transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar -- lei lei

 
A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

avocat Timisoara avocati

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Veggy.ro - vegan blog

Servicii curatenie Cluj

Transport caini Anglia

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
gazduit de www.simpliq.ro


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 13-05-2015

UniCredit Tiriac Bank a obtinut un profit net de 52,8 milioane lei in primul trimestru al anului 2015

UniCredit Tiriac Bank a obtinut un profit net de 52,8 milioane lei in primul trimestru al anului 2015

In primul trimestru al anului 2015 UniCredit Tiriac Bank a inregistrat un profit net consolidat de 52,8 milioane lei (11,9 milioane euro) inainte de interesul minoritar. Veniturile consolidate s-au ridicat in perioada raportata la 372,9 milioane lei (83,8 milioane euro). Cheltuielile operationale au ajuns la 196,2 milioane lei (44,1 milioane euro).

Banca si-a mentinut abordarea prudenta cu privire la risc, inregistrand provizioane aferente riscului de credit in valoare de 111,7 milioane lei. Rentabilitatea anualizata a capitalurilor proprii (ROE) este de 6,8%, iar rentabilitatea activelor (ROA) de 0,7%. Raportul dintre costuri si venituri este de 52,6%.

Volumul activelor a atins 30,8 miliarde lei (7 miliarde euro) la sfarsitul lui martie 2015. Expunerea bilantiera a portofoliului de credite este de 22,6 miliarde lei (23,6 miliarde incluzand credite externalizate). Depozitele atrase de la clientela s-au plasat la 14 milioane de lei, in scadere cu 11,6%.Rata de solvabilitate individuala la februarie 2015 este de 14,92%, confortabil fata de nivelul minim reglementat. Rata de acoperire cu provizioane a creditelor din bilant s-a plasat la 10%, in vreme ce costul riscului anualizat a fost de 220pp in martie 2015. Rata creditelor neperformante (credite cu intarzieri la plata de peste 90 de zile si credite in cazul carora s-a deschis actiune juridica) este de 12,48%.

"Continuam sa ne consolidam pozitia de grup bancar de top pe piata locala, acordand atentie tuturor segmentelor noastre de clienti si adaptandu-ne intr-o maniera proactiva oferta de produse si servicii pentru a le raspunde cat mai bine nevoilor si asteptarilor. 2015 a demarat bine, iar rezultatele pentru primul trimestru dovedesc faptul ca UniCredit conduce un business sustenabil in Romania si se implica activ in finantarea economiei, atat prin colaborarea cu companii mari sau IMM-uri, cat si raspunzand nevoilor bancare ale persoanelor fizice. Evolutia segmentului nostru de fonduri europene confirma implicarea UniCredit Tiriac Bank in sustinerea acestui sector strategic al economiei romanesti.” a declarat Rasvan Radu, Country Chairman al UniCredit in Romania si CEO UniCredit Tiriac Bank.

Segmentul de fonduri europene a afisat in primul trimestru o evolutie puternica, in conditiile in care nivelul soldului mediu al utilizarilor creditelor de catre beneficiarii de fonduri europene a crescut cu 21% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Din totalul finantarilor acordate de UniCredit Tiriac Bank segmentului sau de fonduri europene, aproximativ o treime o reprezinta finantarile in domeniul agricol. Pana la data de 31 martie 2015, prin implementarea acordului de garantare semnat intre banca si Fondul European de Investitii pentru Initiativa Jeremie, un numar de peste 300 de IMM-uri au primit finantari bancare care au depasit pragul de 80 de milioane de euro, volum dublu fata de cel inregistrat la 31 martie 2014.

Individual, UniCredit Tiriac Bank a inregistrat in trimestrul intai al anului 2015 venituri operationale de 305,8 milioane lei, in scadere cu 9,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut, determinata in principal de scaderea veniturilor din dobanzi. Cheltuielile operationale aferente aceleiasi perioade au fost de 167,7 milioane de lei, in usoara scadere fata de rezultatul pe anul trecut, conducand la un raport cost-venituri de 54,8%, in crestere cu 5,3pp fata de rezultatul aferent anului trecut. Banca a incheiat perioada cu un profit net de 37,3 milioane de lei, in scadere cu 41,6% fata de primul trimestru al anului 2014. Costul riscului anualizat este de 219pp, provizioanele reprezinta 10,14% iar rata creditelor neperformante (credite cu intarzieri la plata de peste 90 de zile si credite in cazul carora s-a deschis actiune juridica) este de 12,33%.

Volumul activelor raportat la martie 2015 este de 27,1 miliarde lei, cu 5,5% mai putin decat la finalul anului 2015. Valoarea bruta a portofoliului de credite a atins 18,6 miliarde lei, in scadere cu 1,6% fata de finalul anului, in vreme ce depozitele reprezinta 14,2 miliarde lei, in scadere cu 12,4% comparativ cu decembrie 2014. Raportul credite-depozite calculat individual pentru banca a fost de 130,8% la sfarsitul lui martie 2015.

Incepand cu aprilie 2014, banca raporteaza rezultatele consolidate incluzand UniCredit Leasing Corporation IFN S.A. (companie de leasing financiar, care furnizeaza servicii catre clienti persoane juridice si persoane fizice) si UniCredit Leasing Romania S.A. Banca controleaza un pachet majoritar de 99,90% din UniCredit Leasing Corporation IFN S.A. si respectiv 99.99% din UniCredit Leasing Romania S.A.

UniCredit a incheiat primul trimestru cu un numar de 183 de sucursale, iar numarul angajatilor a ajuns la 3.337 in Romania.

Situatiile financiare consolidate valabile in martie 2015 au fost pregatite in conformitate cu standardele IFRS promovate de Uniunea Europeana.

UniCredit Tiriac Bank este parte a UniCredit, grupul financiar european cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrala si de Est. In Romania, UniCredit Tiriac Bank este una dintre principalele institutii financiare, oferind servicii si produse de inalta calitate pentru toate categoriile de clienti. Banca isi propune sa mentina permanent clientul in centrul activitatilor sale, sa fie un partener cu care se lucreaza usor si sa fie o parte activa a comunitatilor in care isi desfasoara activitatea.

Grupul UniCredit este prezent pe piata din Romania prin intermediul urmatoarelor companii: UniCredit Tiriac Bank, UniCredit Consumer Financing (UCFIN), UniCredit Leasing Corporation (UCLC), UniCredit Insurance Broker, Unicredit Leasing Fleet Management, UCTAM, Pioneer Asset Management si UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar