transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 21-06-2024 4.6403 lei 4.977 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 28-01-2014

Visa Romania: Tranzactiile cu carduri Visa la comercianti au crescut de 7 ori mai rapid decat retragerile de numerar in 2013

Visa Romania: Tranzactiile cu carduri Visa la comercianti au crescut de 7 ori mai rapid decat retragerile de numerar in 2013

Numărul tranzactiilor realizate cu carduri Visa emise în România direct la comercianti a crescut cu 20,7% în anul financiar 2013, de sapte ori mai rapid decât numărul retragerilor de numerar (3%), ceea ce arată că înlocuirea plătilor în numerar cu cele prin card se accelerează, potrivit rezultatelor anuale pentru România raportate de Visa Europe.

Numărul tranzactiilor cu carduri Visa la comercianti (atât la POS, cât si online) reprezintă 45% din totalul tranzactiilor cu carduri Visa.

Cheltuielile efectuate la comercianti pe carduri Visa emise în România au crescut cu 16,2%, în timp ce totalul sumelor cheltuite a crescut cu 10,7% (la 19,3 miliarde euro), ceea ce arată că înlocuirea plătilor în numerar cu cele prin card se accelerează în portofoliul Visa.

Valoarea medie a tranzactiilor la comercianti a scăzut cu 3,7%, atingând pragul de 35 euro, ceea ce demonstrează că românii îsi folosesc cardurile Visa pentru a face plăti frecvente si de valoare mai mică direct la comercianti. Comparativ, valoarea medie a tranzactiei cu cardul la comercianti în Europa este de 48,8 euro.

În 2013, portofoliul de carduri Visa emise în România a rămas stabil, la 7,15 milioane de carduri.

Segmentul cardurilor emise pentru companii a înregistrat pentru al treilea an consecutiv o crestere de două cifre a tuturor indicatorilor. Astfel, s-au emis mai multe carduri Visa pentru companii (+13,9%), care au fost folosite pentru a realiza cheltuieli mai mari per total (+17,2%, la 4,24 miliarde euro) si tranzactii mai multe la comercianti (+20,8%). Un sfert (25%) din totalul cheltuielilor efectuate la comercianti cu carduri Visa se realizează pe cardurile pentru companii.Cardurile de debit, principalul segment al portofoliului detinut de Visa Europe în România, au înregistrat o evolutie bună în 2013, confirmând faptul că posesorii de carduri îsi folosesc mai des cardurile pentru a plăti direct la comercianti, fără costuri suplimentare. Numărul tranzactiilor efectuate cu carduri de debit Visa la comercianti (POS si online) s-a majorat cu 20,7% în 2013, în timp ce valoarea medie a plătilor realizate direct la comercianti a scăzut cu 3,5%. Totodată, valoarea plătilor la comercianti cu carduri de debit a avansat cu 16,4%.

De asemenea, cardurile de credit au înregistrat o evolutie solidă, întrucât numărul total al tranzactiilor efectuate direct la comercianti a urcat cu 20,5%, iar sumele cheltuite au crescut cu 13,4%. Datele Visa Europe arată că românii folosesc tot mai des cardurile de credit pentru articole cu valoare mai mică, valoarea medie a plătilor realizate cu aceste carduri la comercianti scăzând cu 5,9%.

Cătălin Cretu, director regional pentru România si Croatia al Visa Europe, a declarat: "Comportamentul consumatorilor din România se schimbă rapid, iar acest lucru se reflectă în gradul tot mai ridicat de utilizare a cardurilor la comercianti. Astfel, 45% din totalul tranzactiilor pe carduri Visa au loc direct la comercianti si ne îndreptăm rapid spre pragul la care una din două tranzactii cu un card Visa să fie efectuată direct la comercianti în cazul portofoliului Visa. În anul financiar 2013, s-au realizat aproximativ 628.000 de tranzactii cu carduri Visa în fiecare zi, cu 60.000 mai multe tranzactii pe zi fată de 2012.

Obiectivul nostru a fost dintotdeauna înlocuirea plătilor în numerar cu cele prin card si avem numeroase initiative în această directie. Am înregistrat un progres considerabil în privinta promovării utilizării cardurilor pentru plăti în sectorul public prin campania noastră traditională privind plata taxelor si impozitelor locale cu cardul si, în plus, în prezent sustinem puternic utilizarea plătilor cu cardul pentru  îmbunătătirea situatiei financiare a IMM-urilor în contextul unui mediu economic încă dificil".

Visa Europe a continuat în 2013 să promoveze plătile electronice si a extins reteaua de acceptare din România, concentrându-se atât pe IMM-uri si pe comerciantii online, cât si pe sectorul public.

Pentru al treilea an consecutiv, veniturile Visa Europe s-au situat peste pragul de 1 miliard de euro (1,2 miliarde euro), o performantă solidă în contextul economic actual. Un procent tot mai mare al veniturilor Visa Europe este generat de produsele si serviciile nou lansate: contactless a devenit o tehnologie de masă cu o crestere remarcabilă, plătile mobile sunt acum o realitate, comertul electronic creste rapid în Europa, iar portofelul electronic V.me by Visa este deja activ pe patru piete europene.

Visa Europe a înregistrat un profit înainte de impozitare de 264 milioane euro, în timp ce capitalul si rezervele au depăsit 1 miliard de euro.

În Europa, totalul sumelor cheltuite de posesorii de carduri a ajuns la 2.000 miliarde de euro, în conditiile în care  cheltuielile efectuate direct la POS au urcat cu 8,5%, la 1.400 miliarde euro.


În pofida contextului economic, cheltuielile anuale efectuate la comercianti cu carduri de debit Visa au depăsit 1.000 miliarde de euro (1.100 miliarde de euro cheltuiti prin intermediul a 334 milioane de carduri de debit), înregistrând o crestere anuală de 8,8%. Progrese s-au înregistrat si pe alte segmente de bază din portofoliul Visa Europe, de exemplu cheltuielile efectuate pe carduri pentru companii au crescut cu 16,3%.

În prezent, Visa Europe reprezintă 15,4% din cheltuielile de consum în Europa – 1€ din fiecare 6,50€ cheltuiti în Europa este pe un card Visa -, pondere aproape triplă fată de anul 2000, când compania reprezenta 5,6% din cheltuielile de consum.

Nicolas Huss, directorul general al Visa Europe, a declarat: "M-am alăturat unei companii de mare succes. Actionăm pe o scară uriasă – numărul cardurilor Visa este egal cu numărul locuitorilor din Europa (500 de milioane) si 1 euro din fiecare 6,50 euro cheltuiti în Europa este pe un card Visa. Aceasta este o platformă excelentă pe care putem să construim si avem patru priorităti pentru viitor. Vom creste amploarea noii generatii de solutii de plată pentru a avansa în acelasi ritm rapid al adoptării noilor tehnologii si, în special, al extinderii comertului mobil si online. Ne vom concentra cu atentie pe partea comercială pentru a opera o companie mai flexibilă, mai agilă. Vom colabora constructiv cu autoritătile de reglementare pentru a ajunge la solutii reciproc avantajoase. si vom fi mai flexibili în activitatea pe care o desfăsurăm pentru a răspunde nevoilor clientilor si partenerilor nostri din Europa.

În calitate de organizatie formată din membri si axată pe solutii europene care să servească interesele tuturor participantilor implicati în sistemul cu patru părti pe care îl promovăm, succesul nostru continuu este în avantajul economiei europene deoarece plătile electronice sustin comertul, înlocuiesc numerarul ineficient si costisitor si combat economia subterană. Acest lucru este benefic pentru bănci, emitenti si entităti acceptatoare, deoarece noi investim în numele lor pentru a aduce inovatii în domeniul plătilor. Este benefic pentru comercianti si companii deoarece le permite să îsi desfăsoare activitatea mai rapid, mai sigur si mai usor, prin orice canal. si este benefic pentru consumatori deoarece le permite să facă plăti cu usurintă, încredere si în sigurantă".

Visa Europe a investit în 2013 peste 300 milioane de euro în tehnologii noi de plată, construind o platformă de plăti europeană solidă si sigură, cu ajutorul căreia să poată furniza noua generatie de tehnologii de plată.

Plătile contactless au depăsit momentul de cotitură pe multe piete si cresc într-un ritm vertiginos în Europa, numărul tărilor în care este disponibilă această tehnologie dublându-se fată de anul anterior (25 de piete). Numărul cardurilor contactless a crescut cu 53%, în timp ce numărul tranzactiilor aproape s-a triplat, iar cel al terminalelor de plată aproape s-a dublat. În acelasi timp, în Europa există 62 de proiecte de plăti contactless cu telefonul mobil, active sau angajate.

Comertul electronic si-a continuat cresterea la o viteză remarcabilă în 2013, înregistrând un avans de 20% fată de anul precedent, la 239 miliarde euro. În plus, comertul electronic reprezintă 23% din volumele totale procesate de Visa. Această evolutie coincide cu lansarea V.me by Visa de către Visa Europe, primul serviciu de portofel digital paneuropean oferit de bănci si institutii financiare, initial în patru tări – Franta, Spania, Polonia si Marea Britanie.

Visa Europe este o companie de tehnologii de plată detinută si operată de băncile membre si alti furnizori de servicii de plăti din 37 de tări din Europa.

Visa Europe actionează în avangarda tehnologiei pentru a crea servicii si infrastructură care să permită milioanelor de consumatori, companii si guverne din Europa să facă plăti electronice. Membrii săi sunt responsabili de emiterea cardurilor, înscrierea comerciantilor si stabilirea comisioanelor pentru posesorii de carduri si comercianti.

Visa Europe operează un model de afaceri cu volum mare si costuri reduse care oferă servicii membrilor săi. Surplusul obtinut este reinvestit în afacere si folosit la îmbunătătirea capitalului si rezervelor.

În Europa, există 500 milioane de carduri Visa si 1 € din fiecare 6,5 € cheltuiti este pe un card Visa. În anul financiar încheiat în septembrie 2013, sumele totale cheltuite pe carduri Visa au însumat 2.000 miliarde de euro, în timp ce cheltuielile efectuate la POS au crescut cu 8,5%, la 1.400 miliarde de euro. Cheltuielile online efectuate cu carduri Visa au continuat să crească (+20% fată de anul anterior) si s-au situat la 240 miliarde de euro.

Începând cu anul 2004, Visa Europe, fondată în Marea Britanie, a devenit independentă de Visa Inc., cu licentă exclusivă, irevocabilă si perpetuă în Europa. Ambele companii actionează în parteneriat pentru a facilita plătile cu Visa la nivel global. Fiind un sistem de plată european, Visa Europe are capacitatea de a răspunde rapid la cerintele specifice ale pietei băncilor europene si ale clientilor acestora – posesori de carduri si comercianti – si de a îndeplini obiectivul Comisiei Europene de a crea o adevărată piată internă de plăti.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar