transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar -- lei lei

 
A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

avocat Timisoara avocati

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Veggy.ro - vegan blog

Servicii curatenie Cluj

Transport caini Anglia

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
gazduit de www.simpliq.ro


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 09-01-2014

Credite IMM: Raiffeisen Bank si Fondul European de Investitii au semnat un nou acord in cadrul initiativei JEREMIE

Credite IMM: Raiffeisen Bank si Fondul European de Investitii au semnat un nou acord in cadrul initiativei JEREMIE

Fondul European de Investitii (FEI) si Raiffeisen Bank au semnat un nou acord de finantare în cadrul initiativei JEREMIE (Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises.  In baza noului parteneriat, Raiffeisen Bank va acordara IMM-urilor (conform definitiei europene) imprumuturi in lei pe termen mediu si lung, pentru capital de lucru si investitii, in suma totala de 40 milioane de euro, in conditii atractive - dobanda subventionata si cerinte reduse de garantii.

Cu ocazia semnării acestui acord, Hubert Cottogni, Deputy Director al FEI si sef al diviziei Regional Business Development, a declarat: “Noul instrument JEREMIE de finanțare cu dobândă subvenționată, implementat deja cu succes de EIF în alte țări, se adaugă facilităților JEREMIE de garanții și capital de risc deja existente în România, oferind noi opțiuni de finanțare pentru o gamă mai largă de întreprinderi din diverse sectoare și etape de dezvoltare. În acest mod, se demonstrează că fondurile structurale pot fi utilizate eficient pentru a susține accesul IMM-urilor la finanțare și, pornind de la  realizările actuale, putem implementa în continuare acest tip de instrumente în viitoarea politică de coeziune”.

Monica Udrescu, Director Executiv al Ariei IMM la Raiffeisen Bank, a declarat: „Intotdeauna ne vom afla in parteneriate care vor aduce un plus de valoare si resurse de finantare pentru economia romaneasca. Continuarea colaborarii cu FEI va sustine acordarea de imprumuturi in conditii preferentiale catre IMM-uri, permitandu-ne sa crestem capacitatea de creditare. In baza succesului inregistrat pana acum in derularea programelor dezvoltate in parteneriat cu FEI, avem convingerea ca aceste solutii de finantare raspund nevoilor de finantare ale IMM-urilor si provocarilor cu care acestea se confrunta. Raiffeisen Bank va continua si in 2014 strategia de crestere a volumului de business pe acest segment,  acordul mai sus mentionat fiind un pas important in acest sens”.

Pana la data la care produsele de creditare vor putea fi puse la dispozitia clientilor, banca incurajeaza accesarea actualului instrument financiar in derulare sub umbrela JEREMIE, activ din aprilie 2011, prin intermediul caruia au fost acordate deja peste 1500 de credite, in valoare totala de peste 110 milioane de euro, cu cerinte de garantii semnificativ reduse si la costuri foarte competitive.Principala misiune a FEI, institutie detinută în majoritate de Banca Europeană de Investitii si Comisia Europeană, este de a sustine IMM-urile europene, sprijinind accesul acestora la finantare. FEI dezvoltă instrumente de capital de risc, de garantare si microfinantare specifice acestui segment de piată. În acest sens, FEI promovează obiectivele Uniunii Europene în sprijinul inovării, cercetării si dezvoltării, antreprenoriatului, cresterii si creării de locuri de muncă.

Investitiile totale nete ale FEI în fonduri de capital de risc si private equity se ridicau la peste 6,9 miliarde euro la sfârsitul anului 2012. Cu participatii în peste 435 de fonduri, FEI este principalul jucător european pe segmentul capitalului de risc, având în vedere amploarea si gama largă a investitiilor sale, în special în segmentele high-tech si early-stage. Garantiile angajate de FEI totalizau, la sfârsitul anului 2012, 4,7 miliarde euro în peste 255 de operatiuni, pozitionând Fondul ca jucător european major în domeniul garantiilor pentru IMM-uri.

JEREMIE ("Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises") este o initiativă comună a Comisiei Europene (Directia Generală Politici Regionale) si a Băncii Europene de Investitii (din care face parte Fondul European de Investitii), care are ca obiectiv îmbunătătirea accesului la finantare pentru IMM-urile din Uniunea Europeană în cadrul Fondurilor Structurale pentru perioada 2007-2013. JEREMIE permite Statelor Membre si Regiunilor să dedice resurse nationale si din fonduri structurale pentru a crea fonduri de participare ("holding funds") care să poată finanta IMM-urile într-un mod flexibil si inovator. Noua initiativă urmăreste dezvoltarea si încurajarea antreprenoriatului în Uniunea Europeană.

Până în prezent, la nivel UE, FEI gestionează 14 Fonduri de Participare JEREMIE, dintre care 7 la nivel national si alte 7 la nivel regional. În România, initiativa JEREMIE este administrată de către FEI si este finantată prin Programul Operational Sectorial “Cresterea Competitivitătii Economice”, cofinantat din Fondul European Regional pentru Dezvoltare.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar