transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 22-05-2024 4.5756 lei 4.9746 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 28-07-2011

Aditivii pentru beton de la BASF, folositi la Pasajul Basarab

Aditivii pentru beton de la BASF, folositi la Pasajul Basarab Cristalele X-Seed, una dintre cele mai recente inovaţii BASF în domeniul aditivilor pentru beton, accelerează producţia şi cresc rezistenţa şi durabilitatea elementelor prefabricate din beton folosite la structura diferitelor construcţii, cum ar fi grinzile de cale ferată, grinzile pentru poduri sau tuburile de canalizare. Noul aditiv reduce necesarul de energie consumată în timpul procesului de fabricaţie şi emisiile de carbon pe care le generează în mod obişnuit clincherul de ciment.

„Aditivii BASF au fost aleşi pentru realizarea structurilor din beton care se regăsesc în construcţii importante, precum turnul The Shard din Londra, Burj Khalifa din Dubai sau Pasajul Basarab”, explică Mădălina Teodorescu, Country Manager Divizia Aditivi pentru Betoane din cadrul BASF SRL. “În cazul Pasajului Basarab, o serie de mici elemente prefabricate din beton s-au turnat în plină iarnă, la temperaturi foarte scăzute. Utilizând aditivul X-Seed, s-a atins şi menţinut un ritm de turnare şi decofrare care să asigure utilizarea optimă a cofrajelor. Constructorul trebuia să respecte termenele de livrare, lucru deloc simplu de realizat în condiţiile în care cofrajele se aflau direct pe şantier, iar betonul s-a livrat cu cifa.”

În mod uzual, pentru accelerarea procesului de întărire a betonului, se utilizează tratamentul termic cu aburi. Această tehnologie tradiţională consumă însă o cantitate foarte mare de energie şi poate duce la şocuri termice interne care generează microfisuri, decolorări şi formarea unor suprafeţe rugoase a elementului de beton.

Prin X-Seed, este de fapt adăugat în beton un element deja prezent - CSH (calcium silicate hydrate) - sub formă de cristale sintetice în suspensie lichidă, cu diametrul de numai câţiva nanometri.
Aceste cristale, care acţionează ca o serie de “seminţe germinate”, se dezvoltă rapid şi independent, iniţiind şi accelerând procesul natural de hidratare şi de întărire a betonului.

Datorită dimensiunilor nanometrice ale cristalelor X-Seed, în aceeaşi masă de pastă de ciment, pot fi “cazate” şi distribuite uniform mai multe particule de cristalizare, care se interconectează, formând o pastă de ciment cu o structură mai compactă, cu efect pozitiv asupra durabilităţii.

“X-Seed este un accelerator de ultimă oră, care permite întărirea betonului într-un timp scurt şi la temperaturi mai joase, consumul de energie fiind astfel redus considerabil”, adaugă Mădălina Teodorescu. “Sunt vizate mai ales elementele prefabricate folosite în infrastructură, unde dezvoltarea rapidă a rezistenţelor iniţiale este unul dintre factorii importanţi care reduc durata de execuţie a lucrărilor. Concluziile testelor de coroziune realizate de Eduardo Torroja Institute of Construction Science arată că, la betonul preparat cu X-Seed, viteza de propagare a fenomenului de coroziune este mai mică cu 90% faţă de betonul martor.”

Când X-Seed a fost lansat pe piaţă, sub forma unui aditiv lichid utilizat prin simpla introducere în mixerul de beton, împreună cu celelalte ingrediente, potenţialul său enorm a devenit vizibil. Avantajele folosirii X-Seed sunt numeroase: betonul turnat în cofraje îşi dezvoltă rapid rezistenţele, astfel că poate fi decofrat după numai 6 ore, faţă de 12 ore, cât este durata obişnuită de întărire. De asemenea, în cazul betonului fără aditivul X-Seed, formarea cristalelor CSH pe suprafaţa granulelor de ciment se produce foarte lent, în timp ce cu X-Seed, cristalele încep să crească imediat, fiind distribuite uniform în spaţiile goale dintre granule.

X-Seed este un accelerator de întărire care nu numai că permite ca elementele din beton prefabricat să fie produse într-un timp mai scurt şi să aibă o calitate mai bună, dar reuşeşte şi să reducă consumul de energie şi de emisii asociate de dioxid de carbon, responsabile pentru producerea efectului de seră.

BASF este lider mondial în domeniul chimic: "The Chemical Company". Portofoliul său cuprinde o gamă largă de produse, de la substanţe chimice de bază, produse pentru industria materialelor plastice, produse de performanţă, până la produse chimice pentru agricultură, produse de sinteză fină, precum şi petrol şi gaze..


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar