transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 12-04-2024 4.6322 lei 4.9703 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 29-02-2012

www.lectiadeprimajutor.ro - afectiunile de sezon si solutiile practice pentru diferite urgente medicale sunt tematicile cele mai cautate

www.lectiadeprimajutor.ro - afectiunile de sezon si solutiile practice pentru diferite urgente medicale sunt tematicile cele mai cautate
 Alte stiri la aceasta categorie
Peste 5,45 milioane de români au beneficiat, până în prezent, de sfaturile si solutiile practice oferite în cadrul programului „Lectia de prim ajutor”, un proiect de preventie si educatie pentru salvarea de vieti dezvoltat de ING Asigurări de Viată în parteneriat cu SMURD. Programul oferă publicului larg informatii utile privind cele mai des întâlnite probleme si urgente medicale, precum si solutiile care pot fi puse în practică în sigurantă de către persoane fără o pregătire medicală.

Astfel, emisiunea „Lectia de prim ajutor”, difuzată pe Pro TV în perioada noiembrie 2011 –februarie 2012 a fost urmărită, de-a lungul celor 12 editii, de 5,44 milioane de români. Fiecare editie a emisiunii a prezentat publicului câte o situatie de urgentă diferită si solutia practică a acesteia. Prezentatorii emisiunii au fost Dana Rogoz (Pro TV) si Dragos Bucurenci (fondator Asociatia MaiMultVerde) împreună cu medicul SMURD Simona Bratu. Odată cu difuzarea ultimei editii a emisiunii TV (pe data de 11 februarie), prima etapă a programului s-a încheiat cu succes, cele 12 lectii video rămânând la dispozitia publicului la adresa http://www.lectiadeprimajutor.ro/lectiivideo.

În ceea ce priveste site-ul www.lectiadeprimajutor.ro, acesta va continua să fie dezvoltat de cei doi parteneri ai programului, ING Asigurări de Viată si SMURD, prin adăugarea constantă de noi informatii, de rubrici speciale dedicate afectiunilor si solutiilor de prim ajutor de sezon, precum si prin includerea de noi aplicatii pentru cresterea interactivitătii si usurintei în utilizare (formulare de feed-back speciale, aplicatii pentru smart phones si tablete etc.). Site-ul www.lectiadeprimajutor.ro oferă informatii despre modul în care se recunoaste o urgentă medicală, cum poate fi oferit primul ajutor în cazul unei hemoragii, arsuri, intoxicatii, fracturi, cum se efectuează corect manevra Heimlich, dar si informatii despre preventie si procedura de semnalare a unei situatii de urgentă la 112.
Informatiile sunt însotite de ilustratii grafice explicative si de filme.

În primele patru luni de functionare, site-ul www.lectiadeprimajutor.ro a înregistrat peste 15.500 de vizite (dintre care aproape 10.100 de vizitatori unici), fiind vizionate peste 68.000 de pagini, cu un timp mediu petrecut pe site de 4,5 minute. Circa 40% dintre persoanele care au accesat www.lectiadeprimajutor.ro în intervalul noiembrie-februarie au fost interesate de solutii practice pentru diferite tipuri de urgente medicale (circa 40% dintre căutări vizând tematici precum „prim ajutor”, “ajutor” si „lectia de prim ajutor”), 9% de solutii în cazul fracturilor, 4,6% de afectiuni ale coloanei vertebrale, 1,13% de hemoragii si 1% de manevra Heimlich.

În ceea ce priveste întrebările adresate medicilor SMURD prin intermediul site-ului, 20% dintre mesaje au solicitat informatii privind realizarea corectă a manevrei Heimlich (la adulti si copii), 15% despre cum trebuie să procedeze în caz de lesin si pierdere a cunostintei, 10% despre fracturi, 10% despre cum ar trebui să procedeze în caz de accident rutier, 10% cereau sfaturi în caz de înec si 10% despre alte situatii (precum crize de astm, soc anafilactic, degerături). De asemenea, 15% dintre persoanele care au scris medicilor SMURD au fost interesate despre modul în care pot face voluntariat în cadrul SMURD, iar alti 10% de includerea lectiilor de prim ajutor în cadrul scolilor.

Pornind de la premisa că este foarte important ca populatia să detină, încă de la cele mai mici vârste posibile, notiuni de prim-ajutor, cei doi parteneri ai programului au în plan, pentru viitorul apropiat, si implementarea unui program de educatie în scolile din România.

Prin intermediul site-ului www.lectiadeprimajutor.ro orice persoană poate adresa întrebări online medicilor SMURD si primi răspunsuri în 24 de ore. Nu în ultimul rând, programul si informatiile despre acesta sunt disponibile si pe Facebook, la adresa www.facebook.com/lectiadeprimajutor, si pe Twitter, la http://twitter.com/#!/primajutor.

În cadrul aceluiasi program, ING Asigurări de Viată oferă propriilor angajati posibilitatea de a participa la lectii de prim ajutor sustinute de medici ai SMURD. Până în prezent circa 20% din cei 400 de angajati ai companiei au participat la lectiile de prim ajutor, învătând cum trebuie să procedeze corect atunci când se confruntă cu o situatie de urgentă medicală.

Dr. Raed Arafat, Presedintele Fundatiei pentru SMURD: „Sustinerea proiectului “Lectia de prim-ajutor” se înscrie într-o serie mai largă de actiuni promovate de SMURD si Fundatia pentru SMURD care au în vedere educarea populatiei. Cunoasterea celor mai simple reguli de acordare a primului ajutor de către fiecare dintre noi poate salva, nu de putine ori, vieti. Aplicarea corectă a acestora poate duce la câstigarea unui timp extrem de pretios pentru pacient, până la sosirea echipajului specializat în acordarea primului-ajutor. Important este, însă, ca aceste regului să fie aplicate cu strictete, astfel încât actiunile noastre să ajute pacientul, nu să-i agraveze situatia. O singură actiune sau miscare gresită aplicată unei persone aflată într-o situatie critică îi poate cauza uneori acesteia traume majore. Acesta este motivul pentru care SMURD sprijină acest proiect. “Lectia de prim-ajutor” contine un set de reguli simple, elementare, care ne pot transforma pe fiecare dintre noi într-un potential salvator”.

Cornelia Aurelia Coman, Director General ING Asigurări de Viată: “Numărul foarte mare de oameni interesati de <<Lectia de prim ajutor>> ne confirmă o dată în plus nevoia unor astfel de initiative de educare pentru salvarea de vieti în rândul publicului larg. Prin participarea ING Asigurări de Viată în acest program, alături de parteneri valorosi precum SMURD si ProTV, ne-am dorit să le oferim oamenilor informatiile de care au nevoie în situatii de urgentă medicală, dar mai ales să tragem un semnal de alarmă privind nevoia ca fiecare dintre noi să detinem un bagaj minim de cunostinte pentru a salva, la nevoie, o viată".

Dragos Bucurenci, fondator Asociatia MaiMultVerde: "Ideea unei emisiuni care să popularizeze măsurile elementare de prim ajutor mi-a venit în timpul stagiului de voluntariat pe care l-am făcut în prima jumătate a anului trecut în cadrul SMURD Bucuresti. Asa mi-am dat seama că, oricât de performant ar fi sistemul national de medicină de urgentă, el nu poate suplini gesturile elementare pe care ar trebui cu totii să stim să le facem din momentul producerii unui accident si până la sosirea salvării. M-am bucurat să găsesc în cadrul echipei ING Asigurări de Viată un partener de nădejde pentru realizarea acestui program."

ING Asigurări de Viată este prima companie internatională de asigurări de viată care a intrat pe piata din România, în ianuarie 1997. Începând cu anul 1999 este lider al pietei de asigurări de viată. Initiata în 2010, atunci când a fost creată o divizie dedicată în cadrul departamentului de marketing, strategia de responsabilitate socială a ING Asigurări de Viată urmăreste ca directii prioritare educatia financiară, protectia mediului si accesul la educatie pentru copiii talentati sau defavorizati, la care s-a adăugat în 2011 pilonul programelor care oferă “sanse la viată”.

Pe parcursul anului 2011 ING Asigurări de Viată a dezvoltat nouă proiecte de amploare si o serie de proiecte adiacente în domeniul responsabilitătii sociale, printr-o investitie totală de 1,24 milioane RON, aferentă programelor derulate. Prin programele destinate salvării de vieti (care au cumulat anul trecut 41% din investitia totală în responsabilitate sociala a companiei), ING se implică în cauze si actiuni care oferă instrumente pentru preventie si educatie, dar si diagnostic si tratament – asa cum au fost, în 2011, Lectia de prim ajutor, programul pentru punerea în functiune a Sectiei de cardiochirurgie pediatrică a spitalului de copii Marie Curie, initiativa “Copilăria nu trebuie trăită în spital” pentru refacerea etajelor 6 si 7 din cadrul Spitalului Fundeni si, nu în ultimul rând, initiativa de sprijinire a SMURD pentru achizitionarea primului avion sanitar.

În septembrie 1990, sub egida Clinicii de Anestezie Terapie Intensivă, a început experimentarea unui sistem de urgentă ce functionează si în alte tări europene. Acesta avea la bază transferul unui echipaj medical spitalicesc, împreună cu dotarea necesară, la locul unde se găsea pacientul aflat în stare critică, în vederea acordării unei asistente medicale de urgentă calificată. Echipajul era condus de un medic pregătit în domeniul anesteziei si terapiei intensive si în domeniul medicinei de urgentă.

În această fază de început, noul serviciu, numit SMUR sau Serviciul Mobil de Urgentă si Reanimare, avea în dotare o singură masină echipată pentru interventie rapidă, fără posibilitatea de a transporta pacientul, acesta urmând să fie transferat la cea mai apropiată unitate medicală cu o autosanitară a Serviciului de Ambulantă. După 21 de ani de existentă, SMURD este un serviciu public ce se pune permanent în slujba vietii cetăteanului român. Serviciul activează în aproape toate judetele tării, având în dotare logistică de ultimă generatie si fiind deservit de paramedici, asistenti si medici pregătiti pentru a interveni în orice situatie în vederea salvării vietilor celor aflati în situatii critice sau dificile din punct de vedere medical..


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Mayu
Gardinerna e4r toppen! Vi hade de i vaaedgsrummrt ff6r ne5gra e5r sedan. Sen bf6t vi ff6nster....o var ve4l inte direkt re4dda om de de4r gardinerna se5 jag har le4nge te4nkt kf6pa nya! Nu ke4nner jag - re4tt snart! Se5 snygga juu!Ja ff6rsf6k fota rummen i sin helhet, det skulle jag oxe5 gilla. De5 kul med den he4r "nya stilen"(fe5r se om fina copycats he4nger efter...hihi).Sje4lv skulle julmaten inhandlas idag men iste4llet satt jag pe5 ve5rdcentralen i morse o ska dit i morgon igen. Har se5dan plf6tslig buksme4rta se5 jag knappt kan ge5 emellane5t. Obehagligt. Fler tester i morrn se5 fe5r jag se de5..... Har som du tre ungar oxe5 o julafton ska firas hos oss....har liksom inte tid med detta, men what to do :(Tur jag kan kika in he4r o pigga upp mig lite.Stor kram.
Nuri
5 10-15-11superman spune: Salutare,poti sa dai mai multe detalii. Ce anume iencrci sa faci si ce nu iti iese. -3V-a ajutat acest raspuns?
Nertila
3 10-15-11dan spune: Incerc sa fac o coperta perntu un e-book dar nu reusesc sa folosesc acest site, nu stiu de unde sa incep. mi se cere sa ma loghez, aici apare o casuta perntu un numar serial, pt acest numar ma trimitla o adresa unde nu reusesc sa gasesc nimic in legatura cu nr serial. Deci totul ramina ca la inceput. As vrea, eventual, sa aflu alte situri care se ocupa cu aceeasi activitate, crearea de coperti pt e-book. Atentie, adreasa de e-mail nu e valida, am primit un mailer daemon cu un sac de formule pe tema! -3V-a ajutat acest raspuns?
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar