transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 14-07-2024 4.5689 lei 4.9737 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 19-03-2014

Noua Casa - cum influenteaza noul program guvernamental Prima Casa mersul industriei imobiliare

Noua Casa - cum influenteaza noul program guvernamental Prima Casa mersul industriei imobiliare

Conform noului programul de guvernare al cabinetului Ponta III, proiectul “Prima Casă”, care se desfăsoară deja începând cu 2009, urmează să fie înlocuit cu “Noua Casă”, un proiect similar, dar prin care doritorii îsi vor putea cumpăra doar locuinte noi, cu credite garantate de stat în proportie de 50%.

Ce efecte va avea aceasta tranformare a programului “Prima Casă”  în “Noua casă” asupra industriei imobiliare? Specialistul Regatta Real Estate, Robert Teodorescu, Director al Departamentului Rezidential, a realizat o analiză. Iată care sunt, pe scurt, concluziile acesteia.

1. O crestere a numărului de tranzactii pentru imobilele noi

“În ceea ce priveste noua initiativă guvernamentală, preconizăm că aplicabilitatea programului Noua Casă va conduce la o crestere a numărului de tranzactii pentru imobilele noi, însotită, probabil, si de o scădere în paralel a preturilor pentru imobilele vechi, care anterior se dovedeau a fi mai compatibile cu programul Prima Casă”.

2. Va creste piata de terenuri

“În acelasi timp, ne asteptăm ca în acest context să reînceapă si achizitiile de terenuri, mai ales ales cele ieftine, din cartiere, iar sectorul constructiilor să fie stimulat si el prin proiecte imobiliare noi, destinate constructiei pe acele terenuri”.

3. Va reincepe creditarea

“Plecând de la faptul că programul Noua Casă, la fel ca si omologul său anterior, Prima Casă, se bazează în principal pe creditare, noi sperăm că o astfel de initiativă guvernamentală va conduce la o reconfigurare a relatiei cu băncile, care vor relua creditările către populatie. Pentru bunul mers al unui asemenea program, acest lucru este esential, având în vedere faptul că fără creditări, tranzactiile vor rămâne la stadiul actual”.

4. Vor scadea preturile imobilelor la vânzare, însă nu imediat

Conform programului de guvernare al Cabinetului Ponta III,  urmează ca  prin “Noua Casă” pretul de achizitie al locuintelor să fie cu mult diminuat, venind astfel în sprijinul familiilor tinere.

Conform specialistului Regatta, Robert Teodorescu, “pretul locuintelor urmează, într-adevăr, să scadă, însă acest lucru este valabil pentru blocurile care încep să se construiască acum, cu teren ieftin, mână de lucru ieftină si materiale ieftine, blocuri care, în momentul în care vor fi finalizate, vor putea fi vândute la preturi accesibile. Nu vorbim despre locuintele construite în perioada de vârf 2007-2008 si nevândute încă.

Alte două lucruri importante ce trebuie avute în vedere pentru buna functionare a programului “Noua Casă”, consideră Robert Teodorescu, sunt limita de vechime pentru locuintele cuprinse în acest program, precum si limita de pret. “Ca să se poată stimula constructia de locuinte, asa cum se doreste prin Noua Casă, cred că trebuie impus un prag-limită în vechimea caselor vândute prin acest program, declară Robert Teodorescu. Dacă se decide o limită de 5 până la 7 ani, consider că programul poate functiona. De asemenea, consider si că limita de pret ar trebui să urce până la 100.000 de euro si chiar peste, în cazul în care clientul este solvabil. De ce să impui o limită inferioară daca un client poate si este dispus să plătească mai mult? În experienta noastră, am întâlnit clienti care accesau credite de tip Prima Casă pentru case/vile, nu pentru apartamente. Ori a le găsi si a le propune o casa / vila în Bucuresti al cărei pret să se încadreze în limita de 70.000 de euro este destul de dificil”, conchide Robert Teodorescu, Directorul Departamentului Rezidential din cadrul Regatta Real Estate.

Cu 21 de ani de activitate pe piata imobiliară, Regatta Real Estate este cea mai importantă companie cu capital integral românesc din industria de real estate. Cele trei mari divizii ale companiei - imobiliare, consultantă financiară si property management - oferă, prin intermediul departamentelor specializate, consultantă si servicii imobiliare se acoperă toate sectoarele de profil.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar