transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 16-06-2024 4.6576 lei 4.9771 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 21-06-2013

Garanti Bank estimeaza o scadere in trepte a ratei dobanzii de politica monetara

Garanti Bank estimeaza o scadere in trepte a ratei dobanzii de politica monetara

O politică monetară mai relaxată ar avea un rol important în stimularea consumului intern și a investițiilor prin relansarea împrumuturilor, estimează Garanti Bank, una dintre cele mai dinamice și inovatoare bănci de pe piața locală, în Raportul Macroeconomic Trimestrial corespunzător trimestrului II al acestui an.

Banca estimează o scădere în trepte a ratei dobânzii de politică monetară, de 0,75% în acest an, până la 4,5%, și de 0,5% la începutul lui 2014, până la 4%. Totusi, revenirea presiunilor de depreciere asupra leului, cum s-a întâmplat la începutul lunii iunie, ar putea determina Banca Națională a României să amâne temporar relaxarea politicii monetare, pentru a proteja moneda națională.

„Condițiile actuale de piață, cu o continuă contracție a creditului, cer o finanțare mai ieftină. Dată fiind îmbunătățirea așteptărilor asupra inflației, BNR poate da o mână de ajutor cererii interne printr-o politică monetară mai relaxată”, spune Rozalia Pal, economist-șef al Garanti Bank.

Relaxarea politicii monetare este unul dintre puținii factori care ar putea duce la creșterea consumului intern. De asemenea, înregistrarea unor rezultate mai bune decât anul trecut în ceea ce privește producția agricolă contribuie pozitiv la creșterea prognozată de 1,7% a Produsului Intern Brut în 2013. Alți factori care ar putea stimula economia națională în ansamblu sunt privatizarea companiilor de stat, așa cum s-a agreat în acordul cu Fondul Monetar Internațional, îmbunătățirea ratei de absorbție a fondurilor europene și relansarea proiectelor de infrastructură.

Conform Raportului Macroeconomic citat, Garanti Bank estimează, de asemenea, că până la finalul acestui an cursul de schimb euro/leu se va stabiliza la aproximativ 4,35 și va ajunge la 4,25 în 2014, în condițiile unui mediu politic stabil.

Evoluția leului va fi strâns legată de apetitul investitorilor străini pentru titlurile de stat, dar și pentru companiile deținute de stat, incluse pe lista de privatizări, și, implicit, de succesul proiectelor de privatizare.

De asemenea, vulnerabilitatea țării față de evenimentele globale și regionale ar putea fi mitigată de creșterea credibilității reformelor structurale prin încheierea unui nou acord cu Fondul Monetar Internațional. Atractivitatea țării va crește odată ce rezultatele proiectelor structurale vor fi reflectate într-o activitate economică sporită.

În primul trimestru, Produsul Intern Brut real a fost peste așteptări, cu o rată de creștere trimestrială de 0,7%, respectiv de 2,2% față de primul trimestru din 2012.
 
Raportul Garanti Bank mai precizează că creșterea economică din primul trimestru a fost susținută exclusiv de către cererea externă. În ceea ce privește cererea internă, consumul a fost afectat în principal de scăderile în termeni reali ale salariilor în sectorul privat, iar investițiile au fost afectate de blocarea fondurilor europene. Totuși, Garanti Bank estimează că apetitul consumatorilor ar putea fi impulsionat printr-o finanțare mai ieftină în moneda locală și prin posibila apreciere a leului în a doua parte a anului.

La rândul lor, estimările în privința inflației s-au îmbunătățit. Garanti Bank estimează o rată a inflației de 3,5% pentru finalul anului 2013, ajungând astfel în intervalul de țintă al BNR. Se așteaptă pe de o parte scăderea prețurilor la alimente, ca urmare a recoltei mai bune din acest an, iar pe de altă parte menținerea presiunilor asupra prețurilor la energie, cu o creștere proiectată de 13,6% în decembrie 2013 față de anul trecut.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Channery
My porlbem was a wall until I read this, then I smashed it.
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar