transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 29-03-2024 4.6085 lei 4.973 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 04-09-2014

Alegerea unei centrale termice - analiza Ariston

Alegerea unei centrale termice - analiza Ariston

Eliminarea subventiilor, facturile tot mai mari si dorinta de confort vor determina si în această toamnă tot mai multi români să renunte la CET-uri în favoarea unui sistem propriu de încălzire, potrivit Ariston Thermo România, liderul pietei locale de centrale termice de apartament. Astfel, cea mai mare parte a celor care optează pentru încălzirea individuală aleg centralele termice de apartament, mai ales în conditiile unor economii de până la 25%. 

“Datele noastre arată că circa 65% din achizitiile de centrale termice realizate pe plan local sunt făcute de familiile care au renuntat la sistemul centralizat, acestea dorindu-si în primul rând reducerea costurilor lunare si sporirea confortului”, a declarat Cătălin Drăguleanu, Country Manager Ariston Thermo România.

Potrivit afirmatiilor sale, în acest moment, românii pot economisi, în medie, peste 20% din valoarea facturii lunare prin instalarea unei centrale termice de apartament pe gaz. Astfel, dacă producerea unei gigacalorii cu o centrală termică pe gaz are un cost de cca. 175 lei, în cazul CET-urilor media natională arată că pretul facuturat populatiei pentru o Gcal este de 227 lei.

Pretul de 227 lei este pretul de facturare mediu la nivel national al unei Gcal produse de sistemul centralizat de încălzire, însă acesta diferă foarte mult de pretul de productie, care este mai ridicat. În ceea ce priveste pretul de productie al unei Gcal, acesta este, în medie la nivel national, de 328 lei, însă, în functie de judet, este cuprins între 515 lei (Buzău, CET R.A.M. Buzău) si 251 lei (Mehedinti – CET R. A. A. N. Dr.Tr. Severin).

Diferenta dintre pretul de productie si cel facturat se explică prin materia primă utilizată, cât si prin gradul de uzură al centralei si numărul de abonati rămasi conectati în retea.  De asemenea, această diferentă este stabilită la nivel local si suportată prin decizia Primăriilor.

În acest moment, costul unei Gcal produse de o centrală termică pe gaz este mult mai mic si decât al unei Gcal produse de o centrală termică electrică, care în acest caz ajunge la aprox. 553 lei.

“Desigur, situatia diferă de la judet, la judet. Astfel, pentru locuitorii din Constanta, Harghita, Arad, Iasi, Timis, Galati sau Prahova, unde pretul de facturare al unei Gcal depăseste 230 de lei, producerea încălzirii si apei calde cu centrală termică individuală pe gaz aduce o reducere substantială de cost în comparatie cu cea furnizată de către sistemul centralizat”, a mai spus Cătălin Drăguleanu.

Când vine vorba de alegerea centralei termice, studiile Ariston arată că, în 41% dintre cazuri, principalul criteriu este eficienta si randamentul urmat apoi, în 25% dintre cazuri, de pret. Pentru 21% dintre clienti, marca este foarte importantă la realizarea achizitiei, în timp ce pentru 7% sunt perioada de garantie si cea de post-garantie.

Chiar dacă studiile arată astfel, specialistii Ariston consideră că cel mai important criteriu de care românii ar trebui să tină cont este evaluarea atentă a necesitătilor, dar si a  caracteristicilor tehnice oferite de produsul pe care si-l doresc.

„Înainte de achizitie ar trebui să se facă o analiză a necesarului de încălzire a locuintiei tinând cont de gradul de izolare, suprafata si volumul spatiului ce urmează a fi încălzit, de numărul de consumatori de apă caldă menajeră si numărul de băi si bucătării. Astfel poate fi determinată puterea centralei termice, acest lucru fiind foarte important deoarece, pe termen lung, este evitat riscul neplăcerilor apărute ca urmare a unei cantităti prea mici de apă furnizată comparativ cu nevoile familiei. Asadar, puterea termică a centralei ar trebui să fie direct proportională cu dimensiunea spatiului si cu numărul de consumatori de apă caldă menajeră ”, a mai adăugat Cătălin Drăguleanu.

Randamentul si eficienta ar trebuie să fie cele mai importante criterii care să stea la baza procesului de cumpărare deoarece, cu cât acestea sunt mai ridicate, cu atât costurile vor fi mai mici.

„Acesta este si motivul pentru care tot mai multi români optează pentru centralele termice în condensare, tehnologie ce aduce un randament mult mai ridicat – de până la 108% - si asigură o reducere a consumului de gaz cu până la 35%”, a afirmat reprezentantul companiei. Acesta a subliniat, de asemenea, că centralele termice în condensare sunt conforme cu normativele Erp (directive apărute ca urmarea obiectivelor UE privind protectia si respectul fată de mediu) ce vor intra în vigoare la nivel european începând cu septembrie 2015. 

Siguranta în exploatare este un alt aspect deosebit de important care trebuie luat în calcul la achizitionarea unei centrale termice. Evacuarea corespunzătoare a gazelor arse sau protectia la înghet si la lipsa apei din instalatie sunt printre elementele care asigură o sigurantă sporită. În acest sens, este recomandat să nu se opteze pentru produse ale căror functii nu sunt atent studiate si care pot aduce probleme pe termen lung.

Sistemul de informare si de diagnoză al centralei termice trebuie, de asemenea, luat în considerare. Specialistii Ariston recomandă, astfel, o centrală care să aibă integrat un sistem de informare si de diagnoză printr-un display electronic ce face posibilă verificarea constantă a stării de functionare. Acesta asigură detectarea din timp a celei mai mici probleme, fiind foarte util si în cazul reviziilor periodice. Noile game de centrale termice pot oferi informatii complete, în timp real, despre starea centralei, a instalatiei,  folsind un afisaj generos, cu text în limba română, cu posibilităti multiple de programare.

Perioada de garantie este indicat să se afle, de asemenea, pe lista de criterii pentru achizitie. Cum durata de viata a unei centrale termice este de cca. 10 ani, este important ca atât service-ul în garantie, cât si cel de post-garantie, să fie asigurate de către firme specializate.

„Importanta pe care initial românii o acordau garantiei si post-garantiei tinde să crească în ultima perioadă. Astfel, piata tinde să se maturizeze iar cumpărătorii sunt din ce în ce mai informati si, fiind vorba de un produs tehnic de folosintă îndelungată, înteleg importanta acestor servicii”, a mai adăugat Cătălin Drăguleanu.

Acesta a subliniat că, pentru a veni în sprijinul clientilor, Ariston Thermo România a lansat o campanie de extindere a perioadei de garantie de la 3 la 5 ani pentru o parte dintre centralele noii game.  În plus, Ariston a dezvoltat o retea de peste 200 de Centre de Asistentă Tehnică, la nivelul întregii tări, care asigură interventii si livrează piese de schimb în cel mai scurt timp posibil.

Ariston Thermo România este filiala locală a companiei italiene Ariston Thermo Group, unul dintre cei mai importanti jucători internationali în productia si furnizarea unei game complete de echipamente si servicii destinate încălzirii si producerii de apă caldă menajeră.

Portofoliul de produse Ariston Thermo Romania este compus din centrale termice murale si de pardoseală, conventionale si în condensare sub brandurile Ariston, Chaffoteaux si Rendamax, boilere electrice si indirecte, instanturi pe gaz, aparate de aer conditionat, pompe de căldură si panouri solare.

Ariston Thermo Group a înregistrat în 2013 vânzări totale de 1,33  miliarde de euro si a vândut 7,2 milioane de produse în peste 150 de tări. Compania are în total 6.600 de angajati în cele 45 de companii si 7 reprezentante aflate în 31 de tări.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Sabrina
Thanks, Bruce, and no worries. I'm foatunrte that my ongoing philosophical conversations with conversation partners help me to practice direct speech. Hadot, in a different context, has a wonderful expression. He says that Plotinus urges a conversion of attitude. Learning to speak directly and plainly seeks also to effect a conversion of attitude.
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar