transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar -- lei lei

 
A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

avocat Timisoara avocati

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Veggy.ro - vegan blog

Servicii curatenie Cluj

Transport caini Anglia

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
gazduit de www.simpliq.ro


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 11-08-2015

Banca Transilvania - profit brut de 226,31 milioane lei in S1, 2015, in crestere cu 8%

Banca Transilvania - profit brut de 226,31 milioane lei in S1, 2015, in crestere cu 8%

La 30 iunie 2015, activele Băncii Transilvania au crescut cu 8,4% faţă de sfârșitul anului 2014, totalizând 38.601 milioane lei. Horia Ciorcilă, Președintele Consiliului de Administrație BT, declară: ”Suntem mulţumiţi de rezultatele Grupului Financiar Banca Transilvania pe primul semestru al anului. Acestea reflectă faptul că atât în privinţa cererii organice, cât şi a achiziţiei Volksbank România estimările noastre au fost corecte şi ne oferă perspective pozitive în viitorul imediat. Rămânem focusați pe creșterea Grupului, pe relațiile cu clienții noștri și vom fi în continuare unul dintre principalii finanţatori ai economiei românești, în condițiile în care observăm o creştere a cererii de credite, pe fondul îmbunătăţirii mediului de afaceri și a încrederii clienților în perspectivele economiei”.

Ömer Tetik, Director General BT, afirmă: „Rezultatele primului semestru ale acestui an sunt în linie cu strategia băncii și ne determină să privim cu optimism întregul an. Am înregistrat o creștere consistentă, peste media pieței, a activității de creditare și a numărului de clienți. Creșterea volumului de activitate și a gradului de utilizare a produselor de către clienți se reflectă în dinamica accelerată a veniturilor operaționale”.

La sfârșitul semestrului I 2015, soldul creditelor nete este cu 13,4% mai mare decât era la finalul anului 2014, în ciuda continuării scoaterii de credite în afara bilanțului în semestrul I 2015 (438 milioane lei). În același timp, totalul resurselor atrase de Banca Transilvania de la clienți este cu 6,2% peste nivelul de la sfârșitul anului 2014.Creditele neperformante, cu restanţe mai mari de 90 de zile, reprezintă 9,84% din totalul portofoliului de credite al Băncii Transilvania, coborând pentru prima dată în ultimii ani sub pragul de 10%.

Profitul brut este de 226,31 milioane lei, în creștere cu 8% față de semestrul I 2014. Rezultatul include impactul modificărilor reglementărilor contabile valabile din data de 1 ianuarie 2015, în sensul că, în conformitate cu acestea, contribuţia la Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare a fost înregistrată în momentul generării obligaţiei de plată şi nu a fost amortizată pe parcursul întregului an. Efectul acestei schimbări a reglementarilor contabile este vizibil doar în situaţiile financiare preliminate şi însumează 40,5 milioane lei în 2015 şi 36,6 milioane de lei în 2014. Dacă nu ar fi existat această schimbare, profitul brut în semestrul I 2015 ar fi fost de 266,81 milioane lei.

Numărul de clienţi activi ai băncii, persoane fizice şi companii, a crescut cu 9% față de aceeași perioadă a anului 2014, de la 1,76 milioane de clienţi, la 1,92 milioane de clienți.

Numărul de operaţiuni derulate prin conturi BT a crescut cu peste 10% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2014, iar ritmul de creştere a veniturilor din comisioane operaționale a fost de peste 9%.
În semestrul I 2015 banca a acordat atât companiilor, cât și persoanelor fizice peste 67.000 de credite noi, în valoare de 3.529 milioane lei.

Banca Transilvania a încheiat semestrul I 2015 cu un portofoliu de 2,39 milioane carduri, generând tranzacții cu 18,02% mai mari față de perioada similară a anului precedent. Cota de piață a băncii privind volumul tranzacțiilor cu carduri este de 17,9%. BT are în portofoliu 240.000 de carduri de credit, prin programul de loialitate STAR.

Ȋn ciuda cheltuielilor de integrare a Volksbank România în structura BT şi a impactului modificărilor legislative cu privire la înregistrarea cheltuielilor referitoare la garantarea depozitelor, eficiența operațională este la un nivel sub media pieţei, cu un raport cost/venituri de 50,17%.

Marja netă de dobândă a crescut de la 2,80 pp în trimestrul I al anului la 2,85 pp, cumulat la nivelul semestrului.

BT a înregistrat în semestrul I 2015 cheltuieli nete cu provizioanele pentru active şi angajamente de creditare de 255 milioane lei.

Acoperirea creditelor neperformante cu provizioane aferente şi garanţii ipotecare reprezintă în continuare peste 119,21%, valoare păstrată pe parcursul ultimilor doi ani.

Soldul total al provizioanelor este de 2.393 milioane lei, la 30.06.2015, reprezentând 10,75% din totalul creditelor.

Solvabilitatea băncii, luând în considerare profitul anului 2014 și a semestrului I 2015, este de 16,4%.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar