transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 25-05-2024 4.594 lei 4.9744 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 13-04-2013

Economisire si creditare: BCR Banca pentru Locuinte - crestere de 11 ori a creditarii si de peste 60% a depozitelor atrase

Economisire si creditare: BCR Banca pentru Locuinte - crestere de 11 ori a creditarii si de peste 60% a depozitelor atrase

BCR Banca pentru Locuinte si-a continuat dezvoltarea profitabilă în 2012, înregistrând o crestere de cca. 58% a activelor (1,5 miliarde lei). La sfârsitul anului 2012, BCR Banca pentru Locuinte înregistra depozite totale de cca. 1,4 miliarde lei, în crestere cu peste 60% fată de anul anterior. În cursul anului 2012, creditele trase de clientii BCR Banca pentru Locuinte au fost de 11 ori mai mari decât cele din anul 2011. Conform studiilor de piată, 80% dintre români intentionează să-si îmbunătătească locuinta în următorii 5 ani - renovarea locuintei este pe primul loc, fiind urmată, între optiuni, de planurile pentru izolare termică.

BCR Banca pentru Locuinte (BCR BpL) si-a consolidat, în anul 2012, pozitia de lider al sectorului de banci de economisire-creditare din România, înregistrând cresteri importante în ceea ce priveste numărul de clienti, economiile atrase si activele totale. Banca a încheiat anul 2012 cu active totale de aproximativ 1,5 milioane lei, cu cca. 58% mai mult fată de finalul anului 2011.

Portofoliul BCR Banca pentru Locuinte a crescut de la 250.000 de clienti la finalul anului 2011, până la cca. 304.000 de clienti la finalul anului 2012.

„BCR Banca pentru Locuinte a continuat trendul crescător si în anul 2012, consolidându-si pozitia de lider de piată în sectorul de bănci de economisire-creditare din România. Desi mediul economic a continuat să fie dificil, clientii BCR Banca pentru Locuinte au continuat să economisească si să investească pentru îmbunătătirea locuintelor lor. Astfel, depozitele atrase de bancă au înregistrat cresteri de 63% fată de finalul anului 2011, iar creditele trase în cursul anului 2012 au fost de 11 ori mai mari decât cele din anul 2011, cu un ritm lunar de crestere de cca. 20%, în cea de-a doua parte a anului”, a declarat Carmen Schuster, Vicepresedinte BCR Banca pentru Locuinte.
   
Rezultatele financiare ale BCR BpL pentru anul 2012

În 2012, BCR BpL si-a majorat activele totale cu cca. 58%, până la 1,5 miliarde lei, de la 950 milioane lei la finalul anului 2011, astfel, urcând de pe locul 30 pe locul 25 în topul sistemului bancar în functie de active. Această evolutie pozitivă s-a datorat, în cea mai mare parte, cresterii semnificative a volumului depozitelor atrase de la clienti, în crestere cu 63% (valoare nominală a cresterii: peste 500 milioane lei) fată de anul 2011, până la valoarea de 1,4 miliarde lei. Cresterea volumului depozitelor a fost determinată si de tendintele pozitive înregistrate de calitatea plătilor efectuate de către clienti: peste 44% dintre plati au fost realizate prin optiunea de plati lunare repetitive (Standing Order).

Portofoliul de contracte de economisire-creditare al BCR Banca pentru Locuinte a înregistrat o crestere de peste 20%, de la cca. 250.000 de contracte la finalul anului 2011, la cca. 304.000 de contracte la finalul anului 2012, pentru care suma medie contractată de către clienti a crescut de la 38.000 lei în anul 2011, la 41.000 lei în anul 2012.

Activitatea de creditare a BCR Banca pentru Locuinte a crescut spectaculos pe parcursul anului 2012. Fată de creditele trase în cursul anului 2011 (3,95 milioane lei), creditele trase în cursul anului 2012 au fost de 11 ori mai mari (45,2 milioane lei). Portofoliul total de credite al BCR Banca pentru Locuinte se ridica la finalul anului 2012 la aproximativ 49 milioane lei.

Dezvoltarea afacerii în 2012
BCR Banca pentru Locuinte acordă finantare pentru investitii în domeniul locativ, precum: modernizarea, extinderea, cumpărarea unei locuinte, a unei case sau a unui teren, refinantarea unor credite pentru domeniul locativ sau constituirea unui avans pentru alte credite pentru domeniul locativ. Contractele de economisire-creditare pentru domeniul locativ pot fi încheiate cu BCR BpL direct în agentiile Băncii Comerciale Romane (BCR), precum si prin reteaua de distributie proprie a BCR BpL, respectiv prin forta directă de vânzare si prin partenerii BCR BpL.

„Sistemul de economisire-creditare este perceput de clienti din ce în ce mai atractiv prin beneficiile cumulate ale etapelor sale, respectiv prin câstigurile obtinute în faza de economisire, dar si de posibilitatea de a obtine un credit avantajos, în lei, cu dobândă mică si fixă pe toată perioada derulării sale. Sistemul este foarte stabil, nu este afectat de riscul valutar, dobânzile nu fluctuează, ratele creditului sunt fixe pe toata perioada contractului, ceea ce constituie avantaje majore pentru românii care îsi fac planuri pe termen mai lung pentru îmbunătătirea confortului locativ”, a declarat Carmen Schuster, Vicepresedinte BCR Banca pentru Locuinte.

În sprijinul clientilor care doresc să investească pentru îmbunătătirea conditiilor locative, în cursul anului 2012, BCR Banca pentru Locuinte a redus comisionul de administrare a creditelor de la 0,15% la 0,05%, reflectat printr-o reducere substantiala a DAE pentru tipurile de contracte Locuinta Plus si Economii Plus.

În plus, clientii nu plătesc nici un comision la acordarea creditului, BCR Banca pentru Locuinte oferind numai produse cu 0 (zero) comision de analiză a creditului.

Astfel, prin BCR Banca pentru Locuinte, clientii pot accesa imediat un credit anticipat, in lei, cu destinatie locativă cu o dobândă fixă de 8% pe an, pe toata perioada până la transformarea acestuia într-un credit locativ, cu dobândă fixă de 5% sau 6% pe an.

Clientii care doresc să îsi cumpere o locuintă sau un teren, să îsi renoveze, să îsi modernizeze sau să îsi reabiliteze termic locuintele, au economisit suma minimă necesară pentru obtinerea unui credit locativ, dar nu au vechimea necesară pentru a ajunge la repartizarea contractelor de economisire-creditare, pot sa opteze pentru un credit intermediar – de asemenea în lei, tip punte, cu dobândă fixă de doar 7% pe an. Când clientul întruneste conditiile de vechime necesare repartizării contractului de economisire-creditare, creditul intermediar se transformă în credit locativ, cu dobândă fixă de 5% sau 6% pe an pe toată perioada contractului.

Românii continuă să economisească si să îsi planifice renovarea si modernizarea locuintelor

În contextul mentinerii unui mediu economic dificil, rezultatul pozitiv al BCR BpL subliniază potentialul sistemului de economisire-creditare pe piata românească si încrederea câstigată în rândul românilor. Conform statisticilor BCR BpL, fată de 23% în anul 2010 si de 36% în anul 2011, peste 40% dintre români au economisit în cursul anului 2012. Sumele medii economisite de români au crescut în ultimii ani, ajungând la cca. 116 EUR/lună în anul 2012, fată de 89 EUR/lună in anul 2011 si 85 EUR/lună în anul 2010.

Românii au continuat să îsi facă planuri pe termen lung pentru îmbunătătirea conditiilor locative, cca. 68% declarând că intentionează să investească în îmbunătătirea conditiilor locative în următorii 5 ani si cca. 38% declarând că au planuri de imbunatatiri locative în urmatoarele 12 luni.

Renovarea (33%) si planurile pentru izolare termică (24%) sunt primele optiuni pentru planurile urgente ale românilor, urmate de schimbarea instalatiilor sanitare / electrice (19%) si de instalarea unei centrale termice (14%). Aceste optiuni sunt preferate pentru aporturile lor la reducerea cheltuielilor cu întretinerea si cresterea calitătii vietii.

Clientii potentiali ai sistemului de economisire-creditare au perceput mai bine avantajele etapelor de creditare (credit usor de obtinut si de plătit, dobândă mică si fixă pe toata perioada creditului) – 38% în 2012 vs. 23% în 2011. Totusi, si interesul pentru avantajele etapei de economisire a înregistrat o usoară crestere – 21% în 2012 vs. 19% în 2011 – mai ales în ceea ce priveste flexibilitatea produselor si dobânda fixă.

Alte avantaje ale contractelor de economisire-creditare pentru domeniul locativ prin intermediul BCR Banca pentru Locuinte sunt prima garantată de stat acordată în perioada de economisire, care, pe perioada de economisire recomandată (5 ani), generează pentru clienti sume pe care nu le pot obtine din alt produs financiar de pe piată, dobânzile fixe oferite pentru toată durata contractului si, nu în ultimul rând, siguranta depunerilor – garantate de către Fondul de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar. Adiacent, sistemul încurajează economisirea, sprijină relansarea creditării precum si îmbunătătirea fondului locativ.

BCR Banca pentru Locuinte (BCR BpL), subsidiară a GRUPULUI BCR specializată în economisirea si creditarea domeniului locativ în sistem colectiv, a fost lansată în iulie 2008. Principalii actionari sunt Banca Comercială Română (BCR), România – actionar majoritar cu 80% din actiuni – si S Bausparkasse der oesterreichischen Sparkassen, bancă specializată în economisire-creditare a Grupului ERSTE, Austria  – 20% din actiuni.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Dina
Hey, that post laeves me feeling foolish. Kudos to you!
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar