transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 02-06-2023 4.6562 lei 4.9696 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Inele de logodna

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Transport caini Anglia

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 10-03-2016

Agricover Credit IFN a acordat credite in valoare de 950 milioane Lei, in crestere cu 14% fata de anul 2014

Agricover Credit IFN a acordat credite in valoare de 950 milioane Lei, in crestere cu 14% fata de anul 2014

Agricover Credit IFN, prima institutie financiară non-bancară specializată exclusiv pe finantarea agriculturii, a înregistrat în 2015 un profit operational de 25.620.000 Lei, în crestere cu 17% fată de anul 2014.

“Crestere sănătoasă – asa arată rezultatele înregistrate de Agricover Credit IFN în 2015. Am obtinut un profit net de peste 17,3 milioane Lei, în crestere cu 5% fată de 2014 si o valoare a creditelor acordate de 950 milioane Lei, în crestere cu 14%. Portofoliul variat al produselor si calitatea serviciilor oferite, adaptate în permanentă la nevoile financiare reale ale fermierilor, flexibilitatea si eficienta în activitatea de finantare au fost factori hotărâtori în obtinerea acestor rezultate. Întelegem domeniul si suntem mereu aproape si receptivi la solicitările clientilor nostri oferindu-le solutii inovatoare, menite să-i ajute în cresterea performantei activitătii si a profitabilitătii afacerilor lor”, a declarat Robert Rekkers, Directorul General al Agricover Credit IFN.

Produse inovatoare de finantare si extindere a portofoliului de clienti - motoare de crestere pentru Agricover Credit IFN în 2015

În 2015, compania a continuat să lanseze produse inovatoare, precum Creditul Avans Porumb Forward - o solutie de finantare destinată fermierilor care aleg să valorifice recolta pe baza unui contract forward, pentru a beneficia de preturi favorabile, înainte de perioada de recoltare. Totodată, decizia multor fermieri de a nu valorifica productia imediat după recoltare a însemnat pentru Agricover Credit dublarea valorii creditelor pe stoc, comparativ cu 2014. Cresterea interesului din partea clientilor pentru acest tip de finantare a reprezentat o oportunitate pentru companie de a răspunde imediat solicitărilor specifice ale acestora.

 

Numărul de clienti activi ai Agricover Credit s-a ridicat la peste 1.700 în 2015, în crestere cu 10% fată de anul anterior. De asemenea, un aspect important l-a constituit extinderea portofoliului către clientii micro, mici si mijlocii. Pentru anul 2016, compania are în vedere continuarea acestei directii de dezvoltare a portofoliului si construirea unor noi produse speciale pentru acest segment.  

Contextul actual si directii de dezvoltare pentru 2016

Anul agricol 2015 a fost unul dificil din punct de vedere al profitabilitătii afacerilor din agricultură, fiind înregistrate scăderi ale productiilor de cereale si oleaginoase cu circa 30%, precum si o volatilitate crescută a preturilor la nivel mondial. Acesti factori au determinat prudentă în ceea ce priveste politica de creditare, provizionare si de majorare a expunerii pe client.

Totodată, având în vedere evolutiile recente ale pietei, este de asteptat ca o mare parte din creditul furnizor utilizat pe scară largă de fermieri pentru achizitia de inputuri necesare productiei, să fie înlocuit cu creditul financiar, mai atractiv si mai transparent. Din acest punct de vedere, Agricover Credit detine toate resursele si cunostintele necesare pentru a oferi solutii care răspund nevoilor actuale de finantare a fermierilor. 

Automatizarea fluxurilor operationale, prin dezvoltarea unui sistem informatic complex, va reprezenta un motor de crestere în 2016. Acesta va asigura un plus de flexibilitate si de eficientă în activitatea de finantare prin reducerea timpului de asteptare si procesare a informatiilor. Fermierii vor continua, astfel, să beneficieze, simplu si rapid, de solutii personalizate si inovatoare, într-o manieră nebirocratică (time to money 7 zile).  

În acelasi timp, planurile Agricover Credit pentru 2016 includ deschiderea a patru noi sucursale pentru a fi mai aproape de clienti si a răspunde mai rapid solicitărilor acestora. Procesul de extindere face parte din linia strategică a companiei vizând cresterea eficientei operationale si proximitatea fată de clienti. De asemenea, compania are în vedere si extinderea echipelor sale din teren, pentru o mai bună acoperire zonală a numărului de clienti în crestere.

Agricover Credit este prima institutie financiară din România care oferă produse financiare exclusiv fermierilor din sectoarele vegetal si zootehnic. Cunoasterea si întelegerea specificului activitătii agricole permit dezvoltarea unei game variate de produse inovatoare pentru finantarea capitalului de lucru si a investitiilor într-o manieră flexibilă, adaptată nevoilor si caracteristicilor celor cărora li se adresează. Echipa comercială mobilă, formată din consultanti financiari, acoperă întreg teritoriul tării, deplasându-se la sediul clientului pentru a oferi suport în alegerea celei mai bune solutii de finantare, întocmirea dosarului de creditare si accesul la finantare in cel mai scurt timp.

Agricover Credit a înregistrat o crestere rapidă ajungând, în numai câtiva ani, să fie unul dintre jucătorii cheie în finantarea producătorilor agricoli.

.


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar