transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar -- lei lei

 
A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

avocat Timisoara avocati

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Veggy.ro - vegan blog

Servicii curatenie Cluj

Transport caini Anglia

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
gazduit de www.simpliq.ro


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 03-05-2015

Rezultate financiare Banca Transilvania, trimestrul I, 2015 - profit in crestere cu 43,4%

Rezultate financiare Banca Transilvania, trimestrul I, 2015 - profit in crestere cu 43,4%

Banca Transilvania a înregistrat rezultate pozitive în primul trimestru al acestui an. Profitul brut în primele trei luni este de 177,19 milioane lei, în crestere cu 43,4% fată de trimestrul I 2014. La sfârsitul trimestrului I 2015, activele băncii totalizează 36.058 milioane lei, soldul creditelor este cu 1,7% mai mare decât era la finalul anului 2014, în conditiile continuării procesului de scoateri de credite în afara bilantului în trimestrul I 2015 (299 milioane lei), iar totalul resurselor atrase de Banca Transilvania de la clienti este cu 0,5% peste nivelul de la sfârsitul anului 2014.

În trimestrul I 2015 au fost acordate atât companiilor, cât si persoanelor fizice peste 30.500 de credite noi, adică peste 10.000 de credite pe lună, a căror valoare totală a fost de 1.889 milioane lei.

George Călinescu, CFO, Banca Transilvania, declară: „Ne bucurăm că în contextul alocării de resurse importante - umane si financiare - pentru finalizarea tranzactiei de achizitie a Volksbank România, Banca Transilvania a continuat sustinerea economiei românesti si initiativele de crestere a eficientei începute în ultima perioadă. Datorită focusului BT pe cross-selling si cresterii vânzării de produse          non-credit, veniturile medii înregistrate pe clientii activi au crescut în trimestrul I din 2015 cu aproape 30% fată de perioada similară a anului trecut fără a fi mărite costurile pentru clienti, în timp ce raportul cost/venit a scăzut cu 11% în aceeasi perioadă”.Trei factori au dus la cresterea veniturilor operationale BT în trimestrul I 2015: continuarea sustinerii economiei reale, dezvoltarea unor produse si servicii noi, respectiv concentrarea pe cresterea activitătii în toate ariile de interes pentru Banca Transilvania. Toate acestea au ajuns, la sfârsitul trimestrului I  2015, la 548,2 milioane lei, cu 29% mai mari fată de aceeasi perioadă a anului trecut, când erau de 424,7 milioane lei. Rezultatul pozitiv al băncii, înregistrat si în acest trimestru, a fost sprijinit în mod determinant de initiativele de eficientizare a activitătilor, respectiv de cele de control al costurilor, care au dus la o îmbunătătire a raportului cost/venit cu 11% fată de trimestrul I 2014, ajungând la 41,7% în trimestrul I 2015.

Numărul de clienti activi ai băncii - persoane fizice si companii – a crescut cu 7,4% fată de aceeasi perioadă a anului 2014, de la 1,78 milioane, la 1,91 milioane de clienti. Focusul Băncii Transilvania a fost atât clientii retail si IMM, precum si segmentele specializate. Numărul de operatiuni derulate prin conturi BT a crescut cu peste 12% fată de aceeasi perioadă a anului 2014, iar ritmul de crestere al  veniturilor din comisioane operationale a fost de peste 10%.

La finalul trimestrului I 2015, cota de piată a Băcii Transilvania privind volumul plătilor decontate prin sistemul SENT al Transfond a atins nivelul de 11,13%.

Banca Transilvania a încheiat trimestrul I 2015 cu un portofoliu de 2,36 milioane carduri, generând tranzactii cu 17,34% mai mari fată de perioada similară a anului precedent. Cota de piată a băncii privind volumul tranzactiilor este de 17,9%. În trimestrul I 2015 portofoliul de carduri de credit a crescut cu 3%. Trimestrul I 2015 a adus cresteri consistente pentru Banca Transilvania, pe domeniul retail fiind acordate credite în valoare de 586 milioane lei. În ceea ce priveste companiile, în primul trimestru 2015 banca a acordat aproximativ 5.100 de credite noi.

La 31.03.2015, soldul creditelor Bancii Transilvania era de 20.193 milioane lei, iar resursele atrase de la clienti au ajuns la 30.196 milioane lei, raportul credite – depozite fiind de 66,9%. Banca Transilvania continuă să aibă un excedent de lichiditate, cu un indicator de lichiditate imediată de 55,4%, sensibil mai bun decât media sistemului bancar.

In continuarea demersului început în trimestrul II 2014, în conformitate cu recomandarea BNR, Banca Transilvania a scos în afara bilantului creditele care aveau serviciul datoriei mai mare de 360 zile si erau integral acoperite cu ajustări de depreciere. Creditele scoase în afara bilantului în trimestrul I 2015 au fost de 299 milioane lei.

Banca Transilvania a păstrat în decursul ultimilor ani politica de creditare prudentă, punând accent pe dispersia riscurilor. Creditele neperformante, cu restante mai mari de 90 de zile, reprezintă 10,32% din totalul portofoliului de credite al Băncii Transilvania, la sfârsitul trimestrului I 2015. Urmărind păstrarea gradului de acoperire a creditelor neperformante cu provizioane, chiar si în conditiile în care o parte din creditele integral provizionate au fost scoase în afara bilantului, BT a înregistrat în trimestrul I  2015 cheltuieli nete cu provizioanele pentru active si angajamente de creditare de 142 milioane lei. Acoperirea creditelor neperformante cu provizioane aferente si garantii ipotecare reprezintă în continuare peste 122,7%, valoare păstrată pe parcursul ultimilor doi ani. Soldul total al provizioanelor este de 2.382 milioane lei, la data de 31.03.2015, reprezentând 11,8% din totalul creditelor.

Anul 2015 a confirmat trendul observat în 2014 cu privire la îmbunătătirea comportamentului de plată al clientilor retail si IMM. Efectul combinat dintre acesta si reducerea expunerilor neperformante istorice aferente  respectivilor clienti au dus la o scădere cu 4% a volumului restantelor de peste 90 zile pe segmentele mentionate.

Solvabilitatea băncii, luând în considerare profitul anului 2014 si trimestrului I 2015, este de 17,83%.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Sandra
Pin my tail and call me a doyenk, that really helped.
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar