transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar -- lei lei

 
A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

avocat Timisoara avocati

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Veggy.ro - vegan blog

Servicii curatenie Cluj

Transport caini Anglia

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
gazduit de www.simpliq.ro


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 03-05-2014

Banca Italo Romena - pierderi de 11,7 milioane de euro in 2013

Banca Italo Romena - pierderi de 11,7 milioane de euro in 2013

Consiliul de Administratie al Băncii Italo Romena a aprobat bilantul exercitiului 2013, care, cu toate că a consemnat o crestere de 4,5% a activelor până la valoarea de 1,19 miliarde de euro, a înregistrat un rezultat economic net negativ în valoare de 11,7 milioane de euro, datorat volumului semnificativ al provizioanelor de risc de credit.

Mentinerea unei conjuncturi economice care a dus la înrăutătirea situatiei veniturilor înregistrate de către companii si populatie, au determinat Banca să realizeze provizioane de circa 25 de milioane de euro. Desi cu impact negativ asupra contului de profit si pierdere a exercitiului, această măsură a fost necesară pentru a adapta fondul de rezervă pentru deprecierea creditelor conform principiilor de gestiune prudentială a băncii-mamă Veneto Banca, supusă reglementărilor Băncii Italiei.

“Rezultatele pozitive ale schimbărilor la nivel macro-economic în 2013 nu s-au făcut văzute încă în economia reală a tării si, deci, nici în activitatea de creditare. În consecintă, Banca a adoptat de mai mult timp o abordare prudentială cu scopul de a îmbunătăti calitatea portofoliului de credite si a garantiilor aferente. Trebuie subliniat cum această abordare, desi impactează profund rezultatele exercitiului, este destinată să garanteze Băncii o accelerare a revenirii la rezultate pozitive odată cu relansarea economiei care îi va reactiva pe clientii cu credite non performing în momentul de fată”, a declarat Paolo Mariani, Directorul General al Băncii Italo Romena.

În conformitate cu principiile de gestiune prudentială ale Grupului Veneto Banca, volumul creditelor acordate clientilor s-a ridicat la valoarea de 882 milioane de euro, cu o usoară scădere la 6,9% fată de exercitiul precedent, respectiv de 65 de milioane de euro. Această dinamică a fost influentată de rambursarea efectuată de către societatea Immobiliare Italo Romena aferentă finantării acordate de către Banca în valoare de 65 de milioane de euro ca urmare a capitalizării acesteia cu aceeasi sumă.

“Cu exceptia acestei operatiuni, dinamica înregistrată de activitatea de creditare evidentiază o evolutie sustinută în anul 2013, dovedind cum Banca, în pofida conjuncturii nefavorabile a economiei reale, a continuat să-si joace rolul de sustinător al operatiunilor de pe piata românească ale companiilor si populatiei”, a explicat Paolo Mariani, Directorul General al Băncii Italo Romena.Volumul creditelor neperformante la sfârsitul anului 2013 a ajuns la 127,5 milioane de euro, în crestere cu 29,6 milioane de euro fată de exercitiul precedent, având o pondere de 14,4% în total portofoliu, adică sub nivelul mediei pe sistem (circa 20%).

Banca a demonstrat o bună capacitate de atragere a resurselor financiare de pe piată, în special pe termen mediu-lung care să-i asigure o mai bună stabilitate a depozitelor. Volumul fondurilor atrase de la clienti a ajuns la valoarea de 660,5 milioane de euro, în crestere cu 6,3% fată de rezultatul înregistrat la finalul anului 2012. O pondere semnificativă au avut-o depozitele la vedere, care au înregistrat o crestere de 38,6% fată de anul precedent.

Valoarea comisioanelor nete a depăsit nivelul de 4,5 milioane de euro, înregistrând o crestere de 3,6% fată de 2012.

La finalul exercitiului, patrimoniul net, care cuprinde si rezultatul exercitiului, s-a ridicat la 58,2 milioane de euro, în crestere cu 8,7 milioane de euro (+17,5%) fată de rezultatul din decembrie 2012. Această crestere derivă din majorarea capitalului realizat în aprilie, destinat consolidării patrimoniale a Băncii.

Banca Italo Romena a fost înfiintată în anul 1980 si reprezintă un prim exemplu de joint-venture între Italia si România în sectorul bancar. În anul 1997 a fost deschisă Sucursala Bucuresti, iar din anul 2000 Banca Italo Romena face parte din Grupul Veneto Banca, care se află printre primele 12 institutii financiar-bancare din Italia.

Din 2001, Banca Italo Romena si-a dezvoltat treptat reteaua teritorială si portofoliul de clienti. Dintr-o bancă orientată, la început, către segmentul corporate, în special către societătile italiene, aceasta s-a deschis treptat si către societătile românesti si segmentul retail.

Banca Italo Romena operează prin Sucursala Bucuresti, a cărei retea cuprinde 22 de agentii, dintre care 5 se află în Bucuresti, iar restul în cele mai importante orase. Sediul central al Băncii Italo Romena se află în Italia, în Provincia Treviso, acolo unde se află si sediul central al Veneto Banca.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Reegan
My hat is off to your astute command over this top-oibravc!
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar