transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 19-04-2024 4.6625 lei 4.9763 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 27-07-2013

Credite - costurile reprezinta principalul criteriu pentru alegerea unei finantari

Credite - costurile reprezinta principalul criteriu pentru alegerea unei finantari

Costurile reprezinta principalalul criteriu pe care il au in vedere cei mai multi dintre romani (63.16%) atunci cand aleg banca de la care sa achizitioneze un credit, arata un sondaj realizat de portalul de servicii financiare www.Efin.ro.

Rapiditatea de acordare reprezinta un factor important pentru 38.6% dintre respondenti, in timp ce 15.20% iau in calcul reputatia bancii atunci cand decid sa solicite un imprumut.

Peste jumatate dintre respondenti spera ca in perioada de desfasurare a contractului incheiat cu banca sa obtina reduceri de dobanzi (54.39%), iar o treime (33,33%) dintre acestia se asteapta la reesalonarea ratelor, in caz de incapacitate de plata.

1.75% dintre persoanele intervievate nu se asteapta la niciun avantaj din partea institutiilor financiare bancare sau nebancare.

Intrebati pentru ce ar opta daca ar fi sa aleaga intre un card de credit si un credit de consum, 64,33% dintre respondeti au ales creditul de consum.“Acest raspuns este in concordanta cu preocuparea pentru costul creditului, tinand cont ca in majoritatea cazurilor, creditul de consum este mai ‘ieftin’ decat cardul de credit”, subliniaza Dragos Cabat, Managing Partner la Efin.ro.

Rezolvarea nevoilor curente i-ar determina pe aproximativ jumatate dintre respondenti (49.12%) sa contracteze un credit de consum, in timp ce 32.75% dintre acestia ar achizitiona un nou credit pentru a refinanta un alt imprumut.

Contractarea imprumutului in moneda nationala reprezinta o optiune pentru majoritatea persoanelor intervievate (92.98%). “Pana acum, exista opinia in piata ca imprumuturile in euro sunt preferate de clienti, datorita costurilor mai mici; se pare totusi ca in ultimul timp, clientii bancilor sunt preocupati tot mai mult si de riscul valutar, nu doar de costuri”, sustine Dragos Cabat.

Peste 87% dintre persoanele intervievate ar apela la serviciile unei banci pentru a solicita un imprumut, in timp ce 28,07% s-ar orienta catre o institutie financiara nebancara.

In ceea ce priveste alegerea creditului, 46,78% dintre respondenti apeleaza la sistemul traditional de selectie (mers la banci, IFN-uri), iar 46,42% la site-uri specializate.

Sondajul a fost realizat telefonic, in perioada 9-12 iulie, pe un esantion de 478 de respondenti pe baza unui chestionar structurat pe 7 intrebari cu raspunsuri multiple.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar