transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 13-06-2024 4.629 lei 4.9766 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 18-10-2012

Biciclistii ies in strada in Bucuresti, solicitand infrastructura coerenta pentru mersul pe bicicleta

Biciclistii ies in strada in Bucuresti, solicitand infrastructura coerenta pentru mersul pe bicicleta Biciclistii din Bucuresti ies în stradă pe 27 octombrie 2012 pentru a-si face auzite nemultumirile. Marsul revendicativ “Existăm si-o să avem bandă!” este solutia la care Comunitatea Biciclistilor din Bucuresti recurge pentru a-si cere dreptul la o infrastructură coerentă pentru mersul pe bicicletă, atât de necesară într-o capitală europeană campioană la poluarea cauzată de traficul auto.

Timp de 3 ore biciclistii vor pedala si vor protesta împotriva infrastructurii velo defectuoase care în acest moment nu permite ca mersul pe bicicletă să devină o alternativă viabilă si durabilă la transportul cu autoturismul.  

Cei 100 km de piste declarate ilegale de către Politia Rutieră a Capitalei, amenajate aberant pe trotuarele din Bucuresti pe banii cetătenilor, absenta unor benzi dedicate pentru biciclete si transport în comun sunt doar câteva dintre motivele pentru care biciclistii ies în stradă, pe carosabil, pentru a-si face cunoscută indignarea, spun organizatorii.

Pe un traseu care va include câteva artere importante ce conectează Piata Constitutiei (punctul de plecare al marsului) de Piata Unirii – Piata Alba Iulia – Piata Muncii – Piata Victoriei – Parcul Izvor (finish), participantii îsi propun să arate că locul bicicletei este pe banda special dedicată ei, separată de trotuar si de benzile destinate traficului auto, si că biciclistii bucuresteni merită un sistem de căi de acces gândit după standarde europene.

Aceste standarde nu sunt deloc străine autoritătilor locale, câteva dintre organizatiile promotoare ale marsului – ATU, Batesaua, Ecopolis, Optar.ro - aducându-le constant în discutie în cadrul întâlnirilor Grupului de Lucru pe Mobilitate de la Primăria Municipiului Bucuresti (PMB). Obiectivul esential al acestui grup de lucru este elaborarea unui plan integrat de mobilitate care să permită transportului public, autoturismelor, pietonilor si biciclistilor să convietuiască armonios într-o capitală dotată cu o strategie durabilă de transport urban.

Numărul biciclistilor din Bucuresti nu poate creste în absenta unei infrastructuri adecvate care ar putea contribui la ameliorarea unor probleme precum traficul supra-aglomerat si poluarea atmosferică.
Bucurestiul este a doua cea mai poluată capitală europeană, cu un aer periculos pentru sănătatea locuitorilor săi, iar principalul generator de poluare atmosferică este traficul auto. Conform studiului Ecopolis din 2011 „Calitatea aerului in Bucuresti. Efecte asupra sanatatii”, limitele pulberilor în suspensie (PM), a căror principală sursă este traficul rutier, sunt depăsite constant în toate zonele capitalei. În acelasi timp, studiul comparativ Ecopolis despre calitatea vietii în capitalele UE arată că Bucurestiul este codas în privinta utilizării bicicletei ca alternativă la transportul cu masina, cu doar 0.7% transport uzual cu bicicleta fată de 59.6% in Copenhaga.  

La marsul “Existăm si-o să avem bandă!” din 27 octombrie 2012 au confirmat deja participarea organizatiile si grupurile informale mentionate mai jos:

Comunitatea Biciclistilor din Bucuresti
Optar.ro
Asociatia Bate saua să Priceapă Iapa
Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis
Asociatia GreenRevolution
ATU Asociatia pentru Tranzitie Urbană
Asociatia pentru Dezvoltare Durabilă ViitorPlus
Recicleta.ro
Mai Mult Verde
Portocalamecanica.ro
Motivation
Curierii Tribul
Comunitatea Pista Ma-sii
Turific! Handmade
Masa Critică Bucuresti
Asociatia ROI
Cycling România
Militia Spirituală
Skirtbike
We Bike
Pump Shop
Bicicletele Pegas
Mieztrials Bike School
Bicishop
Publicicleta
Drumul bicicletei
Kite Bike
Bună dimineata, Bucuresti
vforverde.ro

Marsul biciclistilor va reuni reciclete, biciclete Cicloteque, biciclete de curierat, biciclete utilitare si de agrement în prima “plimbare” revendicativă velo din Bucuresti. Lista sustinătorilor rămâne deschisă pe pagina Facebook a evenimentului. Initiatorii au în vedere organizarea periodică de marsuri revendicative pe bicicletă în functie de modul în care decurge rezolvarea problemelor de pe agenda biciclistilor.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Ayumi
No, but one time, after a Bruins win at Madison Square Garden, a fan whacked one of Mike Milbury's temmaates with a program and drew blood. Milbury was already in the locker room but still went after the fan, removed the fan's shoe, and beat him with it.Nothing beats soccer for ridiculous extracurricular violence, but old-school/minor-league hockey comes pretty close sometimes.
Cattye
Draga Doamna Macovei,Am citit profilul duaesmvontra si va rog sa imi dati voie sa va felicit pentru nivelul divers al pregatirii dumneavoastre universitare. Cu toate acestea, va rog sa ne explicati cateva dintre afirmatiile din text. 1) Protectia drepturilor omului la nivel international si european, Universitatea Abo/Turku (1995) si Universitatea Birmingham, Institutul de drept european (1994) banuiesc ca este vorba de un biet curs si va atrag respectuos atentia ca dintre personalitatile de care am auzit eu, am retinut doar cativa universitari inchipuiti prin scolile romanesti de medicina si pe doamna Elena Ceausescu sa li se para ca mici eforturi intelectuale merita ridicate la rang de pregatire universitara ; daca ma insel (in sensul ca e doar un curs), va rog sa primiti scuzele mele sincere. 2) Ati putea, va rog, sa ne indicati adresa de web a universitatii Salzburg Seminar ?3) Cand scrieti ca ati urmat masterul la Universitatea Statului New York (si, concomitent, nu numai acolo, dar asta imi pare deja un obicei), va referiti la universitatea care in original se numeste State University of New York (SUNY)? Sau, este posibil sa va referiti mai degraba la New York State Education Department, care de fapt aproba un asemenea program organizat la Central European University. Daca da, vreti va rog sa ne explicati cum se poate urma un masterat la o universitate care pe langa micul amanunt ca nu il organizeaza, se gaseste si in situatia mai putin placuta ca nu exista?4) Acesta este mai mult o solicitare pentru un sfat: se intampla ca am fost zilele trecute la un curs de Cardiopulmonary Resuscitation (CPR) organizat in una dintre salile de la Universitatea Harvard. Ca norocul, ca tocmai imi prepar si profilul academic si deci va pot cere un sfat. Cand mentionez acest eveniment (CPR) la pregatire universitara cu profil medical, sa il pun inainte sau dupa diploma de frizer obtinuta la Hairstyling Academy din Miercurea Ciuc? Va rog sa ma scuzati pentru acest mesaj. Va marturisesc cu cea mai mare sinceritate ca astept de la dumneavoastra mult mai mult decat astept de la orice alt politician roman, azi. Vorba unui inaintas de-al nostru anonim, care si-a desavarsit pregatirea universitara la Facultatea IAS Caracal si la Universitatea Chembrigi din Obor, sa fim noi profesionistii si cinstitii primii. Si mai zicea universitarul respectiv: sa fim rigurosi, deschisi si sa ne probam educatia prin fapte si nu prin insiruirea unor institutii prin care am intrat si noi de cateva ori.Ce ziceti doamna Macovei, putem?
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar