transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar -- lei lei

 
A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

avocat Timisoara avocati

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Veggy.ro - vegan blog

Servicii curatenie Cluj

Transport caini Anglia

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
gazduit de www.simpliq.ro


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 08-05-2014

BCR: valoarea medie a unui credit pentru cumpararea unei locuinte in Bucuresti este de circa 180.000 lei

BCR: valoarea medie a unui credit pentru cumpararea unei locuinte in Bucuresti este de circa 180.000 lei

Valoarea medie a unui credit acordat de Banca Comerciala Romana (BCR) pentru achizitionarea unei locuinte în Bucuresti este de circa 180.000 lei, în timp ce, la nivel national, valoare medie a unui credit pentru locuintă este de peste 140.000 lei, conform unui studiu al băncii.

Valori mai mari ale creditelor pentru locuinte decăt valoarea medie la nivel national se înregistrează în judetele Brasov, Constanta, Iasi, Timis si municipiul Bucuresti. În acelasi timp în judetele Bacău, Bihor, Cluj, Dolj si Sibiu valoarea creditelor pentru locuinte este mai mică decât valoarea medie la nivel national.

La nivel national, în anul 2013, 46% dintre creditele acordate de BCR pentru achizitionarea unei locuinte au fost folosite pentru cumpărarea apartamentelor cu 2 camere, 23% pentru cele cu 3 camere iar 13% pentru garsoniere. 14% din credite au fost folosite pentru achizitionarea unei case, iar 4% pentru apartamente cu 4 sau mai multe camere. În Bucuresti s-au acordat cele mai multe credite pentru apartamentele cu 2 camere – 48%.

În ceea ce priveste profilul clientilor beneficiari ai creditelor acordate de BCR pentru achizitia unei locuinte, acestia sunt în proportie de 54% bărbati, marea majoritate dintre ei având vârsta cuprinsă între 25 si 40 ani, căsătoriti, cu studii superioare.

Ponderea bărbatilor este însă descrescândă fată de 2012 (58,5%), zonele în care femeile sunt principalii clienti ale acestei piete fiind din ce în ce mai multe, Bucurestiul remarcându-se în acest sens.

“Din multe puncte de vedere, în 2013, profilul clientului a rămas acelasi cu cel din 2012 exceptie făcând un indicator care s-a modificat substantial. Dacă în 2012, doar aproximativ 10% dintre clienti detineau deja o proprietate la momentul accesării creditului pentru noua locuintă, în 2013 acest procent ajunge la aproape 29%. Aceste date subliniază tendinta de stabilizare a pietei imobiliare, clientii considerând că preturile la care sunt tranzactionate imobilele sunt unele care justifică investitia, mai ales dacă clientul optează să inchirieze imobilul respectiv; diferenta dintre rata unui credit ipotecar si chirie este, în multe cazuri, una nesemnificativă”, a declarat Teodor Mincu Seful Biroului Management Parteneri, BCR.

Datele prezentate mai sus au fost discutate cu partenerii BCR în cadrul celei de a IV-a editii a Roadshow-ului BCR Real Estate 2014. În cadrul conferintelor sustinute în 10 dintre principalele orase ale tării, s-a discutat despre modele de afaceri în domeniul imobiliar si avantajele produselor de creditare BCR. În anul 2013, BCR a avut o contributie majoră în transformarea pietei de creditare dintr-o piată aproape exclusivă în EURO în una în LEI, fapt ce a creat posibiltiatea de a oferi clientilor avantaje importante cum ar fi: lipsa riscului valutar, avansuri mai mici, costuri de creditare mai scăzute. 

„Din pozitia de lider al pietei bancare ne dorim în continuare să sprijinim piata imobiliară din România prin oferte foarte atractive si solutii de finantare complete. În prezent, BCR are cea mai bună solutie de finantare din piată atat pentru clientii care achizitioneaza o prima locuinta, cât si pentru cei care doresc să-si îmbunătătească conditiile locative prin modernizarea / schimbarea celei detinute. Suntem astfel bucurosi să putem ajuta clientii în realizarea unuia dintre cei mai importanti pasi din viată: achizitionarea / constructia / modernizarea unei locuinte”, a declarat Andrew Gerber, Director Produse Retail în cadrul BCR.

Recent, BCR a redus costul creditelor acordate în cadrul Programului Prima Casa, prin reducerea marjei de dobanda pentru clientii care îsi încasează/ vor încasa salariul la BCR la 2% dobanda ajungand la 4.97% (DAE 5.34%). Totodata banca a redus dobanda si pentru clientii care opteaza pentru un credit ipotecar Casa Mea acestia beneficind de o rata de dobanda fixa pe o perioada de 3 ani incepand de la 5.25% (DAE 5.59%).
 
BCR este prima bancă din Romania care a luat decizia de a acorda credite preponderent în moneda natională începând din luna octombrie 2012, asumându-si rolul de formator de piată în ceea ce priveste creditarea garantata în lei.

Creditul ipotecar/imobiliar CASA MEA BCR oferă posibilitatea clientilor de a cumpăra sau construi o locuintă, de a refinanta un credit contractat anterior sau pur si simplu să modernizeze casa pe care o detin deja, BCR finantând până la 85% din valoarea garantiilor aduse, fiind acceptate în garantie si imobile care apartin altor persoane (sot/sotie, părinti, frati/surori etc.).
 
BCR acceptă o gamă largă de venituri(salarii, pensii, chirii, dividende, venituri din străinătate, din activităti independente), precum si pana la 3 coplatitori ce pot participa la credit si oferă modalităti flexibile de rambursare, fără a fi necesară deplasarea la bancă (ATM BCR sau Serviciul de efectuare operatiuni prin canale alternative BCR). De asemenea, bancă oferă, contra cost, o asigurare de somaj care ofera o protectie solicitantului în cazul pierderii locului de muncă.

Exemplu de calcul pentru un credit Casa Mea in valoare totala de 180.000 lei, pe 30 de ani: DAE = 5.59% dobândă fixa 3 ani 5.25% ulterior variabilă: 5.43%%/an (ROBOR 6 luni + 2.1 %); comision de analiza 990 lei; cost evaluare apartament: 300,01 lei; valoare totală plătibilă: 365.182,89 lei, cost total credit: 185,182.89 lei. Exemplu valabil in luna aprilie 2014 pentru clientii care care incaseaza salariul la BCR   

Exemplu de calcul pentru un credit Prima Casa in valoare totala de 180.000 lei, pe 30 de ani: DAE = 5.34% dobândă variabilă: 4.97%/an (ROBOR 3 luni + 2%); comision datorat FNGCIMM 0,49% anual, calculat la 50% din soldul finantării garantate; cost evaluare apartament: 300,01 lei; valoare totală plătibilă: 354.948,90 lei, cost total credit: 174,948.90 lei. Exemplu valabil in luna aprilie 2014 pentru clientii care care incaseaza salariul la BCR.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar