transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 15-06-2024 4.6576 lei 4.9771 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 13-05-2012

Cat cheltuie romanii pentru pavarea curtilor si ce culori prefera

Cat cheltuie romanii pentru pavarea curtilor si ce culori prefera În ultimii 10 ani, 80% dintre românii care şi-au amenajat curtea au optat pentru folosirea pavelelor, adaptându-se astfel la tendinţele vestice în acest sens, unde acestea sunt folosite de peste 50 de ani. În acest moment un român cheltuie între 25 şi 35 de euro pe mp pentru efectuarea unei lucrări complete, potrivit estimărilor Symmetrica, unul dintre principalii jucători ai pieţei locale de pavele şi borduri vibropresate.

“Suprafaţa medie pavată a unei curţi este cuprinsă între 100 şi 200 de metri pătraţi, iar costul pe metrul pătrat include atât pavelele şi bordurile, cât şi terasamentele şi materialele auxiliare”, a declarat Sebastian Bobu, Director Executiv al Symmetrica.

Potrivit datelor companiei, pavelele sunt folosite în România la scară largă începând cu anul 2000, decalajul comparativ cu ţările vestice fiind foarte mare. Astfel, în Italia, Germania sau Danemarca, astfel de produse sunt montate încă din urmă cu 50 de ani.

În ceea ce priveşte profilul cumpărătorului de pavele pe piaţa din România, analizele Symmetrica arată că decizia de cumpărare este luată, în peste 70% dintre cazuri, de către femei cu vârste cuprinse între 25 şi 35 de ani, cu venituri medii şi mari.

„O altă categorie de cumpărători sunt persoanele care locuiesc şi lucrează în străinatate, dar care au o locuinţă şi în România. Acestea apreciază acest tip de produs şi fac comenzi din timpul iernii, dorind ca lucrările să aibă loc în luna august când vin în concedii”, a mai adăugat Sebastian Bobu.  

Decizia de achiziţie este luată pe criteriu estetic, forma şi culoarea fiind cele mai importante aspecte.
Astfel, nuanţele simple de roşu sau maro reprezintă circa 70% din vânzările de pavele către end-useri, în timp ce amestecurile de mai multe culori însumează un procent de 30%. În ceea ce priveşte formele, cele cu laturi drepte, dreptunghiulare sunt alese cel mai des.

Conform datelor Symmetrica, pentru a lua o decizie românii se informează de cele mai multe ori din cataloagele producătorilor, dar şi din showroom-urile acestora, ţinând în acelaşi timp cont de ideile de amenajare occidentale.

„În cazul achiziţiei propriu-zise, 70% dintre românii aleg să cumpere pavelele direct de la producător, în timp ce 20% se orientează către magazinele specializate. Doar 10% apelează la antreprenorul lucrării”, a mai spus Directorul Executiv al Symmetrica.

Acesta a adăugat că, dincolo de criteriul estetic, consumatorii locali ar trebui să facă alegerea şi ţinând cont de tipul de trafic ce se va desfăşura pe suprafaţa pavată. Astfel, o alegere corectă se traduce printr-o investiţie iniţială mai mică şi o durată de exploatare mai lungă, cuprinsă între 15 şi 30 de ani.

Când vine vorba de consumul de pavele pe piaţa locală, datele Symmetrica mai arată că 90% din vânzări se îndreaptă către mediul urban, în timp ce doar 10% ajung în mediul rural.  

Symmetrica este o companie 100% românească, producătoare de pavele, borduri şi rigole vibropresate pietonale şi carosabile, într-o gamă variată de forme şi culori. Aceasta a fost înfiinţată în 1994 de Florentina-Mihaela Stanciu şi Florin-Cristinel Stanciu.

Prima fabrică Symmetrica a fost inaugurată în 1999 la Vereşti, judeţul Suceava, urmată apoi de unităţile de producţie de la Podu Iloaiei, judeţul Iaşi (2010), Bolintin Vale, în apropiere de Bucureşti (2011) şi Prejmer, judeţul Braşov (2012).

Principalele proiecte pentru care Symmetrica a livrat pavele şi borduri se numără Arena Naţională, parcul balnear din staţiunea Vatra Dornei, magazine Carrefour, Lidl, Penny Market, parcări cu pavele ecologice în Bucureşti etc. De asemenea, produsele companiei au fost folosite pentru reabilitatea de străzi, trotuare şi parcuri ecologice din întreaga ţară.
.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
smashing top seo
uYWEp6 A round of applause for your blog article.Really looking forward to read more. Cool.
Celin
scuze ca ma bag asa aiurea dar erai cumva imacarbt in tricoasul ala roz prespalat cu care ai venit la meci???ma intreb si eu ca sa vad cam care ar fi cauza rateului ?? .sau cumva erai proaspat spalat pe cap si-ti statea paru ca de obicei adica nicio diferenta la cu casca si fara casca???zic ca sa-mi dau seama zic????!!!!sau o fi fost de vina bala aia care-ti atarna usor in coltul gurii matii de sadic?:))))
Amy
Din pacate sptuail public rural sufera din mult mai multe puncte de vedere, ca de exemplu mania piscoturilor de beton care iau locul pavajelor traditionale din piatra de rau sau nu mai avem mesteri sa refacem un pavaj distrus de imbunatatirea calitatii vietii ( pe scurt zis bransamente de-alungul si de-a latul) si oricum nu ne dorim sa-l refacem, ca mai frumos e cu asfalt peste sau pavele cum spuneam mai sus De mai bine de un an caut o solutie pentru reabilitarea unui astfel de pavaj vre-o idee?
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar