transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 29-03-2024 4.6085 lei 4.973 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 11-12-2012

Cum sa folosesti cardul de credit eficient - sfaturi pentru o buna utilizare a cardurilor de credit

Cum sa folosesti cardul de credit eficient - sfaturi pentru o buna utilizare a cardurilor de credit

Contestat de multi pentru costurile pe care le implica, cardul de credit este un produs bancar flexibil si eficient, al carui numar de utilizatori este in continua crestere.

Perioada de gratie cu dobanda 0, plati in rate fixe fara dobanda sau dobanzi preferentiale, bonusuri la cumparaturi, diferite tipuri de asigurari, programe de loialitate–sunt doar cateva dintre beneficiile pe care le aduce cardul de credit.

Cardurile de credit sunt prevazute cu o perioada de gratie de pana la 56 de zile, interval in care posesorii acestora pot utiliza banii imprumutati fara sa plateasca dobanda, daca achita in totalitate suma utilizata pana la sfarsitul perioadei de gratie.

Asadar, folosit responsabil, cardul de credit poate aduce multe beneficii, in timp ce in sens contrar poate duce la “faliment”. Dobanda practicata de banci pentru cardul de credit este considerabil mai mare decat in cazul creditelor de nevoi personale, aceasta depasind in unele cazuri 30% pe an!!

Portalul de servicii financiare www.eFin.ro iti prezinta 6 sfaturi ce ar trebui avute in vedere pentru a transforma cardul de credit intr-un instrument util si eficient:

1. Daca ai luat un imprumut de pe cardul de credit, achita lunar mai mult decat suma minima admisa de institutia de credit, care de regula acopera doar nivelul dobanzii. In acest fel, vei putea rambursa mai ieftin si intr-un timp mult mai scurt creditul.

2. Ramburseaza la timp suma minima de plata intrucat, in caz contrar, banca iti poate percepe o taxa de rambursare intarziata si dobanda de penalizare, iar cardul va fi blocat.

3.

Nu extrage bani de la bancomat! Comisioanele percepute de banci pentru astfel de operatiuni nu sunt de neglijat. De exemplu, Banca Comerciala Carpatica (Visa Smart) percepe un comision de 1%, minim 5 lei pentru retragerile de ATM-urile proprii, Intesa Sanpaolo Bank (MasterCARD Standard) 1%+4 lei, BCR ( Powercard BCR Standard) 2%, minim 4,5 lei etc.

4. Intereseaza-te de facilitatile care vin la pachet cu cardul de credit. Cele mai multe carduri de credit au o multime de asigurari, printre care se numara cea de viata, deces, cele pentru calatorii in strainatate, pentru inchirieri auto etc.

5. Profita de reducerile pe care le ofera magazinele partenere ale bancii de la care ai obtinut cardul de credit!

6. Plateste direct cu cardul si acumuleaza punctele bonus oferite de banca pentru utilizarea cardului de credit pentru cumparaturi la comercianti! Spre exemplu, Banca Romaneasca acorda un bonus de 3% pentru cumparaturi de minimum 200 lei la urmatoarele categorii de comercianti: supermarketuri, benzinarii, magazine de echipamente electronice, electrocasnice (inclusiv operatori de telefonie mobila si magazine care comercializeaza echipamente de telecomunicatii), precum si agentii de turism.

Asadar, daca ai obtinut un card de credit, foloseste-l cat mai des la plati, dar fara sa te indatorezi mai mult decat poti rambursa lunar din salariu! Si evita sa scoti bani de la ATM de pe cardul de credit, pentru a plati in numerar cumparaturile de la magazin.

Lansat in 2009, portalul financiar www.efin.ro , lider pe piata serviciilor financiare online din Romania, promoveaza produsele si serviciile oferite de institutiile financiare pentru toate categoriile de beneficiari: persoane fizice, IMM-uri, companii. Efin.ro ofera instrumente financiare precum Credit Scoring pentru persoane fizice, RisCo – verificare firme pentru companii, precum si posibilitatea de monitorizare a portofoliului de clienti din punct de vedere al bonitatii financiare, privind comportamentul la plata si juridic. Portalul financiar Efin.ro este administrat de Financial View Media Services SRL.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Zulaikha
conformitate cu prevederile lelage, numai bunurile eenregistrare een Registrul-inventar. Potrivit art. 25, in cazul leasingului financiar utilizatorul este tratat din punct de vedere fiscal ca proprietar
Miriam
I wouldn't pay somoene else to do a job that you could do yourself. It might take a little time and a little patience on your part, but keep at it until those creditors get the stuff removed from your report. If you recently paid things off, you need to wait at least two months for it to be updated on your report. Now, your collections and stuff wont just dissapear from your credit report, but the creditors should update them to show that they have been paid in full. so wait to months, get a copy of your report, and see if there are things that still show as debt you owe. If you have already paid it, contact the creditor and ask them to update it as paid. If they still havent updated in another month or so, then contact the credit reporting agencies, transunion, equifax and experian and do a dispute on everything that hasnt been updated as current and paid in full. good luck.
Oos
Hey, that's a cevler way of thinking about it.
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar