transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 19-04-2024 4.6625 lei 4.9763 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 11-03-2014

UniCredit Tiriac Bank - profit net consolidat de 87,7 milioane lei in anul 2013

UniCredit Tiriac Bank - profit net consolidat de 87,7 milioane lei in anul 2013

UniCredit Tiriac Bank a inregistrat un profit net consolidat de 87,7 milioane lei dupa interesul minoritar, reflectand o evolutie financiara buna. Veniturile operationale consolidate s-au plasat la 1,5 miliarde lei (337,8 milioane euro) la sfarsitul anului 2013. Cheltuielile operationale au atins nivelul de 727 milioane lei (164,5 milioane euro), iar profitul operational a ajuns la 765,5 milioane lei (173,2 milioane euro). Provizioanele pentru credite au atins nivelul de 744 milioane lei (168,3 milioane euro).

Indicatorii financiari, calculati dupa interesul minoritar, releva o pozitie echilibrata, plasandu-se peste media sistemului bancar: rentabilitatea capitalurilor proprii (ROE) a atins 3,1%, in vreme ce rentabilitatea activelor (ROA) s-a plasat la 0,3%. Grija permanenta pentru un control eficient al costurilor a plasat raportul intre costuri si venituri la nivelul de 48,7% in decembrie 2013. Costul riscului pentru anul 2013 este de 4,4 puncte procentuale, in timp ce rata creditelor neperformante s-a plasat la 11,08%. Acoperirea cu provizioane a creditelor din bilant este de 10,15%, un nivel care acopera confortabil riscurile identificate si potentiale.

Volumul activelor a fost de 28,5 miliarde lei la finalul anului 2013.

Portofoliul de credite a ajuns la un volum de 18,8 miliarde lei (21 miliarde lei incluzand creditele externalizate), sustinut de cresterea cu 10,6% a finantarilor acordate IMM-urilor, de cresterea cu 18,4% a creditelor cu ipoteca acordate persoanelor fizice si de cresterea cu 3% a creditelor acordate companiilor de talie medie. Depozitele clientelei au ajuns la un volum total de 15,1 miliarde lei, evolutia fiind sustinuta de cresterea cu 13,8% a volumelor pe zona IMM in ultimul an, respectiv cu 18,5% pentru companiile de talie medie si cu 36,7% pentru persoanele fizice in acelasi interval. Volumul finantarilor externe atrase de UniCredit Tiriac Bank de la Grup si de la Institutiile Financiare Internationale a crescut cu aproximativ 9% in anul 2013 pana la nivelul de 1,9 miliarde euro.

Raportul dintre credite si depozite se plaseaza la nivelul de 124%, sustinand un nivel confortabil al lichiditatii.

UniCredit Tiriac Bank a incheiat anul 2013 cu un numar de 188 de sucursale, in timp ce numarul angajatilor pentru banca si UniCredit Consumer Financing a ajuns la 3.169. Obtinerea unei profitabilitati cat mai bune la nivelul sucursalelor si eficienta organizationala au continuat sa fie prioritare.

La inceputul lui ianuarie 2013, banca a achizitionat pachetul majoritar al UniCredit Consumer Financing, pastrand in continuare pachetul de 20% din actiunile UniCredit Leasing Corporation.
Proiectul de reorganizare a activitatii de leasing la nivel local, prin care s-a planificat transferul controlului asupra majoritatii entitatilor de leasing ce isi desfasoara activitatea in Romania de la Holding catre UniCredit Tiriac Bank SA a fost aprobat la inceputul anului 2014 urmand ca, odata finalizat, entitatile controlate fie direct, fie indirect sa fie incluse in perimetrul de consolidare in 2014.

„Anul 2013 a fost unul plin de evenimente notabile pentru UniCredit Tiriac Bank. Incepand cu emisiunea de obligatiuni, continuand cu achizitia si finalizarea cu succes a transferului business-ului RBS, UniCredit si-a urmat strategia de crestere sustenabila pe toate segmentele principale de activitate. In ceea ce priveste mediul economic din Romania, estimam o dinamica mai lenta a PIB in 2014 comparativ cu 2013, o activitate de creditare inca limitata si o profitabilitate a sistemului bancar in continuare sub presiune. In ciuda conjuncturii economice care se mentine dificila pentru sistemul bancar, UniCredit Tiriac Bank va continua sa se concentreze pe dezvoltarea prezentei sale in piata”, a spus CEO-ul UniCredit Tiriac Bank, Rasvan Radu.

In conformitate cu situatiile financiare individuale intocmite de UniCredit Tiriac la 31.12.2013, banca a  inregistrat venituri operationale totale de 1,384 miliarde lei (313,2 milioane euro), in crestere cu 10,8% fata de perioada similara a anului trecut. In acelasi timp, cheltuielile operationale au crescut cu 8,7%, pana la 689,1 milioane lei (155,9 milioane euro), iar profitul operational s-a plasat la 694,7 milioane lei (157,2 milioane euro), in urcare cu 13% fata de anul precedent. Profitul net al bancii a atins nivelul de 75,1 milioane lei, in scadere fata de finalul anului 2012.


Raportul intre costuri si venituri s-a imbunatatit, scazand cu aproximativ un punct procentual, pana la 49,8%, semnificativ sub valoarea estimata a indicatorului pentru sistemul bancar de 56,7%.
 

Activele totale ale bancii s-au plasat la nivelul de 27,5 miliarde lei (6,1 miliarde euro) in crestere cu 9,6% fata de decembrie 2012, fata de o scadere de aproximativ 1% la nivelul sistemului bancar.
 

Volumul creditelor a ajuns la 17,6 miliarde lei (3,9 miliarde euro), in usoara crestere, cu 1,8% fata de finalul anului trecut, fata de o scadere de aproximativ 3,3% pentru sistemul bancar. Depozitele clientilor au atins nivelul de 15,2 miliarde lei (3,4 miliarde euro) in crestere cu aproximativ 10% fata de perioada similara a anului trecut, fata de o crestere cu 9,3% pentru sistemul bancar.
 

Raportul intre creditele si depozitele bancii a avut o evolutie favorabila, scazand cu 9 puncte procentuale, pana la 116% fata de perioada similara a anului trecut, cand a fost 125%. Rata solvabilitatii s-a situat la 13,3% la finalul anului 2013, fara a include profitul perioadei, oferind o baza solida pentru trecerea la standardele Basel III.

UniCredit Tiriac Bank este parte a grupului UniCredit, banca europeana de top cu prezenta cea mai extinsa din Europa Centrala si de Est. In Romania, UniCredit Tiriac Bank este una dintre principalele institutii financiare, oferind servicii si produse de inalta calitate pentru cei aproximativ 600.000 de clienti activi, prin intermediul a 188 sucursale. Banca isi propune sa mentina permanent clientul in centrul activitatilor sale, sa fie un partener cu care se lucreaza usor si sa fie o parte activa a comunitatilor in care isi desfasoara activitatea.

Grupul UniCredit este prezent pe piata din Romania si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar