime brute subscrise fiind realizată în principal pe fondul revenirii interesului clientilor pentru asigurările unit-linked si a îmbunătătirii persistentei în portofoliul de contracte.

Dacă în 2013 asigurările de tip unit-linked reprezentau un sfert din portofoliul de contracte noi, în 2014 ponderea acestei categorii de produse a crescut la peste 35%. Per ansamblu, asigurările de tip unit-linked reprezentau la finalul anului trecut 51% din totalul contractelor în vigoare.

În acelasi timp, prima brută medie pentru contractele subscrise în 2014 a fost de 1.702 lei, în crestere cu 10% fată de prima brută medie a contractelor vândute în 2013. În 2014, ING Asigurări de Viată a plătit clientilor indemnizatii pentru evenimente asigurate si contracte ajunse la maturitate de 125,9 milioane de lei, cu 3% mai mult fată de anul precedent.

78% din această sumă, respectiv 98,2 milioane de lei, reprezintă beneficii plătite pentru contracte ajunse la maturitate.

Marja de solvabilitate disponibilă a ING Asigurări de Viată este de 1,34  fată de nivelul minim cerut de lege de 1, iar coeficientul de lichiditate este de 4,9 comparativ cu nivelul minim cerut.

Pe segmentul de pensii facultative, activele administrate de fondurile ING au crescut cu peste 30% fată de 2013.

Cele două fonduri facultative din administrarea ING Asigurări de Viată - ING Activ si ING Optim - însumau 146.684 de participanti la sfârsitul anului 2014, cu peste 11% mai multi fată de anul precedent (sursa: ASF). Astfel, fondurile de pensii facultative administrate de ING Asigurări de Viată au fost alese de 45% dintre participantii care au încheiat un act individual de aderare de acest fel în 2014.

Valoarea activelor nete din administrarea celor două fonduri ING era de 506,33 milioane de lei la finalul lunii decembrie 2014, în crestere cu peste 30% fată de 2013. Astfel, la data respectivă ING Asigurări de Viată detinea pe piata Pilonului III o cotă cumulată, în functie de active, de 48,7% (sursa: ASF).

În ceea ce priveste sumele alocate de participanti pentru fondurile de pensii facultative, contributia medie brută la fondul ING Activ în 2014 a fost de 102,3 lei (comparativ cu 93,1 lei  în 2013), iar la ING Optim de 113,2 lei (fată de 102,8 lei în 2013).

De la lansare (2007) si până la finalul anului 2014, fondul ING Activ, fond din categoria celor cu grad de risc dinamic, a obtinut un randament mediu anualizat de 8,72%, iar ING Optim, fond din categoria celor cu grad de risc echilibrat, un randament mediu anualizat de 9,50% - comparativ cu media anualizată a tuturor fondurilor din piată de 8,16% (sursa: calcule ING/APAPR pe baza statisticilor ASF).

Marius Popescu, Director General ING Asigurari de Viata: “În 2014 ne-am consolidat pozitia de lider pe piata de asigurări de viată printr-o crestere a volumului de prime brute subscrise de 10%, dar si de administrator preferat pentru participantii care au încheiat o pensie facultativă. Pe segmentul de asigurări de viată remarcăm revenirea interesului clientilor pentru produsele unit-linked si, în particular, pentru contractele cu primă unică. Astfel, ponderea asigurărilor unit-linked în vânzările din 2014 a fost cu aproape 9 puncte procentuale mai mare decât în 2013, situându-se la un nivel atins ultima dată în urmă cu patru ani. În acelasi timp, tendinte pozitive care au marcat activitatea noastră în 2014 sunt si cresterea cu 10% a primei brute medii comparativ cu 2013, dar si scăderea numărului de clienti care renuntă la asigurare, rezilierile si răscumpărările fiind cu 15% mai reduse fată de 2013. Pe segmentul de pensii facultative am terminat anul 2014 cu un număr de aproape 150.000 de participanti, 45% dintre persoanele care au încheiat un astfel de contract în 2014 alegând unul dintre fondurile din administrarea ING. În acelasi timp, contributiile alocate de participanti în 2014 pentru fondurile de pensii facultative ING sunt, în medie, cu 10% mai mari ca în 2013. 2014 este si anul în care am facut primii pasi în procesul de aliniere a identitătii noastre principiilor NN, dând startul în luna decembrie comunicării directe cu clientii si pregătind campaniile de comunicare către publicul larg. Astfel, în timp ce rămânem aceeasi companie pe care publicul o cunoaste pentru valorile promovate si activitatea din ultimii 18 ani, avem planificate în 2015 investitii importante pentru comunicarea si construirea noului brand, NN, pentru a realiza cu succes transferul de capital de imagine si încredere de la brandul actual către cel nou.”

Profitul brut estimat al ING Asigurări de Viată în 2014 a fost de 31,18 milioane de lei. În anul 2014 ING Asigurări de Viată a obtinut un profit brut estimat de 31,18 milioane lei, comparativ cu 12,5 milioane lei în 2013. Nivelul profitului s-a îmbunătătit în contextul în care 2014 a adus o diminuare a volumului de investitii, pe fondul finalizării unor proiecte din trecut.

Pe segmentul de pensii obligatorii, Fondul de Pensii Administrat Privat ING are peste 1,8 milioane de participanti. La sfârsitul lui 2014, Fondul de Pensii Administrat Privat ING avea în administrare active nete de 7,14 miliarde de lei, în crestere cu 36,3% fată de nivelul înregistrat la finalul lui 2013. Astfel, cota de piată a ING Pensii la sfârsitul lui 2014, în functie de active, era de circa 37,4% (sursa: ASF) din piata pensiilor private obligatorii.

La aceeasi dată, ING Pensii avea 1.833.997 participanti în Pilonul II, dintre care peste 97% au platit cel putin o contributie de la începutul colectării în sistem (sursa: ASF).

Contributia medie brută pe participant la Fondul de Pensii Administrat Privat ING a fost de 98 lei, comparativ cu 82,7 lei în 2013.

De la momentul începerii colectării contributiilor (mai 2008) si până la finalul anului 2014, fondul de pensii obligatorii al ING Pensii a obtinut o performantă anualizată de 11,61%, comparativ cu media anualizată a tuturor fondurilor din piată de 11,08% (sursa: calcule ING, pe baza statisticilor ASF).

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Sheren
mas pravdu mnohi nasi ludia su poeymlni a pomiesani a nerozumeju problematike Ukrajinci, Rusini ale neviem ci prave DNA je tym spravnym argumentom i ked samozrejme moze byt odlisne tie oficialne organizacie co siria nepravdy mozu byt napr . Zdruzenie Rusinov-Ukrajincov a tam je uz z nazvu jasne, ze az tak o RUsinov neide, pretoze uz samotny nazov je zavadzajuci, koho vlastne tato organziacia zastupuje
Isma
I found myself nodding my noggin all the way thghuro.
Saeed
It\'s like you\'re on a miisson to save me time and money!
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar